1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Referandumda Hile Var
Referandumda Hile Var

Referandumda Hile Var

Milliyetçi Hareket Partisi Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, referandum sonuçlarını değerlendirdi, AKP’ye ağır bir şekilde yüklendi ve sahte pusula vardı, dedi.

A+A-

Seçimde hile olduğunu ısrarla vurgulayan Oktay Aktaş, bakın neler söyledi :

 

HİLE VAR…

 

AKP’nin ne kadar demokrasi anlayışının olduğu ve demokratik olduklarını iddia eden bir siyasi partinin nasıl hileye başvurduğunu, her türlü ahlaksız propagandayı mubah saydığını bir kere daha kamuoyuna ve Karslılara sunmak istiyoruz.

 

BASKILARA RAĞMEN “HAYIR”DAN YANA TERCİH KULLANANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM

 

Bu kadar baskıya rağmen hayır oyu veren her vatandaşımıza da çok teşekkür ediyorum.

 

KARS BÜROKRASİSİ “EVET” İÇİN BASKI YAPTI

 

Bu referandumda yapılan tehdit, baskı, şantaj ve para maalesef vicdanları yaralamıştır. “Evet” oyu alabilmek için para, yiyecek, kömür yardımı yaparak; yeşil kartlarını, çocuk paralarınızı iptal edeceğiz diyerek tehditte bulunmuşlardır.

 

Kars’taki bütün devlet bürokrasisi,  bir vali yardımcımız ve bazı kaymakamlarımız  köy muhtarlarını baskı altına alarak, “köyünüzde evet oyu çıkmazsa hizmeti unutun. Köyünüze hiçbir hizmet gelmeyecektir” diye baskı yapmıştır. Tarım İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ve bunlara bağlı bazı personeller, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan birim müdürleri AKP’ye oy kazandırmak için seferber olmuşlardır hem merkezde hem ilçelerimizde hem de köylerde  yoğun bir şekilde çalışmışlardır.

 

PARAYLA “EVET” DEDİRTTİLER

 

Kars’ta özelikle kenar mahallelerde oturanlar gezilerek fakir ve mağdur olan insanların seçmen kartına bakarak hangi sandıkta oy kullanacağı tespit edilmiş ve bu seçmenlerin kimlik fotokopileri alınmış, karşılığında bu insanlara oy pusulası verilmiş ve aynen şunlar söylenmiştir: “Bu oy pusulasını al 'evet' e bas orada bulunan oy pusulasını cebine koy bize getir. 100 lira paranı al” demişlerdir. Merkezin bazı mahallelerinde yaklaşık  3000-4000 arası bu şekilde oy alınmıştır.

 

HAKSIZLIĞIN KARŞISINDA SUSANLAR DİLSİZ ŞEYTANDIR

 

Şimdi Kars kamuoyuna soruyoruz: Bu oy pusulaları nasıl ve nerede basılmıştır. Bunu AKP Kars il başkalığımı düzenlemiştir; yoksa AKP Genel Merkezinden mi gelmiştir. Haktan, hukuktan, adaletten bahsedenlere; İslamcıyım diye geçinenlere buradan sesleniyorum. Bu kadar haksızlığın karşısında susanlar ve bunları yok sayanlara Yüce  Peygamberimiz hadisinde  şunu söylüyor: “ HAKSIZLIĞIN KARŞISINDA SUSANLAR DİLSİZ ŞEYTANDIRLAR.” diyor. Bunları yapanlar yüce peygamberimizin bu hadisi şeriflerinin neresinde bulunuyorlar . Referandum ülkemize hayırlı olmasını diliyor ama pekte hayırlı olacağını ummuyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.