1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Vekilleri Eleştirdi
Vekilleri Eleştirdi

Vekilleri Eleştirdi

Haydar Karsak isim vermedi ; ama yine Zekir Karabayır ve Mahmut Esat Güven’i eleştirdi. “Kars Ekonomisini Milletvekilleri Bitirdi” diyen Haydar Karsak bakın neler yazdı :

A+A-

Kars ilimizin gelir kaynağı tarım, hayvancılık ve turizm iken, bölgenin milletvekilleri bu üç sektörü göz ardı ettiği için göçler başlamış ve üretici ve esnaf tefecilere teslim edilmiştir.

 

Çünkü üretici, canlı hayvanına, süt mamullerine ve ektiği tahıla piyasa bulmakta zorlanmıştır.

 

Bunun temel nedeni üretici ve çiftçinin can damarı olan Kars Et Kombinası, Süt Fabrikası, Yem ve Çimento Fabrikası ile Sümerbank ve Sümerbank’a bağlı Sarıkamış Deri Fabrikasının özelleştirme kapsamına alınmasıdır. Oysa milletvekillerinin öncülüğünde, sivil toplum kuruluşları bu önemli sektörlerin satışına karşı çıksaydı, özelleştirme olmazdı. Örneğin; Ağrı Et Kombinası’nın satışı söz konusu olduğunda milletvekillerinin öncülüğünde sivil toplum kuruluşları karşı çıktığı için siyasi iktidar geri adım atmıştır.

 

Ancak Kars halkı arasında birlik ve beraberlik olmadığı için sessizliği tercih etmişlerdir. Bundan yararlanan milletvekilleri bu önemli sektörleri, kendilerine yakınlığı ile bilinen kesimlere peşkeş çektirmişlerdir.

 

Özelleştirme kapsamına alınan kit kuruluşları, sağlıklı bir komisyon tarafından ihale usulü ile halka sunulmuş olsaydı üreticinin can damarı olan bu önemli sektörler değerinde satılırdı.

 

Anılan dönemde hükümet, -milletvekillerinin referansları sonucu- bu önemli kit kuruluşlarının satışında, görevini gereği gibi yerine getirmediği için üretici mağdur edilmiştir.  

 

Siyaseti kendilerine ekmek kapısı gören üç beş çapulcunun kişisel çıkarı nedeniyle, özelleştirme yapılmış, bu işyerlerinde çalışan binlerce personel başka illere gönderilmiştir.

 

Burada kaybeden taraf Kars halkı olmuştur, çünkü Kars’ta çalışandan çok çalan vardır. Bu çalanları koruyanlar da bölgenin milletvekilleri olmuştur.

 

Bu yaşanan olumsuzlukları göz ardı eden bir siyasi iktidar ya dürüsttür ya değildir. Biraz dürüstlük olmaz. Bir yönetimde hükümet dürüstse düzgün çalışabilir. Değilse çöker. Hükümetin dürüstlüğünde azalma olursa ve halkın güveni olmazsa demokrasi işleyemez.

 

Demokrasinin işlemediği bir ortamda dürüstlükten söz edilemez. Bu tablonun sorumlusu hükümet olduğu kadar aynı zamanda bölgenin milletvekilleridir.

 

Haydar Karsak

Telefon : 0532 314 52 13

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.