1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Vali’yi Mahkemeye Verecek
Vali’yi Mahkemeye Verecek

Vali’yi Mahkemeye Verecek

MHP İl Başkanı Oktay Aktaş, Kars Valisi Ahmet Kara hakkında, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

A+A-

Kars Valisi Ahmet Kara’nın, “Afiş krizi” nedeniyle MHP Kars İl teşkilatı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını açıklamasının ardından, MHP İl Başkanı Oktay Aktaş da, Kars Valisi Ahmet Kara hakkında, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

 

Aktaş parti binasında yaptığı açıklamada, “Dün sabah, 12 Eylül 2010 günü yapılacak olan referandumla ilgili parti il binamıza bir pankart astık. Bu sayın Valimizin çok zoruna gitmiş. Sayın Valim açıklamalarında demiş ki; MHP yakışıksız figürlerin yer aldığı bir pankart asmıştır. Talimatlar vererek bu pankartı indirilmesini sağladı ve şahsımla ilgili suç duyurusunda bulanacağını söyledi. Şimdi bende, burada sayın Valime sesleniyorum; Sayın Valim, siz yargıç mısınız?” dedi.

 

Seçim Kurulu Hakimi’ne, pankartı gösterdiğini ve pankartta hiçbir suç unsuru bulunmadığı yönünde bilgi alması üzerine hareket ettiğini de belirten Aktaş, “Ve o pankart içerisinde yakışıksız bir figür yoktur. Tamamen Sayın Başbakanın, söylemleri doğrultusunda hazırlanmış. Toplumun daha iyi anlayacağını bildiğimizden dolayı böyle bir pankart yaptırdık.” diye konuştu.

 

Vali Ahmet Kara’ya seslenen Aktaş, daha sonra şunları söyledi:

 

“Sayın Valim şimdi de kendi ağzınızla söylüyorsunuz ki; bu pankart benim talimatımla indirildi. Bende Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı olarak, Sayın Valimiz Ahmet Kara hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulanacağım. Bu ülke başına buyruk, her istediğimi yaparım diye bilecek hiçbir kamu görevlisi olamaz. Dolayısıyla Sayın Valim siz, burada kamu görevi yapıyorsunuz. Kamu görevi yaptığınıza göre de, istediğinizi indirir istediğinizi asarsınız diye bir kanun da yoktur. Cumhuriyet Savcılarından bu pankartı indirtmek için yazı getirdiniz mi? Getirmediniz. Biz Emniyet güçleriyle karşı karşıya gelmemek adına, bu pankartı indirttik. Yoksa hiçbir güç bize, o pankartı indirtemezdi. Yarından tezi yok Sayın Valimiz Ahmet Kara hakkında “ Görevi Kötüye Kullandığından” kanuni hiçbir işlem yaptırmadan ben talimat verdim. Kendi ağzıyla da ifadesi var. Bunları da suç unsuru kabul ederek, Sayın Valimiz Ahmet Kara hakkında, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağım.” dedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.