1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. M. Sabri GÜNER : Türkiye için HADİSE (OLAY) Kars için FAKTÖR (ETKEN)
M. Sabri GÜNER : Türkiye için HADİSE (OLAY) Kars için FAKTÖR (ETKEN)

M. Sabri GÜNER : Türkiye için HADİSE (OLAY) Kars için FAKTÖR (ETKEN)

19. ve 20. Dönem Kars Milletvekili M. Sabri GÜNER kaleme aldı...

A+A-

VİCDANA DANIŞMAK

Sözlerimin hemen başında belirtmeliyim ki; kaleme aldığım bu yazıyı okuyanlar sakın yanlış anlamaya gelmesin.

Aktif siyaset için ne bir niyetim, ne bir beklentim, ne de bir çabam var.

Ancak, eski bir siyasetçi olarak kanaatlerimi paylaşma gibi bir sorumluluğumun olduğuna inanıyorum.

Zira ; Şirazi "insan yalnız yaptığı fenalıklardan değil, yapmadığı iyiliklerden de sorumludur" demekle benim durumumda olanlara bir tavsiyede bulunuyor. Yapmadığınız iyilikler fenalık sayılır demek istiyor. Vicdani sorumluluğumuzu hatırlatıyor. Ben de bu sorumluluk duygusuyla yaklaşmakta olan genel seçimler nedeniyle, siyasi arenada olabilmesi muhtemel münakaşaların, haksız karalamaların normal sınırları aşabilmesi endişesiyle şimdiden kanaatlerimi vicdanıma danışarak, objektif kriterlerle aktarmayı istedim. Normal sınırları aşan münakaşalar, haksız karalamalar toplumun buhranına sebep olur.

"Suçsuzu suçsuz olarak öldürmek değil, suçlu olarak öldürmektir toplumun buhranı" diyor Fransız devlet ve siyaset adamı Chateaubriand.

On kelimeden oluşan bu önemli sözü tekrar tekrar okumanızı istirham ediyorum.

Zaman zaman seçtiklerimize, bizi idare edenlere kızabiliriz. Ancak bu durumda dahi vicdanımıza danışmalıyız. Gerçi; gerek seçtiklerimiz, gerekse idarecilerimiz hizmet uğruna kendilerine isnat edilecek her türlü olumsuzluğu göze almak durumundadırlar.

Bilgeler; "Yalnız ahlakta çamurdan, politikada beladan korkmayanlar memleketin temsilcisi ve devletin yöneticisi olabilirler" demiş.

Aralıksız yirmi yıl süren Ak Parti iktidarının lideri Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye için bir HADİSE (OLAY) olarak nitelemek gerekir.

Zira; milletlerin hayatında tarihe devirler açan maşeri uyanışlar vardır. Batılılar bu uyanışları "Rönesans" olarak adlandırırlar. Bunun Türkçedeki karşılığı "yeniden doğuş"tur.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türk milletinin hayatında tarihe devir açan bir büyük maşeri uyanışın lideri olmuş ve bu liderliğini devam ettirmektedir.

O çağdaş, üreten, gelirini adaletle paylaşan, daha kalkınmış, sorunları daha az, yarınına daha güvenle bakan ve en önemlisi kişi hak ve özgürlükleri konusunda evrensel değerleri yakalayan bir Türkiye inşa etmiştir.

Bu arada bir hususu da gözardı etmemek gerekir.

Böyle bir liderin ekibinde yer alan 65. Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı değerli kardeşimiz, milletvekilimiz Ahmet ARSLAN da Kars için FAKTÖR (ETKEN) olmuştur.

Vicdanım bana diyor ki; bir ömre sığmayacak bu kadar yatırım ve hizmeti yapan bu FAKTÖRKars halkı unutmayacaktır.

Yapılanları tek tek sıralayabilecek durumda değilim. Bunun için birkaç satır yetmez. Anlamak için çok fazla düşünmeye gerek yoktur. Düne bakıp, sonra dönüp bu güne bakmak kâfi olsa gerek.

Ayrıca, milletvekilimiz Tarım Orman Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus KILIÇ'ın hizmet için gösterdiği azami gayretler ve bakanımız Ahmet ARSLAN ile gösterdiği takdire şayan uyum Kars için bir ŞANS'tır.

Asıl basiretli davranış, asıl iyi seçme, asıl marifet ve alicenaplık Kars halkınındır.

İki milletvekili seçiyorlar, ikisi de nitelikli.

Birisi Bakan, diğeri Komisyon Başkanı.

Bu durum çok az il'e nasip olmuştur. Kanaatlerimi şimdilik bir "önsöz" mahiyetinde özetleyebildim.

Allah hak ve hakikat peşinde koşanlarla beraber olsun.

M. Sabri GÜNER

19. ve 20. Dönem Kars Milletvekili

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.