Hüryurt Gazetesi XIX. Yüzyılın İkinci Yarısından Beri Kars İçin Yazıyor

1950 yıllarında Doğu Anadolu Bölgesi’nin kültür başkenti olan serhat şehrimiz de halkın güçlü sesi olmaya aday yeni bir gazete yayın hayatına başladı. 1955 yılında yayın hayatına başlayan Hüryurt Gazetesi, Seyfi (Çapan) HÜRYURT tarafından kuruldu.

Dönemin, yazar, şair ve fikir adamlarını etrafında toplayan Hüryurt, Kars’ın ekonomisinden ekolojisine, turizminden kültürüne, siyasetinden sosyolojik problemlerine kadar her alanda uzman kadrolarıyla, Kars için yazmaya başladı.

Kars’ın en uzun soluklu ve tarihi gazetesi unvanına sahip Hüryurt, aynı zamanda “mektepten memlekete” düstûruyla yetiştirmiş olduğu kalemlerle mektep olma özelliğini de taşıyor. Hüryurt Mektebi’nin yetiştirmiş olduğu gazeteciler, bugün ilimizin ve ülkemizin en güçlü kalemleri arasında yer almışlardır.

Hüryurt Gazetesi, bugüne kadar ilhamını adından, yolunu büyük milletin şerefli tarihinden, istikâmetini ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ten, hizmetini de demokrasiye olan inancından alarak yarım asırdan beri yayın hayatına aralıksız olarak devam ediyor.

Hüryurt’un temel amacı, Kars’ta, Türkiye’de ve dünya coğrafyasında yaşayan Karslılara, doğru haber ve bilgi verip, bu bilgiler doğrultusunda çeşitli yorum ve değerlendirme yapma imkânı sunmaktır. Hüryurt Gazetesi’nin yöneticilerinin asli görevi ise, gazetenin bağımsızlığını koruyarak, okuyucusuna yüksek değerlere sahip bilgi aktarımını sağlamaktır.

“Kars’ın Dünyadaki Güçlü Sesi” sloganıyla Hüryurt Gazetesi, çağın teknolojini kullanarak, www.gazetekars.com internet haber sitesini de yayın hayatına soktu. Kars’a yatırım yapmak isteyen tasarruf sahipleri; çiftçi, bürokrat, akademisyen, üniversite öğrencileri, sendikacılar ve sivil toplum önderleriyle de Kars ile ilgili ihtiyaç duyulan konularda; haber, veri, bilgi ve analizleri paylaşan gazetekars.com’u, profesyonel gazeteciler, siyasetçiler, sanat ve edebiyat dünyası da kalemleriyle destekliyor.

Ekonomiden ekolojiye, turizmden siyasete, Kars’ın bölgedeki durumundan, somut ve somut olmayan kültürel mirasımızın gün yüzüne çıkarılmasına kadar, dünyadaki bütün Karslılara doğru haber ve bilgi sağlamak, Kars’ın gelişme sürecinin bir parçası ve aktörü olarak nitelikli yayıncılık anlayışıyla toplumsal sorumluluğunun bilincinde olarak hedeflerini, geçmişte olduğu gibi gelecekte de toplumsal faydaya sağlayacağı destek ve bu alandaki öncü rolün sürekliliğini sağlayacağına söz veren Hüryurt Gazetesi, özgür haberciliğin demokrasiyi güçlendireceği bilinci ile Kars’a ve Karslıya hizmet vermenin gururunu yaşıyor.