1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Cumadan Önce Kars
Cumadan Önce Kars

Cumadan Önce Kars

İrfan Topçu, Anı’nın çan sesinden kurtulup, ezan sesine kavuştuğu günleri kaleme aldı. Anı’da topraklar tekbir sesine, cami cemaate, minber hutbe dualarına olan özlemine kavuşacak, dedi.

A+A-

İrfan Topçu’nun “Cumadan Önce Kars” yazısı…

 

Tarihin karanlık sayfalarına bir güneş gibi doğan Türk Milleti, başında haysiyet önderi komutanıyla Anı'ya doğru yol alırken Çıldır gölünün kenarındaki otağını gerilerde bırakmış, geleceğe doğru atını sürmüştü... Akınlarına başladığı Anadolu coğrafyasında, Malazgirt'e kardeş bir savaş, Konya'ya kardeş bir şehir elbette ki Türk Milletine yakışırdı.

 

Sultan Alparslan, askerlerinin önünde Anı şehrine yaklaştığında, zaman usul usul cumaya doğru yürüyordu, ordusuyla birlikte cuma namazını Anı'da kılma arzusu o muhteşem komutana kuvvet üstüne kuvvet vermekteydi. Şehrin kapıları Türk'ün muhteşem askerine açıldığında, yaratana şükretme vakti de gelmişti. Şehrin en büyük kilisesi, çan seslerinden kurtulmuş, bir gece baykuşu gibi tünen papazların kaba sesinin yerine, bülbül sesli hafızların asude, huzur veren duaları geçmişti, artık o mekân bir cami idi.

 

Yüzyıllarca Allah sesleri ve mümin dualarına ev sahipliği yapan Fethiye Camii; büyük bir deprem felaketinden sonra şehirdeki bütün binalarla birlikte yıkıldığı, şehrin artık yaşanmaz bir harabeye döndüğü günden bu güne ezan sesine hasreti bitmek üzere... Topraklar tekbir sesine, cami cemaate, minber hutbe dualarına olan özlemine kavuşacak...

 

Bir Ekim Cuma; Sultan Alparslan'ın, onun askerlerinin ruhunun şad edildiği gündür. O kutlu Cuma; Anı'da şehit olan askerlerin, uzun yıllardır ezan sesine hasret, bir duaya muhtaç, toprak altındaki ecdadın bayramı olan bir gündür. O gün ezan sesinin duyulduğu andan namazın bittiği ana kadar, gökyüzünde bir bayram olacaktır... Ruhları arşa yükselmiş şehitlerimizin asırlardır beklediği bir bayram, bu bayrama toprak altındaki Ecdat'ta eşlik edecektir. Ecdat o gün orada bulunan Ülküdaşlarımızı, kanla yıkanmış topraklarda, kiliselerin özgürlük kazandığı günlerde, camilerine de sahip çıktığını gördükçe fetihlerin boşa gitmediğini anlayacaktır. Artık yerlerinde daha huzurlu yatacaklardır.

 

Ülkemizin her yerinden Kars'a akın akın giden Ülküdaşlarımıza selam olsun... O muhteşem topraklarda Ecdat yadigârını şad edecek yiğitlere selam olsun... Türk Milletinin dününe, bugününe ve yarınına sahip çıkan Ülkü Erleri; siz orda cuma namazı için saf tuttuğunuzda, sağınızda, solunuzda, önünüzde ve arkanızda şehitlerimizin ruhuyla birlikte olacağınızdan emin olun... Dualarınızı, milletimizin geleceği için ederken, ahlarınızı; o mukaddes mekânı görmeyen ama kiliseleri baş tacı edenlerden esirgemeyin!...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.