1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Mükerrer Oy Kullanıldı mı?
Mükerrer Oy Kullanıldı mı?

Mükerrer Oy Kullanıldı mı?

BDP, 12 Eylül’de yapılan referandumda resmi kıyafetli polislerin mükerrer oy kullanırken görevliler tarafından tespit edildiğini ileri sürerek suç duyurusunda bulundu.

A+A-

Olayı; Halitpaşa İlköğretim Okulu ve ŞAİKO İlköğretim Okulu’ndaki 1017, 1044, 1047 sandıklarda görevli BDP’li sandık müşahitleri tespit etti. Daha sonra parti yetkilileri görevli hakimi de alarak oyların kullanıldığı sandıklarda kullanılan oyların iptal edilmesini sağladı.

 

Konuyla ilgili BDP’li yetkililer bugün Kars Adliyesine giderek suç duyurusunda bulundu. BDP Kars İl Başkan yardımcısı İdris Ağbaba, Adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Biliyorsunuz güvenlik görevlilerinin görevi sandık başında güvenliği sağlamaktır. Ancak güvenlik sorunu vardır. Biz bunu Hakim beyin bizzat kendi teşrifiyle tespit ettik. “Balık kokarsa tuz atarsın, tuz kokarsa ne yapacaksın” şuanda öyle durumdayız. Resmi kıyafetli polis memurlarımız mükerrer, sahte oy kullanırken Hakim bey tarafından tespit edilmiştir. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Bizim birçok müşahidimiz Kağızman ilçesinde gözünü kaşını oynattığı için göz altına alındı, saatlerce işlerini yapmaları engellendi. Buna rağmen dayatmayla sahte oy kullanan polis memurları hakkında da emniyetimizin duyarlı davranarak yasal süreçte işlem yapmasını talep ediyoruz. Bununla ilgili savcılığa ve yüksek seçim kuruluna başvurumuzu yaptık, dilekçelerimizi verdik. Umarım gereken hassasiyette gösterilir”

 

6 mükerrer oy tespit ettiklerini belirten Ağbaba “Arkadaşların isimleri tutanaklarla tespit edildi. Ancak başka okullarda da aynı durumların yaşandığını biliyoruz. Seçmen kütükleri incelenirse birçok seçmenin burada olmadığını göreceksiniz. Bu olayda Hakim bey çok duyarlı davrandı buradan kendisine de teşekkür ediyoruz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.