1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. BDP Kars’ta saldırıları kınadı
BDP Kars’ta saldırıları kınadı

BDP Kars’ta saldırıları kınadı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kars İl Örgütü, Hatay Dörtyol, Bursa İnegöl, BDP eş başkanı Selahattin Demirtaş ve son olarak Erzurum’da Dağpınar Belediye Başkanı Ayhan Erkmen’e karşı yapılan saldırıları kınadı.

A+A-

BDP Kars İl Örgütü uğradıkları saldırılarla ilgili Kars İl Başkanlığı binası önünde bir basın açıklaması yaptı. İl teşkilatı adına basın açıklaması yapan BDP Kars İl Başkan yardımcısı İdris Ağbulak, yaşanan Linç girişimlerinin, İçişleri Bakanı Atalay’ın Hatay’ın Dörtyol ilçesinde “Amanosları boşaltın” diye başlayan talimatının ardından geliştiğini iddia etti.

 

Ağbulak, “Yargı erki ile yapılan hukuksuzca tutuklamalarla ilgili hassasiyetlerini ortaya koyarak kamuoyu ile paylaşmıştık. Ve bu gün, daha vahim bir kırılmanın esiğinden, farklı yerleşim yerlerinden ama aynı merkezden, toplumsal ayrışmaya giden, halkımıza karsı linç girişimlerinden en büyük üzüntü ve kaygı duyduğumuzu belirtmek isteriz. AKP, adına “demokratik açılım” dediği, oyalama ve bos süreçle, insanları demokrasiye tahammül etmez hale getirmeyi gerçekleştirdi. Bu aslında, gerçekte istediği, gerici, demokrasiden, özgürlüklerden, hukuktan uzak dikta yönetim seklini hayata geçirmek için AKP’nin alt beynindeki asil süreci idi. Kürt sorunu tam da bu günlerde ülkenin birincil sorunu olduğunu daha çok hissettiriyor. Bir dönemin kuvvet komutanlarınca adına hafif yoğunluklu savaş denilen süreç, son aylarda yaşanan sivillere karşı linç girişimleri ile toplumu tamamen ayrışmaya, götüren bir sürece getirmiş bulunmaktadır.” dedi.

 

HİÇ KİMSE ATEŞLE OYNAMAMALIDIR

 

Ağbulak, daha sonra şunları söyledi:

 

“İnegöl de, Dörtyol’da ve en son Erzurum’da, Dağpınar Belediye Başkanımız Sayın Ayhan Erkmen’e yapılan linç girişimi AKP siyasetinin sonucudur. Linç girişimlerinin özellikle Hatay Dörtyol İlçesi’nde İçişleri Bakanı Atalay’ın “Amanosları boşaltın” diye başlayan talimatının ardından gelişmesi çok manidardır. Devlet bir haftadır Dörtyol’da yok. Olmadığı gibi halkımızın üzerinde oynanan ve mala, cana kastetmeye varan kirli, faşist linçi ateşlemekten elini çekmeli. Siyasi parti liderlerinin ve devlet yetkililerinin halkımızı ve partimizi hedef gösteren açıklamaları toplumsal yapının altına mayın döşemektedir. Bu nedenle yaşanan her olaydan ve ölümden sorumlu da onlardır. Artık sözlerin tükendiği noktaya yaklaşıldı ve bu bizi kaygılandırıyor. Tüm siyasi parti liderlerini ve devlet yetkililerini akli selim olmaya davet ediyoruz. AKP’nin halkları boğazlaşmaya ve ayrışmaya götüren bu tutumunu şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bu tutumun ülkemize ve halklarımıza hiçbir yarar getirmeyeceği bilinmelidir. Hiç kimse ateşle oynamamalıdır.”

 

Basın açıklamasına Erzurum’da saldırıya uğrayan Digor ilçesi Dağpınar Beldesi Belediye Başkanı Ayhan Erkmen, Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan, Digor Belediye Başkanı Muzaffer Kutay da katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.