1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kadın balcılar geliyor
Kadın balcılar geliyor

Kadın balcılar geliyor

Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı Kars'ta “Girişimci Kadın Balcılar Projesi”ni Hayata Geçiriyor...

A+A-

Kadınların işgücüne katılımlarını arttırmak amacıyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi prog ramı kapsamında Karslı Girişimci Kadın Balcılar projesi hayata geçiriliyor.

 

Proje Koordinatörü Müjgan Suver, 7 Ekim Perşembe günü, Ankara'daki siyasi partilerin Kadın Kolları Başkanları ile Kars'a gelerek, Öğretmenevi'nde bilgilendirme toplantısı yapacak.

 

Proje hakkındaki soruları yanıtlayacak olan Müjgan Suver, Kars'ı ve Karslı kadınlarını son derece önemsediklerini ifade ederek, şunları belirtti :

 

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre Accession-IPA)'nın "İnsan Kaynaklarını Geliştirme" bileşeni kapsamında kadınların işgücüne katılımlarını arttırmak amacıyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi programı geliştirilmiştir. 

 

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. Hibe Programının toplam bütçesi 153,712 Avro'dur.

 

Karslı Girişimci Kadın Balcılar projesi, Kadın İstihdamının desteklenmesi programı kapsamında Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı tarafından yürütülmekte Kars Kafkas Üniversitesi proje ortağı olarak yer almaktadır.

 

Projenin  toplam bütçesi 153.712 Avro olup, bu tutarın  15.371 Avro'luk kısmı Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı'nın eş finansman katkısıdır.

 

Yukarıda kısaca tanıttığımız KARSLI KADIN BALCILAR PROJESİ ile ilgili daha geniş bilgi vermek, sorularınızı cevaplamak amacıyla, 7 Ekim 2010 günü saat 10:30 da  Kars Öğretmen Evi'nde, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü ve Ankara'dan siyasi partilerin Kadın Kolları Başkanları ile Kars Milletvekillerinin de davetli olduğu toplantıda sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.