1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Organik çilek denemesi başarılı
Organik çilek denemesi başarılı

Organik çilek denemesi başarılı

Sarıkamış’ta organik çilek üretimi için yapılan deneme başarılı sonuçlar verdi.

A+A-

Sarıkamış ilçe merkezindeki 2100 rakımlı İnönü mahallesinde oturan Aziz Demir (76) adlı vatandaş, 25 metre karelik alanda yaptığı bostanda organik çilek üretmeyi başardı. Uzun yıllar tarım ve hayvancılıkla uğraşan ve organik tarım ürünleri üretim sertifikası bulunan Demir, soğuk iklime sahip olan rakımı yüksek Sarıkamış’ta patatesten başka hiçbir şey yetişmez diyenleri organik çilek yetiştirerek şaşırttı. Aziz Demir, evinin önündeki bahçede herhangi bir sera kurmadan oluşturduğu bostanda organik olarak yetiştirdiği çileklerle, Sarıkamış’ın yalnızca kristal karı kış turizmi ile değil, toprağının verimliliği ile de önemli bir yer olduğunu söyledi.

 

Vatandaşların tarıma yönelerek üretmeleri gerektiğini belirten Demir, şöyle konuştu;

 

“Bugün bu topraklarımız petrole, madene benzemez. Her köyde iki üç tane örnek çilek tarlası yetiştirilse millet teşvik edilse, bu yörede vatandaş geçim sıkıntısından kurtarılmış olur ve devletimize kimse yük olmaz.”

 

Aziz Demir, seneye büyük tarlalarda organik çilek ve benzeri ürünlerin daha geniş kapsamda üretim çalışmalarını yapacağını da ifade etti.

 

Sarıkamış kaymakamı Ahmet Altunbaş da, “Bu tür başarılı çalışmalar yapan, üreten kişilere hem SYDV olarak hem de İlçe Tarım Müdürlüğü olarak her türlü desteği vermeye hazırız, yeterki vatandaşlarımız resmi prosedüre uygun çalışmalar yapsınlar.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.