1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "AKP Memuru mu ? Vali mi ?"
AKP Memuru mu ? Vali mi ?

"AKP Memuru mu ? Vali mi ?"

MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, Kars Valisi Ahmet Kara’ya ateş püskürerek, Vali Ahmet Kara AKP’nin kadrolu memuru mudur yoksa Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Valisi midir?’’ dedi.

A+A-

MHP Kars il binasının yakınlarına gelen Emniyet Müdür Vekili Cengiz Oktay Ateş, İl Başkanı Oktay Aktaş'a referandum ile ilgili bugün asılan pankartın Kars Valisi Ahmet Kara'nın talimatıyla indirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanlığı’na asılan pankartın indirilmesi MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’yi de kızdırdı.

 

Devlet Bahçeli : "Karşımızda, PKK’nın paçavralarını indiremeyen ve teröre teslim olmuş bir Başbakan ve hükümet uşağı olmuş bazı valiler var" dedi.

 

MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş da Kars Valisi Ahmet Kara’ya ateş püskürerek, Vali Ahmet Kara AKP’nin kadrolu memuru mudur yoksa Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Valisi midir?’’ şeklinde konuştu.

 

Oktay Aktaş, Başbakan’ın Türkiye genelinde MHP’nin politikalarına karşı hazımsızlığı olduğu bir gerçektir, dedi.

 

Aktaş, partililerin pankartı yarıya kadar toplamasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kars Valisi Ahmet Kara, Emniyet Müdürlüğü’ne baskı yaparak sabah asılan pankartın derhal indirilmesi talimatını vermiştir. MHP İl Başkanlığı olarak Emniyet teşkilatıyla karşı karşıya gelmek istemediğimizden pankartımızı yarıya kadar topladık. Bu asılan pankarta Kars Valisi 3,5 saat dayanabildi. Vali AKP’nin kadrolu memurumudur yoksa Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin valisi midir? Sayın Valimiz Başbakan’ın şahsına özgü mü hareket ediyor’’ şeklinde konuştu.

 

Bugün AKP’ye uşaklık yapanların tamamından hesap soracaklarını ifade eden Aktaş, “Başbakan ve AKP’yi bu ülkede sandığa gömeceğiz. O zaman demokratik bir Türkiye nasıl yönetilir göstereceğiz. 12 Eylül 2010’un faşizan bir düzenin sonu olacağını ilan ediyoruz. Seçim hakimi ile görüştüğümüzde pankartta hiçbir suç unsuru olmadığını beyan etti. Ama İçişleri Bakanlığı Valiliğe, Valilik de Emniyete baskı yaparak bu pankartın biran önce indirtilmesini istedi. Olayın büyümemesi için pankartımızı geçici olarak topladık. Vali pankartta ki başbakanın görüntüsünden rahatsız olmuş. Bu ülkede Habur rezaletini yaşatan, bu ülkede açılımlar yapan Başbakan değil mi? Bu ülkede milli devleti yıktırtmamak için direneceğiz,’’ diye konuştu.

 

VALİ KARA’DAN AÇIKLAMA

 

Kars Valisi Ahmet Kara da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sayın Başbakanın resmiyle beraber bazı yakışıksız figürlerin yer aldığı bir pankartın MHP’ye asıldığının bilgisi geldiğini söyledi.

 

Kara, Başbakan’ın şahsını küçük düşürücü söz bulunan bir afiş asıldığını belirterek, “Bu pankartın hakaret içerdiğini düşündüğümüz için pankartın indirilmesi talimatını verdim. Emniyet Müdürlüğü konuyu takip ediyor. Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacaktır” diye konuştu. 

 

mhp.jpg

 

inen-pankart.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.