1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Demokrasi Bunun Neresinde
Demokrasi Bunun Neresinde

Demokrasi Bunun Neresinde

Kars’ın Kağızman ilçesi’nde seçim çalışmalarını sürdüren CHP Kars Milletvekili Adayı Naif Alibeyoğlu, AK Parti’nin temayül ve aday gösterme politikasını eleştirdi.

A+A-

Kars’ın Kağızman İlçesi’nde seçim çalışmalarını sürdüren CHP Kars Milletvekili Adayı Naif Alibeyoğlu, AK Parti’nin temayül ve aday gösterme politikasına değinerek, “Ön yoklamada, kamuoyu yoklamasında 1. olmasına rağmen, buradan bir kardeşimiz AKP’den aday oldu ama asıl kamuoyu ve temayül yoklamasında kamuoyunun kabul gördüğü insanlar maalesef dışlandı. Peki demokrasi bunun neresinde?” diye konuştu.

“Onun için ben buradan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) genel başkanına teşekkürlerimi sunuyorum.” diyen Alibeyoğlu, “Bizim partimizde şu anda kamuoyu tarafından kabul gören, kamuoyu yoklamalarında ön planda görülen arkadaşlarımızı ister istemez arkadaşlarımız tercih ettiler. Demokrasi budur. Onlar ön sıralarda yer almasına rağmen maalesef partiler aday göstermiyorlar. Burada Kağızman’ın bir çocuğu vardır. Bürokrat arkadaşımız. AKP’den aday. İyi bir bürokrat ama halk adamı olmak başkadır. Halkın sorunlarına eğilmek başkadır.” dedi.

“İzmir marşıyla geliyorlar mehter marşıyla gidiyorlar.” Sözünü de hatırlatan Alibeyoğlu, “Bugün, ülkemizin de en büyük sorunu demokrasi sorunudur. Barış, kardeşlik sorunudur. Bu gündeme getirilmelidir. Üç temel özgürlüğü insanlar önce özümseyerek yaşamalıdır. İnanç, kimlik ve teşebbüs hürriyetini Kağızman’dan bu bölge halkı özümseyerek kardeşçe bir arada eşit haklara dayalı birisi diğerini ötekileştirmeden bir arada kardeşçe yaşamanın koşullarını yaratmalıyız. Ama birbirimizin kimliğine, inançlarına, haklarına saygı duymak zorundayız. Ama onun dışında bu bölgenin de kalkınmaya ihtiyacı vardır. Artık CHP de eski CHP değildir. Özellikle bunun bilinmesini istiyoruz. Bugün iktidar partisi belli kimli, belli inançları yok saymaya başladı. Onun için gidecek temsilciler bir kurşun asker olmamalıdır. Sadece el kaldıran, el indiren mebuslar olmamalıdır. Gerektiğinde masaya zincir vurmalıdır. Gerekirse meclisin önünde kendisine ateş verip yakmalıdır. Bu şehrin kaderini değiştirmek zorundayız. Onun için eğer, ben oraya kurşun asker olarak gideceksem hiç gitmeyeyim daha iyidir. Bir halkın, bir şehrin, bir Kağızman’ın kaderini, iradesini 5 yıl ipotek altına almaya hakkımız yoktur.” şeklinde konuştu.

Alibeyoğlu, ayrıca, “Açılım dediler. Hiçbir şey yok. Kürt açılımı dendi ortada hiçbir şey yok. Bu demokrasi değildir. Demokrasi herkesin, her inancındır.” diyerek AK Parti’nin politikalarını eleştirdi.

CHP Kars 2. sıra Adayı Cengiz Daşdemir de, “Yıllardır Türkiye’mizi yöneten iktidar partilerinden bizden çoğunlukla milletvekili göndermekteyiz. AKP döneminde milletvekillileri çoğunlukla iktidardan yanaydı. Bu iktidardan yana olan milletvekilleri Kağızman’a, Kars’a ve Türkiye’ye ne yaptılar? Özelleştirme adı altında bu ülkenin değerlerini talan ettiler. Kendi yandaşlarına peşkeş çektiler.peşkeş çekmeye de devam ediyorlar. Kağızman’ın tuzu şu anda nerede? Kağızman’da 35 bin kayıtlı arı vardır. Bu arılarla ilgili iktidar partisi tarafından hangi yönetim planları ve projeleri geliştirilmiştir. Kendilerine yakın oluşturdukları bazı dernek ve vakıflarla insanlarımıza sadaka dağıtmaktadırlar. Bizler sadaka kültürüne layık insanlar değiliz. Türkiye’de yaşayan tüm insanlarımız, onurlu ve kişilikli insanlardır. Bunlar kendilerine yapılacak olan hakarete boyun eğmezler. Köylere gidip çamurlu yollara baktığımızda, o yollara bir avuç kum dökmeye başlamışlar. Bu bize hakarettir. Bu bizim onurumuzla, gururumuzla oynamaktır.” dedi.

