1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Bertaraf olmamak için ‘Hayır’
Bertaraf olmamak için ‘Hayır’

Bertaraf olmamak için ‘Hayır’

CHP MYK Üyesi Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Taraf olmayan bertaraf olur’ sözlerine karşılık, “Bertaraf olmamak için hayır oyu verelim” çağrısı yaptı.

A+A-

‘Referandumda Hayır Oyu Verelim’ başlıklı çalışmaya katılan CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Gürsel Tekin, Anadolu Yakası Seçim Koordinasyon Merkezi olarak kullanılan CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Partililerle sohbet eden Tekin, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tekin, daha sonra aralarında CHP Ataşehir İlçe Başkanı Kaya Uluyılmaz, Parti Meclisi (PM) Üyesi Melda Onur'un da bulunduğu partililerle Yenişehir Semt Pazarı'na gitti. Burada esnafla sohbet eden Gürsel Tekin, ‘Referandumda hayır oyu verin’ çağrısında bulundu. Esnafın ekonomik kriz yüzünden ateş içinde olduğunu belirten Tekin, “Başbakan Erdoğan bu pazarı bir dolaşsın, krizin teğet geçip geçmediğini görsün” dedi.

 

SİVİL DARBEYE GEÇİT VERMEYECEĞİZ

 

Gürsel Tekin, esnaf ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tekin, bir gazetecinin “Başbakan Erdoğan son zamanlarda CHP'ye yönelik eleştirilerinin dozunu artırdı. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?” diye sorması üzerine şunları söyledi: “Başbakan Erdoğan ve arkadaşları, Türkiye'ye bir deli gömleği giydirmeye çalışıyor. Ceberrut bir anayasa hepimize dayatılıyor. İçinde toplumsal uzlaşmanın olmadığı bir anayasa, halkın anayasası değildir. Başbakan bunu bildiği için toplumun tüm kesimlerini kendisine taraf olmaya zorluyor. Bunun için baskı yapıyor. Hatta hızını alamayıp 'Taraf olmayan bertaraf olur' diyor. Yani, benim tarafımda olmayan 'yok olur' demeye getiriyor. İşte biz bu yüzden, bertaraf olmamak için 12 Eylül günü ‘hayır’ diyeceğiz. 12 Eylül günü yapılmaya çalışılan sivil darbeye geçit vermeyeceğiz. Faşist baskılara da boyun eğmeyeceğiz. AKP'nin gücü CHP'yi susturmaya yetmez. CHP'nin olduğu yerde, AKP istediği gibi at oynatamaz. AKP iktidarda olduğu süre içinde herkesi susturabilir, ama CHP'yi susturamaz. Bunu Başbakan ve AKP de biliyor. Yaptıkları tüm baskılar 12 Eylül günü geri tepecek. Telefon dinlemelerinin olmadığı, insanların insanca yaşadığı bir düzeni kuracağız. Bu düzende kimse taraf olmaya zorlanmayacak, kimse baskı görmeyecek.”

 

SUSUZ’DAKİ ŞALO HALA HERKESE ÖRNEK OLMALI

 

Gürsel Tekin, AKP'nin elindeki tüm kamu olanaklarını referandumda ‘Evet’ oyu çıkarmak için harcadığını, buna rağmen, halkın AKP iktidarına karşı mücadele ettiğini söyledi. Tekin, buna örnek olarak Kars'ın Susuz İlçesi'nde yaşayan 84 yaşındaki Şahzade Şahin'le yaptığı konuşmayı gösterdi. Bülent Ecevit'e ‘Karaoğlan’ Kemal Kılıçdaroğlu'na ise ‘Yiğitoğlan’ lakabını takan ve Kars'ta ‘Şaşo Hala’ olarak bilinen Şahzade Şahin'in sabah saatlerinde kendisini aradığını anlatan Tekin şunları söyledi: Şaşo Hala sabah beni aradı ve referandumda çalışabilmek için araba istedi. 84 yaşındaki Şaşo Hala dizleri ağrıdığı için yürüyemiyor. Köylere gidebilmek ve ‘Hayır’ oyu istemek için araba talep etti. Kars'taki arkadaşlarımız pazartesi sabahı Şaşo Hala'yı köylere götürecek ve referandum çalışmasına katacaklar. Hayır oyu 84 yaşındaki Şaşo Halaların mücadelesiyle kazanılacak. Bu tavır, hepimize örnek olmalıdır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.