1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 10 Adımda E-ticaret Nasıl Yapılır?
10 Adımda E-ticaret Nasıl Yapılır?

10 Adımda E-ticaret Nasıl Yapılır?

E-ticaret sektörü her geçen gün gelişen ve büyüyen sektörler arasında yer almayı başarmıştır.

A+A-

10 Adımda E-ticaret Nasıl Yapılır?

E-ticaret sektörü her geçen gün gelişen ve büyüyen sektörler arasında yer almayı başarmıştır. E-ticaret’in büyüyen sektörler arasında yer alması da internetten ürün ve hizmet satışı gerçekleştirmek isteyen kişi ve işletmelerin sayısının artmasını sağlamıştır.

Günümüzde birçok kişi ve işletme bir e-ticaret sitesi açarak internetten ürün satmayı düşünmektedir. Fakat bazı kişiler bu konuda bilgi sahibi olmadığı için e-ticaret nasıl yapılır sorusuna yanıt aramaktadır.

E-ticaret ile internetten ürün satmak isteyen kişiler için kaleme aldığımız 10 Adımda E-ticaret Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda sizlerin e-ticaret yapması için gerek duyduğu bilgilerden bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve e-ticaret nasıl yapılır sorunuza yanıt bulabilirsiniz.

Şirketinizi Kurun

E-ticaret ile internetten ürün satmak isteyen kişilerin ilk yapması gereken şeylerden birisi şirket kurmak olmalıdır. Çünkü internetten satılan her ürün için kişilerin fatura kesme zorunluluğu bulunmaktadır. Bununla beraber ürün alışlarının da faturasını şirketiniz adına kestirmeniz, gider göstermeniz ve vergi ödemeniz gerekmektedir.

Bu nedenle e-ticaret yapmak isteyen kişiler ilk olarak şirket kuruluşu gerçekleştirmelidir. Genellikle düşük sermaye gerektirdiği, kolay kurulup kapatılabildiği için birçok e-ticaret firması ilk olarak şahıs şirketi kurmaktadır. Sizler de e-ticaret yapmak için şahıs şirketi kurabilir ve vergi mükellefi olabilirsiniz.

İş Planı Hazırlayın

E-ticaret sektörü herkesin ilgisini çeken bir sektör olsa da bu sektörde başarılı olmak isteyen kişi ve işletmelerin doğru adımlar atması gerekmektedir. Bu nedenle kişiler işlerinin her sürecini göz önünde bulundurdukları bir iş planı hazırlamaya özen göstermelidir.

İş planınız sayesinde e-ticaret süreçlerinde neler yapmanız gerektiğini, neyi nasıl yapacağınızı planlayabilirsiniz. Bununla beraber e-ticaret süreçlerini yönetmek için ihtiyaç duyacağınız sermayeyi tahmini olarak belirleyebilir ve e-ticarette başarılı olabilirsiniz.

İnternetten Satılacak Ürünler Bulun

E-ticaret ile internetten ürün satmak isteyen kişi ve işletmelerin internetten satılcak ürünler bulması gerekmektedir. Genellikle işletmeler ve kişiler;

  • E-ticaret istatistikleri
  • Pazaryerlerindeki ürün yorum ve değerlendirmeleri
  • En çok aranan ürünler
  • İnternetten en çok satılan ürünler gibi

Konularda araştırma yapmakta ve ürünlerini belirlemektedir. Sizler de bu konular hakkında araştırmalar yapabilir ve satacağınız ürünleri bulabilirsiniz.

Tedarikçi Seçin

E-ticaret firmaları internetten satacakları ürünler hakkında karar verdikten sonra bu ürünleri temin edecekleri tedarikçileri seçmek zorundadır. Tedarikçi seçimi yaparken işletmeler;

  • Tedarikçinin elindeki ürün sayısı ve çeşitliliği
  • Tedarikçinin ulaşılabilirliği
  • Teknolojiye yatkınlığı
  • Referansları

Gibi konularda bilgi sahibi olmalıdır. Genellikle tedarikçi seçimi yapacak işletmeler kendilerini garantiye almak için iki tedarikçi ile çalışmaktadır .Sizler de bunları göz önünde bulundurabilir ve tedarikçi seçiminizi kolayca yapabilirsiniz.

Sermayenizi Yaratın

E-ticarette satılacak ürünler ve tedarikçi seçimini yapan kişi ve işletmelerin ürünlerini satın almaları için belirli bir sermayeye ihtiyaçları olacaktır. Genellikle KOSGEB Desteği, devlet desteği, banka kredileri e-ticaret firmaları tarafından sermaye yaratmak için kullanılan yöntemlerdir.

Sizler de bu hibe, destek ve kredilerden yararlanabilir ve e-ticaret için gerekli olan sermayeyi yaratabilirsiniz. Bununla beraber çok sermayeye ihtiyaç duymayacağınız dropshipping yöntemi ile stoksuz bir şekilde e-ticaret yapmayı da deneyebilirsiniz.