Daşdemir şöyle konuştu: “AKP’lilere buradan sesleniyorum. Milletvekillerine ve milletvekilli adaylarına, “Halkımızla bu kadar alay etmeyin. Halkımızı bu kadar küçümsemeyin. Onlar bunu sandığa gömecekler.” AKP demokrasiden dem vururdu. Bugüne kadar hangi demokrasiyi hayata geçirdi? Onu bir görelim. Kendisi gibi düşünmeyen insanları cezaevlerine tıkmak, siyasi partileri siyasi çalışma dallarında tehdit etmek için onların kadrolarını içeri atmaktan başka ne yaptı. Bu insanlar, haktan, hukuktan ve adaletten bahsediyorlar. Hepimizin çocukları vardır. Hepimiz bu çocuklarımızı sevip besliyoruz. 1 milyon 750 bin çocuğumuzun kaderiyle oynadılar, çocuklarımızı şifrelediler, kendilerini şifrelediler. Kendi geleceklerini kadrolamak için gençlerimizin gelecekleriyle oynadılar ama ben inanıyorum ki Türkiye de yaşayan insanlarımız bunun hesabını soracaklardır. Bizi ithal ete mahkum ettiler gelin bu dönem hepimiz aklımızı başımıza toplayalım ve bizleri çeşitli yöntemlerle kandırmak isteyenlerin dersini verelim.”

CHP Kars 3. sıra Milletvekilie Adayı Saffet Özdemir ise, “2 gün önce ayağımın çamuruyla gittiğim Ankara’ya ayağımın tozuyla geldim ve bunu Ankara’da Genel Merkezimize de, partimizin yetkili organlarına da CHP çatısı altında olan Ankara’da ki bütün Karslılara da söyledim Kars bunların hiçbirini hak etmiyor. Ben sizin sorunlarınızı size anlatarak sizleri üzmek istemiyorum, ben size müjde vermek istiyorum, Sevgili Kağızmanlılar iktidara geliyoruz. Satılmış medyaya, yandaş medyaya sakın kanmayın. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Merkezinde en objektif şekilde gelen anketlere baktım ve sonuçlar çok güzel. İstanbul da yüzde 40’ı devirmişiz, Ankara da yüzde 40’ı devirmişiz, İzmir de yüzde 70’lere gelmişiz, Antalya, Kocaeli, Bursa, Eskişehir, Mersin, Antep, Adana, Hatay, Trabzon yani Türkiye’de birinci partiyiz. Artık Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezde durup ahkam kesmiyor, Genel Başkanımız Türkiye’nin dört bir yanını dolaşıyor ben 3. adayım ama 1. adayım kadar, 2. adayım kadar çalışmayı onur biliyorum. En üst bürokratlarıyla köy köy dolaşıyorlar, dün açıklamada bulundular senin ne işin var seçim öncesinde köylerde? Geçen sene niye köylerde değildin? Bundan önce neden köylülerin sorunlarını dinlemiyordun be devletin en üstündeki insan.” diye konuştu.

Özdemir daha sonra şunları söyledi: “Biz meydan okuyoruz iktidara geleceğiz ve bütün sorunları çözeceğiz. Biz iktidara geldiğimizde ilk önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk kararını yürürlüğe koyacağız yani Türkiye’ye barış getireceğiz. Artık benim Memo kardeşim ile Mehmet kardeşim savaşmayacak, bu kirli savaş için ayrılan bütçe halkımın kalkınması için harcanacak ve kalkınma hamlesi Kars’tan başlayacak. Sizlere sorunlarınızı anlatmamıza gerek yok sizler zaten yaşıyorsunuz, bizler ise çözümler getiriyoruz CHP’nin 41 projesine imza atıyoruz. Meclis kürsüsünde olmasa bile Kağızman’ın meydanında bu 41 proje üzerine namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.