1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TKDK Digor'da Tanıtıldı
TKDK Digorda Tanıtıldı

TKDK Digor'da Tanıtıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörlüğü, Digor İlçe Tanıtım Toplantısı yapıldı.

A+A-

TKDK Kars İl Koordinatörlüğü Digor İlçe Tanıtım Toplantısı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Toplantıya; Digor Kaymakamı Serkan Şeker, TKDK Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, , İlçe Tarım Müdürü Cengiz Milli Basunlu, TKDK’dan sorumlu uzmanlar, İlçe Tarım Müdürlüğü çalışanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından TKDK Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt bir konuşma yaptı. Konuşmasında kurumun görev ve faaliyetlerine temel oluşturan ve Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Bileşeni olarak anılan “IPARD Programı” hakkında kısaca bilgi verdi.

 

İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt’un konuşmasının ardından katılımcılara, IPARD Programı kapsamında desteklenecek yatırım alanları ile TKDK’nın sektöre getireceği yenilikleri anlatan tanıtım filmi gösterildi.

 

Tanıtım filminin ardından Kars İl Koordinatörlüğü Yerinde Kontrol Birimi’nde görev yapan uzmanlardan Kerem Oğuz Şimit, Kars’ta uygulanacak tedbirleri daha detaylı olarak anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

 

Kerem Oğuz Şimit sunumunda; Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu hakkında genel bilgi, TKDK’nın kırsal kalkınmada üstlendiği rol ve IPARD Programı’nın Türkiye için taşıdığı önemden bahsetti. Sunumunda ayrıca, desteklenecek yatırım alanları, başvuru şartları ve başvuru sonrası süreç gibi konularda katılımcılara bilgi verdi.

 

Sunumda IPARD Programı kapsamında yer alan toplam 11 tedbirden Kars’ta uygulanacak olan 8 tanesinin şunlar olduğu belirtildi:

 

1-Süt Üreten Tarımsal İşletmelerin Kurulmasına Destek

2-Et Üreten Tarımsal İşletmelerin Kurulmasına Destek

3-Üretici Gruplarının Kurulmasına Destek

4-Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

5-Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

6-Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi

7-Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi

8-Kırsal Turizm

 

Sunumun ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümü ile katılımcıların soruları yanıtlandı ve tanıtım toplantısı sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.