1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kars'ı şantiyeye çevirdik
Karsı şantiyeye çevirdik

Kars'ı şantiyeye çevirdik

AK Parti Kars İl Başkanı Avukat Ensar Erdoğdu yeni taşındıkları İbrahim Gökçe Sokak'taki parti binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

A+A-

Erdoğdu, AK Parti’nin Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da devrim niteliğinde yatırımlar yaptığını, eğitimde, sağlıkta çok büyük yol aldıklarını, köylerin su ve yol sorunlarını hallettiklerini, bunun yanında köylerde kanalizasyon ve köy içi parke yol yapımlarına başladıklarını söyledi.

 

Erdoğdu, şöyle konuştu: “Bu toplantıdaki amacımız partimizin yeni binasını sizlere tanıtımını yapmaktı. Biliyorsunuz 2001’den itibaren partimiz kurulduktan sonra başka bir yerde faaliyet gösteriyorduk. O yer artık partimizin günlük ihtiyaçlarına cevap veremez bir konuma gelince büyüyen gelişen Adalet Kalkınma partisi ile birlikte partinin tabi ki misafirleri de artmaya başladı. Bu anlamda hizmetlerimizi de artırmak zorundayız. Hizmeti artırmak içinde yeni ve büyük bir yere ihtiyacımız vardı. Bu anlamda bu yeni yerimize taşındık. Sizlere bu yeni yerimizi tanıtmak amacıyla davet ettik. Davetimize icabet ettiniz hepinize çok teşekkür ediyoruz.”

 

AK Partinin yaptığı hizmetlere de değinen Erdoğdu, şunları söyledi:

 

“Biliyorsunuz 18 Kasım 2002 yılında iktidara geldik bir hafta sonra iktidarımızın sekizinci yılını tamamlamış olacağız. Bu süreç zarfında gerek Kars bazında olsun gerek Türkiye ölçeğinde olsun çok ciddi ve büyük yatırımlar yaptı. Hükümetimiz yapmaya da devam ediyor. Karayollarında iktidara geldiğimizde 23 kilometre bölünmüş yol mevcuttu şuan 117 kilometre bölünmüş yolumuz var. Kars-Selim ve Kars-Susuz-Ardahan bölünmüş yollarının yapımı hızla devam ediyor. Bu anlamda Kars’ta Bakü-Tiflis-Kars demiryolu inşaatının yapımı devam ediyor. Kars-Iğdır-Nahçıvan demiryolu projesinin proje çalışmaları devam ediyor. Bu projede Türkiye’yi uzak Doğuya bağlayan bir güzergâh olacaktır. Dolayısıyla Karsımızda gerek Bakü-Tiflis-Kars gerek önümüzdeki süreçte Kars-Iğdır Nahçıvan demiryolunun yapılması halinde Türkiye’nin bir cazibe merkezi olacaktır. Bütün hemşehrilerimizin bu anlamda gelecekle ilgili planlarını programlarını buna göre yapmalarında fayda görüyoruz. Herkesin önümüzdeki süre içinde çalışma yapmasını, hazırlıklı olmasını bekliyoruz. Özellikle hizmet sektörü anlamında Karsın önümüzdeki yıllarda ciddi bir ivme kazanacağını düşünüyoruz.”

 

Erdoğdu ayrıca, KÖYDES çalışmalarına da değinerek, “Kars’ta KÖYDES aracılığıyla 2002’den günümüze yaklaşık 62 milyon Türk Lirası eski parayla 62 Trilyon para harcandı. Aşağı yukarı 5 köy hariç susuz hiçbir köyümüz kalmadı. Bütün köylere şebekeli su götürüldü. Her köyde şebekeli su mevcut. Yollar konusunda 2 bin 458 kilometre köy yolları yapıldı. Bunun yaklaşık 130 kilometresi asfalt kaplama yapıldı ve devam ediyor. 2010 yılında da 62 milyon Türk Lirasına ilavetende KÖYDES aracılığıyla 15 milyon Türk Lirası civarında yatırımlar yapıldı. Artık su yol sorunundan geçtik köylerde kanalizasyon yapımına başlandı. Şu anda 3 köyümüze kanalizasyon yapıldı. Bazı köylerimize de köy içi parke yol çalışmalarına başlandı. Artık 2011-2012 yıllarında Kars’ta hızlı bir şekilde köylere kanalizasyon ve köy içi parke yolları yapımına başlanacak. Köylerimizde muhalefet ayrımı yapmıyoruz. Hizmetler köylerimize eşit bir şekilde veriliyor. Kısacası ulaştırma, Enerji, KÖYDES, sağlık, eğitim alanında ilimizde çok ciddi yatırımlar yapıldı. Bundan sonrada halkımızdan aldığımız, alacağımız güçle yatırımlara devam edeceğiz”

 

Toplantıya; AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu’nun yanı sıra Merkez İlçe Başkanı Ahmet tüzen, kadın ve gençlik kolları başkanlarıyla, parti yönetimi katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.