E-ticaret Sitenizi Kurun

E-ticaret nasıl yapılır sorusuna yanıt arayan ve bu sektörde faaliyet göstermek isteyen kişi ve işletmelerin yapması gereken başka bir şey ise e-ticaret sitesi kurmaktır. Çünkü e-ticaret ile internetten ürün satışı yapacak olan işletmelerin ürünlerini sergileyeceği bir siteye ihtiyaçları vardır.

E-ticaret sitesi yazdırma, açık kaynak kodlu yazılım ve hazır e-ticaret alt yapıları bu sektörde faaliyet göstermek isteyen kişilerin kullanabileceği e-ticaret sitesi kurma yöntemleridir. Fakat günümüzde birçok kişi hazır e-ticaret alt yapıları ile sitelerini kurmayı istemektedir. Çünkü hazır e-ticaret alt yapıları bir işletmenin tüm e-ticaret süreçlerini yönetmesini kolaylaştıran ve hızlı bir şekilde e-ticaret sitesi kurmasını sağlayan alt yapılardır.

Sanal Pos Entegrasyonu Yapın

E-ticaret sitesi kuran kişi ve işletmelerin yapması gereken başka bir şey ise sanal pos entegrasyonlarıdır. Çünkü e-ticaret siteleri üzerinden satılan ürünlerin tahsilatını gerçekleştirmek için firmaların sanal poslara ihtiyacı vardır.

Sanal pos entegrasyonu için ilk olarak işletmeler sanal pos sağlayıcısı olan firmalar ile görüşmelidir. Komisyon oranları, çalışma koşulları gibi önemli konularda bilgiler aldıktan sonra en uygun olan sanal pos firması seçilmeli ve sanal pos entegrasyonu yapılmalıdır.

Kargo Anlaşması Yapın

E-ticaret firmalarının satışını yaptıkları ürünleri müşterilerine teslim edebilmesi için kargo firmaları ile çalışması gerekmektedir. İşletmeler kargo maliyetlerini azaltmak için normal gönderi ücretleri yerine anlaşmalı kargo fiyatlarından yararlanmak için kargo anlaşması yapmaktadır. Sizler de e-ticaret maliyetlerinizi azaltmak ve gelirlerinizi arttırmak için bir kargo anlaşması yapmaya özen göstermelisiniz.

Kargo anlaşması yapmak için;

  • İlk olarak kargo firmalarından fiyat teklifi alın.
  • Kargo firmalarının çalışma koşulları, çalıştığı gün ve saatleri göz önünde bulundurun.
  • Kargo firmalarının şube sayısını önemseyin

Böylece kargo firmaları arasında daha detaylı bir karşılaştırma yapabilir ve çalışacağınız kargo firmasını kolayca seçebilirsiniz.

Arama Motorlarına Önem Verin

E-ticaret sitesi kurduktan sonra sitenizin daha görünür bir hale gelmesini sağlamak için arama motorlarına önem vermeniz gerekmektedir. Genellikle e-ticaret firmaları ürünlerini daha fazla kişiye ulaştırmak ve satışlarını arttırmak için arama motoru optimizasyonu ve Google Adwords reklamlarından yararlanmaktadır.

SEO çalışmaları ile e-ticaret sitelerin organik trafik çekerken Google Adwords ile de ücretli reklamlar verebilmektedir. Sizler de e-ticaret sitenizin marka bilinirliğini arttırmak ve daha fazla satış yapmak için arama motoru optimizasyonu çalışmaları yapabilir ve ücretli reklamlar verebilirsiniz.

Dijital Pazarlama ve Tanıtım Çalışmaları Yapın

10 Adımda E-ticaret Nasıl Yapılır yazımızın bu bölümünde sizlere dijital pazarlama ve tanıtım çalışmalarından bahsedeceğiz. Genellikle bir e-ticaret firması marka bilinirliğini arttırmak, hedef kitlesine ulaşmak ve satış yapmak için dijital pazarlama çalışmaları yapmaktadır.

  • Toplu SMS Gönderimi
  • E-mail Marketing
  • Sosyal Medya Reklamları
  • Influencer Marketing
  • Affiliate Marketing

Gibi birçok pazarlama türü işletmeler tarafından kullanılmaktadır. Sizler de dijital pazarlama çalışmaları yaparak hedef kitlenize ulaşabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Ticimax ile E-ticaret Sitenizi Kurun

E-ticaret sitesi kurmak isteyen kişilerin tüm ihtiyaçlarına yanıt veren bir e-ticaret alt yapısı olan Ticimax ile sizler de e-ticaret sitenizi kurabilir ve internetten anında satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Ticimax demo talep formunu doldurarak e-ticaret alt yapılarını 15 gün boyunca deneyebilir ve deneme süresinin ardından e-ticarette Ticimax ile doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Instagram, Youtube, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarından takip edebilir ve e-ticaret ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.