1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'a 30 bin fidan dikildi‎
Karsa 30 bin fidan dikildi‎

Kars'a 30 bin fidan dikildi‎

Türkiye İş Bankası'nın sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında başlattığı, ülkenin en büyük kurumsal ağaçlandırma çalışmalarından biri olan ''81 İlde 81 Orman'' projesi kapsamında, Kars'ta 30 bin fidan toprakla buluşturuldu.

A+A-

Kars'ın Şorak köyü Paşaçayırı mevkindeki ağaçlandırma bölgesinde fidan dikim töreni düzenlendi.

 

Törene, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, CHP İstanbul Milletvekili ve İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Atalay, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Deniz Ataç, Kars Vali Yardımcıları Turgut Gülen ve Murat Demirci, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, TEMA gönüllüleri ile ilköğretim öğrencileri katıldı.

 

İş Bankası Genel Müdürü Özince, törende yaptığı konuşmada, dünyada ormanlık alanların giderek daraldığına dikkati çekti.

 

Dünyada her yıl İç Anadolu Bölgesi'nin yüz ölçümü kadar, ortalama 13 milyon hektar ormanın yok olduğunu belirten Özince, şunları kaydetti:

 

''Bilimsel araştırmalara göre, 10 yıl içerisinde dünya genelinde kaybedilen ormanları geri kazanmak için 130 milyon hektar, yani Türkiye'nin yaklaşık 1,5 katı büyüklüğünde bir alana ağaç dikilmesi gerekiyor. Orta düzeyde bir ağaç, yılda ortalama 12 kilogram karbondioksit emerek bir ailenin yıllık ihtiyacı olan oksijen miktarını karşılamaktadır. Küresel iklim değişimi ve biyolojik çeşitliliğin azalmasıyla en etkili mücadele yollarından biri, orman alanlarının genişletilmesidir.''

 

Türkiye İş Bankası olarak 81 ilde ağaçlandırma çalışması yaptıklarını ifade eden Özince, ''81 ilde oluşturulacak ormanlık alanlar, 3 bin futbol sahasını kapsayacak büyüklükte. Maalesef bu ağaçlandırılacak alan dahi Türkiye'nin orman yangınlarında kaybettiği miktarın çok altındadır. Edirne'den Kars'a kadar ormanlarımız dikilmekte. Çabamız insanımız ve halkımızın bu konuda bir arada kenetlenmesidir. Toprağın kıymetini, sınır boyunda olan insanımız daha çok bilmektedir'' dedi.

 

Özince, kurum olarak, söz konusu kampanya kapsamında dikilen fidanların 5 yıl boyunca bakımını da üstlendiklerini sözlerine ekledi.

 

Törende, daha sonra 20 hektarlık alanda, sarı çam, huş, dişbudak ve iğde fidanı dikimi yapıldı. Kars Valiliği binası önüne de projenin sembolü olarak İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince tarafından olgun bir çam ağacı dikildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.