1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Yaygara koparanlara bakmayın
Yaygara koparanlara bakmayın

Yaygara koparanlara bakmayın

Ak Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven : "Kendilerini gündeme getirmek isteyen bazı kişiler yaygara koparıyor..."

A+A-

Ak Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven, “TCDD’nin Kars’ta kurmayı planladığı lojistik merkezini, Erzurum’a kaydırdığı şeklinde ifadelerin doğru olmadığını, bunu defalarca dile getirdiklerini ; fakat ne yazık ki kendilerini gündeme getirmek isteyen bazı kişilerin bu yaygarayı koparttığını ifade ettiler.

 

Ak Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven konu ile ilgili şu açıklamayı yaptılar :

 

“Ak Parti Kars Milletvekilleri olarak gayretlerimiz ve hükümetimizin genel politikaları çerçevesinde, yapılan yatırımlarla ilgili, zaman  zaman kasıtlı veya kasıtsız olarak bilgi eksikliği  veya  kirliliği oluştuğundan kamuoyunu bilgilendirmek istedik.

 

Baştan beri yakından takip ettiğimiz bu konu ile ilgili olarak, birçok kez açıklama yapmamıza rağmen bilgi kirliliğinin devam etmesi neticesinde; DDY Genel Müdürü Sayın Süleyman Karaman ile  yeniden yaptığımız görüşmemiz neticesinde ekte ilettiğimiz ortak bir basın bülteni  ile kamuoyuna açıklama  yapma gereğinin  hasıl olduğu kanatine vardık. Saygılarımızla değerli hemşehrilerimizin bilgilerine arz ediyor, konuyu tüm detaylarıyla açıklıyoruz...” 

 

DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ

GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN

AÇIKLAMA

 

Bazı internet sitelerinde ve Kars yerel basınında, TCDD’nin Kars’ta kurmayı planladığı lojistik merkezini, Erzurum’a kaydırdığı şeklinde ifadelere yer verilmektedir.

 

Bilindiği gibi TCDD tarafından, kent merkezi içerisinde kalmış olan yük garlarını, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi, ulaşım modları arasında geçiş sağlayan, müşteriler tarafından tercih edilebilir bir alanda, yük lojistik ihtiyaçlarına cevap verebilecek özellikte, teknolojik ve ekonomik gelişmelere uygun, modern bir şekilde lojistik merkez kurulması çalışmaları başlatılmıştır.

Bu çerçevede; sadece bulundukları bölgeye değil Türkiye’nin geneline de hitap eden yük merkezleri olarak büyük önem arz eden Türkiye genelinde özellikle organize sanayi bölgesine (OSB) yakın ve yük potansiyeli yüksek olan ve şimdilik 12 noktada başlayan lojistik merkez kurma çalışmaları devam etmektedir.

Bu çalışmalardan birisi de Erzurum’da yapılmaktadır. Halen,  Erzurum’da şehir merkezinde yükleme boşaltma tesisimiz hizmet görmektedir. Ancak özellikle dökme yüklerde oluşan tozumanın, gürültü, görüntü ve çevre kirliliği yaratması nedeniyle, kent içinde kalmış yük hizmetlerinin şehir dışına çıkartılması zaruri hale gelmiş ve Erzurum’da OSB yanında bulunan Palandöken’de bir lojistik merkez kurma çalışmalarına başlanmıştır.

 

Diğer taraftan, kurulacak lojistik merkezlerin yer tespitinde, inşası devam eden Kars-Tiflis-Bakü Projesi’nin her hangi bir ilgisi ve etkisi bulunmamaktadır. Yapımları devam etmekte olan Kars-Tiflis, Kars-Iğdır demiryolu projeleri ile Kars-Sivas, Kars-Trabzon demiryolları da yapıldığında, aynı bölgede bulunan Kars ilimizin de önemi hiç kuşkusuz artacaktır.

 

Rusya’dan, Gürcistan’dan, İran’dan, Türkiye’de ise Karadeniz ile iç ve batı kesimlerinden gelecek yüklerle uluslararası önemi de artacak olan Kars’a lojistik merkez yapılmasını zorunlu hale gelecektir.

 

Yukarıdaki açıklamalardan da anlaşılacağı üzere, gelecekte Kars’a yapılması öngörülen lojistik merkezin, halen lojistik merkez kurulma çalışmaları devam eden Erzurum’a kaydırılması gibi bir durum söz konusu değildir.

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Telefon: 0 312 3123214                      

Faks: 0 312 3244061                      

E-mail:[email protected]

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.