1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Kars” Gençlik Buluşması!
“Kars” Gençlik Buluşması!

“Kars” Gençlik Buluşması!

Kars Vadisinde gençlik buluşması düzenlendi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 1071 Malazgirt Zaferi etkinlikleri Anadolu’ya açılan kapıların başlangıcı olan Kars Ani Ören Yeri’nde düzenlenen basın toplantısına katılmak üzere Kars’a gelen Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan, Kars Vadisinde gençlerle buluştu.

“Kars” Gençlik Buluşması programının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, “Dünyanın bütün mağdur ve mazlumlarına sahip çıkan, ülkesi için gecesini gündüzüne katan, son yüzyıla damgasını vuran Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Kars’taki gençleriyle birlikteyiz, beraberiz. Bugün sayın Bilal Erdoğan Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan ile birlikte ilimize geldiler, ben ilimiz adına hepinize hoş geldiniz diyorum, gençlere de bu yoğun katılımdan dolayı çok teşekkür ediyor, hürmetlerimi arz ediyorum.” dedi.

Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız ise “Bizler büyük bir medeniyetin çocuklarıyız, medeniyetimiz Hira’dan Orta Asya’ya, 1071’de Malazgirt’ten Anadolu’ya, Mezopotamya’ya, Kudüs’e uzanan büyük bir medeniyettir. Medeniyetimizin şehri olan İstanbul’dan Harakani Hazretlerinin huzuruna hoş bulduk diyoruz, sizlerde hoş geldiniz. Bin yıldır bu topraklardayız ve  büyük bir inancın, medeniyetin çocukları olarak nereden geldiğimizi ve elbette nereye gideceğimizi biliyoruz. Bu toprakların çocukları Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla, Romanıyla, Boşnağıyla bu topraklarda bir ve beraber kardeş olarak Sunnisiyle, Azerisiyle, Caferisiyle, Alevisiyle Malazgirt’te ecdat nasıl bir maya tutturdular ve aynı maya bugün devam ediyor. Bu toprakların çocukları her türlü hileye, oyuna rağmen kardeş olmayı başardılar. Malazgirt’te ecdat gönüller fethetmek üzere yola çıktılar, Anadolu’yu fethettiler ama bize başka bir emanet yüklediler. ‘Gönüller fethetmeye hazır mısınız?’ dediler, biz de Harakani Hazretlerinin huzurunda Kars diyarından bütün dünyaya hep birlikte seslenelim; yeni fetihler yapmaya hazır mıyız? Ben inanıyorum ki; AK Parti gençliği, bu toprakların çocukları Malazgirt’ten, tarihten, medeniyetten, inancından aldığı güçle nice gönüller fethedecekler, nice medeniyetler yolunda ilerleyecekler ve engel tanımayacaklar. 1071’de Selçukluyuz, 1453’te Osmanlıyız ve 1923’ten itibaren ilelebet var olacak Türkiye Cumhuriyeti Devletiyiz.” ifadesini kullandı.

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan ise, “Bütün bu gayretlerimizin merkezinde aslında basit bir şey var. Kendi kimliğimizin, kendi kültürümüzün ihyası, yani bizler geleceğimizi kurarken, sizler gençler olarak 21. Yüzyılı sizler yaşayacaksınız. Acaba kendi kimliğimizle mi yaşayacağız. Kendi inancımızla mı yaşayacağız. Yoksa gelen geçen dünyanın rüzgarların, heyecanların, heveslerin peşinden mi gideceğiz.” diye konuştu.

Türkiye’ye gelen mülteciler ile ilgili de konuşan Erdoğan, “Türkiye'ye mülteciler ilk defa gelmedi, Balkan savaşları Osmanlı'nın son dönemleri Balkan Savaşlarından sonra milyonlarca balkan evladı Anadolu'ya göç etmek zorunda kaldı, içerisinde Boşnağı, Arnavutluğu var. Balkanlara da bir sürü millet yaşadığını biliyorsunuz hepsi geldi Osmanlıya sığındı. 15 Temmuz gecesi insanlar sokağa çıkarken niye hayatlarını feda edercesine sokağa çıktılar. Sonrasında şehit ailelerini, gazileri ziyaret ettiğimizde hepsi aynı şeyi söyledi, dediler ki 'bizim gidecek yerimiz yok' bu alçaklar ülkeyi işgal etmiş olsalardı bizim gidecek yerimiz yok, biz nereye gideceğiz. Yunanistan'a mı, Bulgar mı, Gürcistan mı, İran mı, Suriye mi, Irak mı bize kapıyı açacak, Ermenistan'a mı gideceğiz nereye gideceğiz? Bizim gidecek yerimiz yok diye bu vatan topraklarına sahip çıkmamı gerektiğini düşündük diyor. Allah kimseyi vatansız bırakmasın kimse keyfinden dolayı vatanını, evini barkını mahallesini ailesini arkadaşını terk edip başka yere gitmiyor. Öyle aileler var ki bir tanesi Lübnan'a kaçmış, bir tanesi Irak'a, bir tanesi Türkiye'ye kaçmış, 7-8 yıldır ailesinin bireylerini görememiş. Allah kimseyi mülteci durumuna düşürmesin.” dedi.

Gençlere nasihatlerde de bulunan Bilal Erdoğan, daha sonra gençlerin sorunlarını yanıtladı. Yoğun ilgi gören gençler buluşması soru ve cevapların ardından son buldu.

“kars”-genclik-bulusmasi!-(1).jpg“kars”-genclik-bulusmasi!-(2).jpg“kars”-genclik-bulusmasi!-(3).jpg“kars”-genclik-bulusmasi!-(4).jpg“kars”-genclik-bulusmasi!-(5).jpg“kars”-genclik-bulusmasi!-(6).jpg“kars”-genclik-bulusmasi!-(7).jpg“kars”-genclik-bulusmasi!-(8).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.