1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Erken Seçim Var"
Erken Seçim Var

"Erken Seçim Var"

MHP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, 7 Kasım 2010 tarihinde erken seçim yapılacağını söyledi.

A+A-

 

Milliyetçi Hareket Partisi Kars İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya gelen Didinmez, iktidar partisinin attığı adımlar, yaptığı hazırlıklar ve Türkiye’deki seçim yapılabilmesine uygun şartların bu tarihte uygun olmasının hesaplandığı için milletin önünde bunu ifade ettiklerini belirtti.

 

Didinmez, “7 Kasım 2010 tarihinin memleketin hayrına olacağını düşündüğümüz için bunu söyledik. Daha erkene getirirlerse Milliyetçi Hareket Partisi olarak var olduğumuzu her yerde ifade ediyoruz. Seçim zarurettir. Seçim olması lazım. Seçim milletin hakemliği demektir. Demokrasilerde gerginliğin, stresin, çatışmanın, kaosun, krizin çözüm anahtarı seçimdir. Seçimden kaçmak mümkün değildir. Demokrasilerde de iktidarların her zaman bir alternatifi vardır. Bugünkü iktidarın tek alternatifi Milliyetçi Hareket Partisidir. Seçimi geciktirse, geciktirse Tayyip Erdoğan ve arkadaşları 17 Temmuz 2011 tarihinde seçim sandığını milletin önüne koymak zorundadır. O zaman ne olacak? Yani iktidarda biraz daha fazla kalmanın kendilerine bir faydası olmadığını onlarda biraz anlar” dedi.

 

Didinmez, seçimin en son 17 Temmuz 2011 tarihinde yapıldığında 18 Temmuz 2011 tarihindeki gazetelerin manşetinde “MHP tek başına hükümet, Başbakan Devlet Bahçeli” olacağını hedeflediklerini de ifade etti.

 

Didinmez, daha sonra şunları söyledi:

 

“MHP seçim çevrelerinde o seçim çevresinde yaşayan seçmenlerin öncelikle tercih edebileceğine inandığımız liyakat, ehliyet, gayreti bünyesinde barındıran güzel insanları aday olmayı göstermeyi arzu ediyoruz. O seçim çevresinden aday gösterilecek ve o seçim çevresinden seçilecek kişiler seçildikten sonra sadece o seçim çevresine değil Türkiye’nin milletvekili olacağı için mahallinden bakışla, Türkiye’nin genelinden bakışla zaman zaman farklı görüntüler olabilir. Önemli olan sonuçta bu duygu ve düşünceyi taşıyabilmek, vatandaşların buna uygun hareket edebilmesini demokrasinin zenginliği içerisinde görebilme halidir.”

 

Türkiye’yi dolaşırken dikkatlerini çeken bir husus olduğunu da belirten Didinmez, “Sayın Başbakanın yarattığı Türkiye gündemiyle gezdiğimiz yerlerdeki konuştuğumuz, görüştüğümüz vatandaşlarımızın gerçek gündemi arasında ki farklılık bir uçurumdur. Kars’ta 8. hizmet yılını icra eden Adalet ve Kalkınma Partisi yönetiminde bundan 8 yıl önce gelmiş olduğum Kars’ın 8 senede bir arpa boyu yol gitmediğini aksine caddelerinden ve sokaklarından insanların arabaların geçemediği, üç-beş dükkandan bir tanesinin devren satılık olduğu, her geçen gün esnafların dükkanlarını kapattığı, hayvancılığın katledildiği ve çiftçimizin perişan edildiği bir tablonun, ancak ve ancak MHP’nin inanç, iman ve ahlak sahibi kadrolarıyla değiştirilebileceğine dair inancımızı her yerde ifade ediyoruz” diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.