1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Rektör Güven CHP’den Aday mı?
Rektör Güven CHP’den Aday mı?

Rektör Güven CHP’den Aday mı?

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven CHP’den Milletvekili Adayı Mı?

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakınlığıyla tanınan KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven'in, memleketi Ardahan'dan milletvekili adaylığı konuşuluyor...

 

2011'in Haziran ayında yapılacak olan milletvekili seçimleri yaklaştıkça, aday adayları da kendilerini belli etmeye başladı.

 

Siyasi kulislerde ismi sık sık konuşulan adaylardan biri de Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven.

 

GÜVEN, CHP İÇERİSİNDE GÜÇLÜ

 

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Atatürkçü Düşünce Derneği ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla ün yapan Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven'in milletvekili aday adayı olduğunun kulaktan kulağa yayılması, Ardahan'da da geniş yankı uyandırdı.

 

Ardahan CHP İl Teşkilatı, Ardahan'ın son derece çalışkan ve başarılı bir milletvekilinin olduğunu ifade ederken, yine de partimizin kapısı bütün hemşerilerimize açıktır, dedi.

 

AYDIN KİŞİLİĞİ İLE TANINAN ABAMÜSLÜM GÜVEN, YASAL ŞARTLARI TAMAMLARSA ADAY ADAYI OLABİLİR

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin gelenekçi bir parti olduğunu vurgulayan Ardahan CHP İl Teşkilatı ; "elbette ki her yurttaşımız aday olabilir. Cumhuriyet Halk Partisi, parti içi demokrasinin en güzel örneklerinin yaşandığı bir partidir. Aydın, başarılı ve mücadeleci kişiliği ile tanınan Kafkas Üniversitesi Rektörü Abamüslüm Güven'in de yasal şartları tamamladıktan sonra partimizden aday adayı olması mümkündür" diye konuştular.

 

GÜVEN AİLESİ'NİN CHP'YE KATKILARI BÜYÜK

 

Gerek referandum sürecinde gerekse yerel ve genel seçimlerde Abamüslüm Güven'in başta babası olmak üzere ailesinin de Cumhuriyet Halk Partisi'ne destek ve katkılarının inkâr edilemez bir gerçek olduğunu vurgulayan CHP Teşkilatı, tek dileğimiz ülkemizi AKP karanlığından kurtarmaktır, bu anlamda aydınlarımızın da bizlere desteği oldukça önemlidir, dedi.

 

REKTÖR ADAYI MI ? YOKSA MİLLETVEKİLİ ADAYI MI  ?

 

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven'in rektör adayı mı yoksa milletvekili adayı mı olacağı merak konusu oldu.

 

Rektör Güven konu hakkında herhangi bir açıklama yapmazken, siyasi ve akademik otoriteler, önümüzdeki bir haftalık süreçte her şeyin netleşeceğini belirttiler.

 

Abamüslüm Güven'in eşi Aysel Güven’in yakın çevresine verdiği bilgilere ve yakın çevresinden edinilen bilgilere göre, Abamüslüm Güven’e Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili adaylığı teklifi geldiği belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.