1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ticaret ayrı, siyaset ayrı
Ticaret ayrı, siyaset ayrı

Ticaret ayrı, siyaset ayrı

Kars’ta hem işadamı hem de Ak Parti’den milletvekili adayı olan Kazım Şaki, hakkındaki iddiaları yanıtladı : Kars Belediyesi ile ilgim yok. Ben işadamıyım, ticaretle siyaseti birbirine karıştırmam. Hem siyaset yaparım hem de ticaret, dedi.

A+A-

Ak Parti’den Kars Milletvekilliği düşünen ithal adaylara da gönderme yapan Şaki, hiç şansları yok, Kars’ın mozaiğine zarar veriyorlar, diye konuştu.

 

AK Parti Kars milletvekili aday adayı Kazım Şaki, milletvekilliği genel seçimleri için Kars’tan aday olacağını açıkladı.

 

KARS’TAN ADAY OLACAK KİŞİNİN KARS’TA YAŞAMASI GEREKİR

 

Şaki, “Kars’tan aday olacak kişinin Kars’ta ikameti olması ve Kars halkının yakından tanıması lazım. Biz gönlümüzü Kars’a ve partimize vermişiz. Ak Parti’nin çıtasını Kars bölgesinden daha yükseklere taşımak üzere el birliği ve gönül birliği ile çalışmaktayız. İthal adaylar Kars’ın güzel mozaiğine zarar verebilir. Doğup büyüdüğümüz topraklara, ekmeğini yiyip suyunu içtiğimiz coğrafyamıza hizmet etmek vefa borcumuzu kapatmak üzere bu siyasi arenaya girmiş bulunmaktayız. Şimdi bazıları birilerine hoş gitsin diye gel seni Kars’tan aday gösterelim lüksünde bulunamaz. Milletvekili adayını Kars halkı kendi içerisinden çıkaracaktır. Doğru olanı da budur kimse boşa heveslenmesin,” şeklinde konuştu.

 

KARS KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİL

 

Şaki, Kars kimsenin tekelinde değildir, diyerek ; Siyasi partiler halkındır. Halk partilerin gerçek sahibidir. Partimizin her etnik kökenden temsilcileri ve üyeleri bulunmaktadır. Milletvekilliği ve Kars ili kimselerin tekelinde değildir. Memleket herkesin ve her kesimindir. Aday olacak kişiler maçın bitimine doğru meydana çıkmasın maç başlamadan benim gibi siyasi arenaya çıkıp adaylığını açıklasın. Gizli saklı bir şey kalmasın,”dedi.

 

BELEDİYE İLE HİÇBİR İLGİM ALAKAM YOK

 

Hakkında çıkan asılsız iddialara da yanıt veren Kazım Şaki, “Kars Belediyesiyle kesinlikle sıcak temasım olmamıştır. Kars Belediye ve idaresi ile zerre kadar münasebetim olmamıştır. Kendim iş adamıyım işimi de siyasete asla alet etmemişimdir. Bu benim dünya görüşüme de ters düşmektedir. Ben iş ahlakı ile siyasi ahlakı birbirine karıştırmadım karıştırmam da,” şeklinde ifade etti. 

 

KÜÇÜMSEMESİNLER, DESTEK VERSİNLER

 

Milletvekilliği adaylığından geri adım atıp çekilmeyeceğini de belirten Şaki, “Ne hazindir ki kamuoyunda insanımızı küçümseme olayları yaşanmaktadır. Aday adaylarına karşı yargısız infazlar yapılmakta. Ben de bu gibi hakir görülen görüşmelere karşı sesimi fazla çıkarmıyorum. Bir insanın milletvekili adayı olması için akademik kariyer olması mı gerekiyor? Cumhuriyet tarihine bakınız TBMM’de kaç kişinin akademik kariyeri var. Onlar hakkını ve görevini TBMM’de layığı ile temsil etmiş insanlardı. Adaylar asla küçümsenmemeli ve aksine destek görmelidir” dedi.

 

SEÇİM YAKLAŞTIĞI ZAMAN ORTAYA ÇIKANLARDAN DEĞİLİZ

 

Şaki; “seçim yaklaştığında ortaya çıkan simalardan olmayı kendimize yakıştırmıyoruz. Bizim adaylığımız partiden kabul görmese de biz AK Parti çatısı altındayız burada olmaya devam edeceğiz. İlçelere, köylere gidiyoruz ziyaretlerimizde çok olumlu tepkiler alıyoruz buda bizi daha da heyecanlandırıyor. Kars’ta beraber çamur çiğnediğimiz halkımızın sıkıntılarını bizden iyi kimse bilmez. Bizlerde bu noktada seçimlere hazırlanıyoruz” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.