1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 4 Aylık Vasıfsız İşçi Aranıyor
4 Aylık Vasıfsız İşçi Aranıyor

4 Aylık Vasıfsız İşçi Aranıyor

Türkiye İş Kurumu Kars İl Müdürlüğü ile Kars Belediye Başkanlığı arasında toplum yararına çalışma programı düzenlenecek.

A+A-

Türkiye İş Kurumu Kars İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, aşağıda belirtilen özelliklere sahip kişilerin 4 ay süreyle ve asgari ücretle vasıfsız işçi olarak çalıştırılacakları belirtildi. Açıklamada ayrıca, programa katılmak isteyenlerin en geç 10 Ağustos 2010 salı günü mesai bitimine kadar bizzat İŞKUR İl Müdürlüğüne başvurmaları gerekmekte. Katılımcılar noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek.

 

PROGRAMLARA KATILMA VE ÇALIŞMA ŞARTLARI

 

1-Programlara katılabilme şartları

a- Kuruma kayıtlı olmak, (İŞKUR kaydı olmayanların başvuruları alınmayacaktır.)

b- İşsiz olmak (SGK kayıtlarında çalışıyor görünen/primi yatanlar başvuramazlar.)

c- 18 yaşını tamamlamış (19 yaşından gün almış) olmak,

ç- En az okuryazar olmak,

d- Açık öğretim ve ikinci Öğretim hariç Öğrenci olmamak,

e- Son 2 yıl içerisinde Kurumun düzenlediği İşgücü Yetiştirme Kurslarına katılmamış olmak,

f- Toplum Yararına Çalışma Programlarına 6 aydan fazla katılmamış olmak,

g- Emekli, malul dul ve yetim aylığı almamak,

ğ- Kamudan herhangi bir ad altında maaş vb. geliri olmamak (özürlü maaşı vb.)

h- Programın gerçekleştirileceği yerde (İl, ilçe, belde, köy) ikamet etmek.

 

2-Programlara Katılamayacak olanlar

a- Yukarıda sayılan şartlardan herhangi birini taşımayanlar,

b- Programın başladığı tarihten itibaren geriye doğru en az bir yıl öncesine kadar Programı düzenleyen kurum/kuruluşun kendinde, bağlı veya ilgili yan kurum/kuruluşlarında ve bu işyerlerinde alt hizmet sözleşmesiyle faaliyet yürüten kurum/kuruluşlarda çalışmış kişiler.

 

3-Başvuru yaparken dikkat edilecek hususlar

a- Programlara yapılacak başvurular, tabloda belirtilen Başvuru Yeri sütununda yazılı kuruma yapılacak olup kayıtlar, Form üzerinden alınacaktır.

b- Başvuru tarihleri arasında alınan kayıtlara ait tüm formlar, Kura çekiminde kullanılmak üzere İŞKUR İl Müdürlüğüne teslim edilecektir.

c- İlçelerdeki Projelere şartları tuttuğu halde herhangi bir nedenle başvurularının alınmadığını/engellendiğini iddia eden kişiler, durumu derhal İŞKUR İl Müdürlüğüne bildirecekler; gerektiğinde İŞKUR İl Müdürlüğüne gelerek başvurularını burada yapabileceklerdir.

 

4-Çalışma Şartları

a- Programlara dahil olan katılımcılar, sadece program süresince çalıştırılacaktır. Program süresinde uzatma, kadrolu olma veya daimi çalışma kesinlikle söz konusu değildir.

b- Program süresince işbirliği yapılan kuruluşça katılımcıların günlük devam durumları takip edilecek; mazeretsiz olarak program süresinin 1/20’sinden fazla devamsızlığı bulunan katılımcıların Programla ilişiği kesilecektir.

c- Katılımcılar, Program süresince aylık asgari ücret karşılığında çalıştırılacak ve sigortalı olacaklardır. Ücretler, çalışılan ayı takip eden ayın ilk haftasında ödenecektir.

ç- Katılımcılar, tam gün esasıyla çalıştırılacak; Fazla mesai yaptırılmayacak; Haftada 1 gün izin hakları olacak; resmi tatil ve bayramlarda çalıştırılmayacaklardır.

d- Daha önce Toplum Yararına Çalışma Programlarına katılmış olanlar, eğer ikinci bir kez seçilirlerse, önceden katılmış oldukları süreyi 6 aya (180 güne) tamamladıklarında programdan çıkarılacaklardır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.