1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. MHP'nin Referandum Seferberliği
MHPnin Referandum Seferberliği

MHP'nin Referandum Seferberliği

MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, partisinin il genel ve belediye meclis üyelerini referandum çalışmaları için seferber etti.

A+A-

Ülkemiz ve geleceğimiz için referandumda “hayır” demeliyiz, diyen Başkan Oktay Aktaş, Kars’ı köy köy, karış karış dolaşarak, 12 Eylül tarihinde yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumunda vatandaşı oynanan oyun hakkında bilinçlendireceğiz, diye konuştu

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Teşkilatı tarafından 12 Eylül'de yapılacak referandum öncesi propaganda ve tanıtım çalışmaları başladı.

 

Çalışmalar hakkında bilgi veren MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, Milliyetçi Hareket Partisi olarak referandumda "Hayır" oyu yönünde tavır sergileyeceklerini ve buna yönelik çalışmalar yapacaklarını belirterek ;  “12 Eylül  2010 tarihinde yapılacak olan referandum, demokrasinin bir gereği olarak, referandumdan  öte bir milletin ve devletin “var” veya “yok” olma kararının oylandığı oylamanın adıdır. İşte bunun için bu referanduma “HAYIR”  demeliyiz” dedi.

 

Başkan Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü :

 

“12 Eylül 2010  tarihinde  son 8 yıl boyunca  ülkeyi tek başına  yöneten  AKP, Türkiye’yi adım adım karanlık olan ve her taraftan kuşatılan bir ülke haline getirdi. Bugün geldiğimiz nokta, ülkenin uçuruma doğru sürüklenmesidir. Bu uçurumdan, ülkeni senin vereceğin HAYIR oyuyla sadece sen kurtaracaksın  büyük Türk Milletim.

 

12 Eylül  2010 tarihinde yapılacak olan referandum demokrasinin bir gereği olarak referandumdan  öteye bize göre bir milletin ve devletin var olma veya yok olma kararının oylandığı oylamanın adıdır. İşte bunun  için bu referanduma HAYIR  demeliyiz.  

 

Anayasalar değiştirilmez diye bir kural yoktur tabiî ki değiştirilir.

 

Toplumlar geliştikçe, ihtiyaçlar ortaya  çıktıkça ve devlet  yönetiminde ve kanunlarda  yetersizlik  oluşmuşsa  toplumsal uzlaşma ve siyasi partiler arasında da uzlaşma yapılarak anayasalar değiştirilir.                        

 

Anayasa, bir partinin tek başına ben anayasayı değiştiriyorum demesiyle değiştirilmez. AKP “ben istediğimi yaparım; toplumun bütün kesimleri bunu kabul etmelidir.” anlayışıyla hareket  ediyor. Bu dayatmacı mantık yanlıştır.

 

İşte bugünkü  referandum bu amaçla yapılıyor. Benim çoğunluğum var; istediğimi yaparım diyorlar.

 

Oysa  anayasalar, bir ülkede yaşayan  toplumun bütün kesimlerine eşit uygulanır. Vatandaşlar arasında ayrımcılık yapmaz. Anayasa, bir ülkedeki  temel kanunlar ve yasalardır.

 

12 Eylül 2010 da yapılacak oylamada Başbakan, kendisini yüce divanda yargılayacak olan anayasa mahkemesinin üyelerinin sayısını 11’den 17’ye  çıkararak ve HSYK üye sayısını 7’den 22’ye çıkarıyor  atama yetkisini de Bakan ve  Hükümete   toplayarak  olası bir yüce divanda kendisini ve yandaşlarını  garantiye almaya çalışmaktadır.

 

Bu referanduma giderek TBMM de yapamadığını halka yaptırmak istiyorlar. Yani AKP kendi yargısını oluşturarak 2. nci 12 Eylül darbesi yapmak istiyor. Zaten bunu başlatmış durumdadır.

 

12 Eylül 1980’de  insanlar sorgusuz ve sualsiz hapse  atılarak işkence gördülerse 30  yıl sonrada AKP’de fişlediği  kişilerin  telefonlarını dinleterek organize suç örgütleri üyesi diye  suçsuz ve günahsız  insanları; generalleri, askerleri, aydınları, bilim adamlarını ve gazetecileri  ne ile  suçlandıklarını bilmeyerek yıllardan beri hapishanelerde tutarak; savunmalarını geç alarak adeta korku  imparatorluğu  kurmuştur.

 

Sizlere sorarım  AKP’nin yaptığının 12  Eylül 1980 darbesinden ne farkı vardır!

 

Bunun için HAYIR demeliyiz.

 

YÜCE TÜRK MİLETİM.

 

12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandumda HAYIR oyu vererek.

          

1. Açılımlara dur diyeceğiz.

2. Türküm diyemeyen Başbakana dur diyeceğiz.

3. Yoksulluğa dur diyeceğiz.

4. Yolsuzluklara dur diyeceğiz.

5. Türk Milletini 36 etnik yapıya bölünmeye dur diyeceğiz.

6. Türk Milletine, devletine, vatanına, bayrağına, diline sahip çıkmadığı  için dur diyeceğiz.

7. 12  Eylül 2010 tarihi  AKP’ye büyük Türk Milletinin var olduğunu ispatlayacağımız gündür. Bunun için dur diyeceğiz.

8. Hukukun siyasallaşmasına dur diyeceğiz.  

9. Anayasadan Türklüğü silip atacağız diyen zihniyetlere dur diyeceğiz.

10. Yahudiler tarafından sadece Yahudi çıkarlarına hizmet edenlere verilen üstün cesaret ödülünü almış; İsrail ile çıkan krize rağmen bu ödülü iade etmeyen Başbakana dur diyeceğiz.

 

12 Eylül 2010 da yapılacak olan referandum Büyük Türk milletinin ve devletinin geleceğinin oylanacağı tarihin adıdır çünkü ünü şer yapının bozulması Milletin bölünmesi ekonomik kaynakların peşkeş çekilmesine.

 

Çünkü ; AKP 12 Eylül ün ürünü bir siyasi partidir ve 12 Eylül 1980 den beslenen ve gelişen bir  partinin 12 Eylül den hesap soramaz.  buna dur demek için “HAYIR” diyeceğiz.

 

Ülkemiz ve geleceğimiz için “hayır” demeliyiz.”

 

mhp.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.