1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Bekleviç,Kars'a sandıkla geldi
Bekleviç,Kars'a sandıkla geldi

Bekleviç,Kars'a sandıkla geldi

GTP Genel Başkanı Tuna Bekleviç, on gün aradan sonra geldiği Kars’a bu defa yanında yerel referandum sandığını da getirdi.

A+A-

GTP Genel Başkanı Tuna Bekleviç şöyle konuştu: “Protokollerin imzalanmasından bir yıl sonra kapı halen kapalıysa bunun altının doldurulması gerektiğine inanıyorum. Aslında bizim sınırı geçmemiş 2’nci Zürih başlangıcıydı. Biz bu çalışmaları da 6 aydır sürdürüyoruz. Bu süre içinde Ermenistan’dan gençler bizi davet etti biz de Erivan’a gittik. 4 gün kaldık. Bu süre içinde 40 STK ile görüşmeler yaptık. Ermeni ve Türk gençlerden oluşan dostluk grubumuzda şu anda 1000 kişiye ulaştı. Aslına bakarsanız sınır fiilen açıktır. Biz İstanbul’dan Ermenistan’a uçukla gidiyoruz. Sınır sadece Kars’a kapalıdır. Bu de Kars’a işsizlik olarak geri dönüyor. TÜİK raporlarına da bu yansıdı. Kars’ın ithalat ve ihracatta ne kadar geri kaldığını görüyoruz. Burada topu tamamen de siyasete atmak istemiyorum. Önemli olan toplumun genel refahıdır.”

 

Kapının açılmasının Azerbaycanlılara olumsuzluk doğurmayacağına da inandığını söyleyen Bekleviç, “Aksine Kafkaslardaki huzur bölgeye kazanım getirir. Kapının açılması Karabağ sorunu için de olumlu olur. Düşmanlıklar sorunlarla çözülmez.” dedi.

 

Ermenistan sınırını geçmelerinden sonra Rus gizli servisinden kendilerine 3 defa yanıt geldiğini de anlatan Bekleviç, “Sınır komutanı bizim sınır geçme girişimimizi “şov” olarak değerlendirince bizde fotoğraflarla ispatladık. Sonra bunlar gidip nehrin derinliğini ölçtüler. Sınır onların bu kadar kafalarına takılıyorsa başka şeylerle ilgilensinler. Biz sınırı gezdiğimizde büyükbaş hayvan dışkılarıyla, çikolatalarla, çöplerle karşılaştık. Bu da sınırdan binlerce insan ve hayvanın geçtiğini gösterir. Bizimle uğraşacaklarına sınır güvenliğinde bunlara odaklansınlar.” şeklinde konuştu.

 

Bekleviç ayrıca, Türkiye’nin komşu ülkelerle ilişkilerini geliştirdiğine dikkat çekerek, BTP olarak buna destek verdiklerini, bunun da gerçek bir vatanseverlik olduğunu söyledi. “Diplomasilerin yurt dışı çalışmaları desteklenmeli” diyen Bekleviç, “komşu komşunun külüne muhtaçtır” atasözünü dillendirdi.

 

Yakın zamanda yeniden Ermenistan’ın Başkenti Erivan’a gideceklerini, Ermenistan Dış İşleri Bakanıyla görüşeceklerini, ardından da Türkiye’ye gelip Dış İşleri Bakanı ve Başbakanla görüşeceklerini, kapının açılması girişimlerini anlatacaklarını belirtti.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.