1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Üniversitede Seçim Bitti
Üniversitede Seçim Bitti

Üniversitede Seçim Bitti

Kafkas Üniversitesi'nde Rektörlük seçimleri sona erdi.

A+A-

 Prof. Dr. Necdet LELOĞLU Konferans Salonu'nda saat  10:00'da başlayan seçim oturumu, Rektör Prof. Dr. Abamüslüm GÜVEN tarafından açıldı.  Ardından Prof. Dr. Alirıza AKSOY, Doç. Dr. Hakan KOCAMIŞ ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet ÖZMEN’den oluşan oturum divanı görevine başlayarak aday belirleme işlemine geçildi. Ancak üniversitedeki seçimler sonucu  YÖK’e mutlak surette oy almış (bir oy da olsa) 6 tane adayın gitmesi gerekirken Prof. Dr. Cevdet BOZKUŞ, Prof. Dr. Abdülaziz GÜL, Prof. Dr. Abamüslüm GÜVEN, Prof. Dr. Sami ÖZCAN’ın dışında aday çıkmadı. Bu durumda seçimin yapılması ve bu dört adayın dışında kimseye oy çıkmaması halinde YÖK’e altı adayın isminin gidememesi ve seçimin bir ay içinde yenilenmesi durumu söz konusu olacaktı.

Prof.Dr. ARSLAN ve Prof.Dr. MARAŞLI’nın fedakarlığı

 Salondaki bazı öğretim üyelerinin ileride kaos ve gerginliğe sebep olabilecek böyle bir duruma meydan verilmemesi gerekçesiyle mutlak surette 6 aday çıkması yönünde divana  öneri  sunduğu  ancak bu yaklaşımlara gerek Prof. Dr. Abamüslüm GÜVEN ve gerekse Prof. Dr . Abdülaziz GÜL  tarafından itiraz edildiği öğrenildi.  Tartışmalar sürerken bazı öğretim üyeleri tarafından teklif edilen Prof. Dr. Mükremin Özkan ARSLAN ve Prof. Dr. Şaban MARAŞLI’nın isimlerinin aday listesinde yer alması ve bu isimlerin de itiraz etmemesi sayesinde  sorunun aşıldığı bildirildi.

Seçimde oy kullanması gereken 181 öğretim üyesinden 170’i oy kullandı. Bu oylardan biri boş çıkarken bir oy da geçersiz sayıldı. Aday olmayan Prof. Dr. Nurhayat GÜLMEZ ve Prof. Dr. İsmet TAKÇI’ya da sandıktan birer oy çıkarken, başlangıçta aday olmayan ancak YÖK’e gitmesi gereken 6 kişiyi tamamlamak için isimleri önerilen Prof. Dr. M. Özkan ARSLAN ve Prof. Dr. Şaban MARAŞLI’ya da beklenildiği gibi birer oy çıktı. Rekabet içinde olan 4 adayın Oy dağılımı şöyle:

Prof.Dr. Abamüslüm GÜVEN 71 oy, 

Prof. Dr. Sami ÖZCAN 44 oy, 

Prof.Dr. Cevdet BOZKUŞ 38 oy,

 Prof.Dr . Abdülaziz GÜL 11 oy .

Tüm Seçimler Böyle Olmalı

Rektörlük seçimi sürecinin genelinde yaşanan düzeyli  hava, seçim salonunda da devam etti ve seçim son derece sıcak bir atmosferde gerçekleşti. Özellikle adaylar ve farklı adaylara oy verecek öğretim üyeleri arasındaki sıcak ilişkiler görülmeye değerdi. Kafkas Üniversitesi'nde  hoş bir ortamda yaşanan tatlı rekabet, diğer üniversitelere ve diğer seçimlere örnek olacak nitelikteydi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.