1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Diplomat Okulu
Diplomat Okulu

Diplomat Okulu

Bahçeşehir Üniversitesi,Diplomat Okulu açtı, Karslıları da davet etti.

A+A-

Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu; Türkiye’de ilk ve öncü olma özelliği taşıyan birçok sertifika programı gerçekleştirmekte olup; uluslararası politik sistemi anlayabilmek ve donanımlı bireylerin yetişmesini sağlamak amacıyla düzenlediği bu programlarda bugünün ve geleceğin siyasetçilerini, diplomatlarını ve liderlerini hazırlamayı hedeflemektedir.

 

2009 yılı itibariyle ilki düzenlenen ve bu sene de ikincisi düzenlenecek olan Diplomat Okulu programının detaylarını sizlere sunmaktayız.

 

Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu Program Sorumlusu Selma Bardakcı, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

 

“Dünyanın dört bir yanında Türkiye’yi başarıyla temsil etmiş olan değerli Türk diplomatlarımızın katılımıyla gerçekleştirilecek olan “Diplomat Okulu” programı; Türkiye’nin dış ilişkileri ve diplomasi sanatının incelikleri hakkında katılımcılarını bilgilendirerek, uluslararası ilişkiler konusunda bilinçli ve diplomatik yolların kullanımının önemini kavramış bir nesil yetiştirmeyi hedefliyor. Bu yıl 27 Kasım 2010’da başlayacak ve 5 hafta boyunca Cumartesi günleri saat 10:00 ile 18.00 saatleri arasında sürecek olan Diplomat Okulu Sertifika Programı çerçevesinde diplomatlarımızın deneyimleri ve birikimleri doğrultusunda uluslararası arenada etki sahibi ülkelerle Türkiye’nin siyasi, ekonomik ve sosyal ilişkilerini, yaşanmış ve yaşanmakta olan sorunlarını ele alarak; katılımcılarımızın diplomasi teknikleri ve inceliklerine yönelik teorik olarak bilgilendirilmesi hedeflenmektedir. Program her kesime açık olduğu gibi devam şartlarının yerine getirilmesi durumunda program sonunda katılımcılarımıza katılım sertifikası verilecektir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.