1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ermenistan'dan 'sınır' cevabı...
Ermenistandan sınır cevabı...

Ermenistan'dan 'sınır' cevabı...

Ermenistan'dan Türkiye'ye 'sınır kapısı' cevabı...

A+A-

Uğur ERGAN

Türkiye'nin eylül ayında Ermenistan'da gerçekleştirilecek NATO tatbikatı için bu ülkeyle olan sınır kapısını geçici olarak açabileceği yönündeki haberlere Erivan'dan ilk tepki geldi. Ermenistan'daki diplomatik kaynaklar, Erivan hükümetinin böyle bir gelişmeye sıcak bakmadığını söyledi.

 

Yaygın medya, çeşitli haber portalları ve www.gazetekars.com da yayımlanan habere göre, Türk diplomatik kaynaklar, Türkiye'nin, Ermenistan'ın Lori Mar bölgesinde, 11-17 Eylül arasında düzenlenecek insani yardım amaçlı NATO tatbikatında kullanılacak bazı malzemelerin, talep gelmesi halinde Kars sınır kapısı üzerinden Ermenistan’a geçmesine onay vereceğini belirtmişti.    

 

Bu haberin ardından, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'den böyle bir talepleri olup olmayacağı konusunda bir açıklama yapmaktan kaçındı. Ancak bugün Radio Free Europe’a konuşan Ermenistan'daki diplomatik kaynaklar, Erivan'ın böyle bir niyeti olmadığını ifade etti.

 

İsmini açıklamak istemeyen Ermeni diplomatik kaynak, Radio Free Europe'a yaptığı açıklamada, Ankara'dan yapılan bu açıklamanın, "Türkiye'nin imajını parlatmak için yapılan bir halkla ilişkiler marifeti" olduğunu söyledi.

 

"Ermenistan'ın bu çabaya katkıda bulunmak gibi bir arzusu yok" diyen diplomatik kaynak, Erivan hükümetinin tatbikata katılmak için Türkiye sınırından personel veya araç geçişine izin vermeyebileceğini ifade etti.

 

Ermenistan’da yapılacak ve 19 NATO üyesinin katılacağı tatbikatta Türkiye’nin 3-4 kişilik bir ekiple temsil edilmesinin planlandığı bildirilmişti.

 

Ankara'nın bu son "sınır kapısı" açılımı, hem Türkiye-Ermenistan, hem de Azerbaycan-Ermenistan arasındaki sürecin yeniden yumuşaması için önemli bir gelişme olarak değerlendirilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.