1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Trafik Sorunu 'Hutbe'de
Trafik Sorunu Hutbede

Trafik Sorunu 'Hutbe'de

Türkiye’de en çok can kaybının yaşandığı trafikteki sorunlar Cuma Hutbesine taşındı. Hutbede, özellikle de alkollü araç kullanımı yüzünden kazaların meydana geldiği belirtilirken, dikkatin ve sorumluluğun unutulmaması üzerine duruldu.

A+A-

Kars Merkez Camii’nde bu haftaki Cuma Hutbesinin konusu trafik sorunu oldu. Emniyet Müdürlüğü’nün ve Trafik İl Komisyonu’nun yaptığı uygulamalar ve aldığı kararlar ile trafikte yaşanan olumsuzlukların önüne geçilmeye çalışılıyor. Sürücü kursları da kazaların önüne geçilmesi gereken konuları işleyerek eğitiyor ve bilinçli sürücülerin yetişmesini amaçlıyor. Ne yazık ki tüm bu gayretler ve çabalar bir türlü ölümlü ve yaralamalı kazaların önüne geçemiyor.

Bu defa konu Cuma hutbesine taşındı ve insanların kendi canlarını bilerek tehlikeye atmalarının İslam dininde ne denli kabul edilir yanının olmadığı üzerinde duruldu. Özellikle de yapılan araştırmalarda ülkemizdeki kazaların yüzde 90’ını alkollü araç kullanmak ve dikkatsizlik ve tedbirsizlik yüzünden meydana geldiğini hatırlatıldı. Alkol kullanmanın haram olduğu da vurgulanırken, alkollü iken kazaya sebebiyet verip bir başkalarının ölüp yaralanmalarına sebep olmanın da kabul edilir yanının olmadığı kaydedildi.

Hutbede ayrıca, herkesin sorumluluklarını taşımaları ve dikkatli olmaları istendi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.