1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AK Parti'nin ilk Prof. Adayı
AK Partinin ilk Prof. Adayı

AK Parti'nin ilk Prof. Adayı

AK Parti’den Kars Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Kılıç, milletvekilliğine neden aday olduğunu Kafkas Haber Ajansı’na açıkladı.

A+A-

NEDEN AK PARTİ ?

Prof. Dr. Yunus Kılıç bu sorumuza şu yanıtı verdi:

“Ülkemizde, temel hak ve özgürlüklerin genişletilmeye, yaşam kalitesinin arttırılmaya, adaletin her alanda ve her vatandaşa eşit olarak yansıtılmasına önemli ölçüde gayret harcandığı bir dönemden geçmektedir. Dünya ölçeğinde, milli ve modern bir devlet olma gayretiyle birlikte bu dönüşümü AK Parti başlattı ve devam ettirmektedir. Bu dönüşüme daha fazla katkı sunmak her vatandaş gibi benim de en önemli yükümlülüğümdür. Bu desteği, AK Parti sıralarında ve benim gibi düşünenlerle birlikte TBMM’ de sunmayı arzu etmekteyim. “

Kars ‘ta kendi toprağından yetişmiş bilim insanlarının siyasete girdiğini görmek, gerçekten heyecan verici bir durum. Her gün onlarca kişinin aday adaylığını açıkladığı ilimizde, nihayet bizlere umut vaat eden, ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de dönüşümü sağlayacağına inandığımız böyle insanların da aday adayı olduklarını duymuş olmak gerçekten heyecan vericidir. 

PROJE İNSANI

Kars halkının gelirinin büyük bir bölümünü hayvancılık ve tarımsal girdilerin oluşturduğu düşünüldüğünde Veteriner Hekim kökenli bir akademisyenin bu şehre kazandıracaklarının elbette çok büyük olacağını anlamak zor değil. Çünkü uzmanlık alanı tam da bu yöre halkının ihtiyaçlarının karşılanmasına yöneliktir. Bizce bu, sayın Prof. Dr. Yunus Kılıç hocamızı, hiçbir projesi ve projeksiyonu olmadan sırf Milletvekili olabilmek için yola çıkanlardan ayıran en önemli farktır.

HALKIN TERCİHİ OLACAKTIR

Yıllardan beri her seçim döneminde seçeneksiz veya kötünün iyisini seçmekle karşı karşıya bırakılan insanımız için de tercih edebileceği önemli bir olanak sunulmuş olacaktır. Hocamızın halkımızın büyük takdir ve teveccühünü kazanacağına inanmaktayız. Kendisine şehrimiz adına bu tasarrufundan dolayı teşekkür eder, hakkında hayırlısını dileriz.

YUNUS KILIÇ KİMDİR?

Kars ilinde 1965 yılında dünyaya geldi. İlk-Orta ve Lise eğitimimi Kars’ta tamamladıktan sonra 1985 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesine girip, 1990 yılında mezun oldu. Askerliğini Ankara’da Gıda Kontrol Subayı olarak yaptıktan sonra 1993 yılında Selim Tarım İlçe Müdürlüğü’nde Veteriner Hekim olarak çalışmaya başladı. Aynı yıl Kars Belediye Veteriner Hekimi olarak Kars il merkezinde kısa bir süre çalıştıktan sonra Kafkas Üniversitesi’nin açmış olduğu Araştırma Görevlisi sınavını kazanarak Veteriner Fakültesi’nde göreve başladı. Doktora eğitimi için 1994 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne tekrar dönerek 1998 yılında Araştırma Görevlisi Doktor unvanı aldı. Aynı yıl Kars’ta kurulu Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde göreve başladı. 2000 yılında Yardımcı Doçent, 2003 yılında Doçent ve 2008 yılında Profesör oldu. Halen, kuruluşunda de oldukça emeği olan Kafkas Üniversitesi’nde akademik ve bilimsel çalışmalarım devam etmektedir. Çalışma yılları içerisinde Kars ve ülke hayvancılığının sorunları ile alakalı bilimsel araştırmalar yaparak, konferanslar verdi. Yöre insanının eğitim ve gelir seviyesini arttırmak için Avrupa Birliği destekli projeler yürüterek özellikle Arıcılıkla alakalı birliklerin kurulmasını sağladı. Ayrıca Kars ve Kafkas Üniversitesinin gelişmesine katkı sağlaması amacıyla 1993 yılında Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfının kurulmasına önderlik edip, kurucu üyeliğini yaptı. Evli olup, bir kız, birde erkek olmak üzere iki çocuk sahibidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum