1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Adaylar Mal Varlığınızı Açıklayın
Adaylar Mal Varlığınızı Açıklayın

Adaylar Mal Varlığınızı Açıklayın

Haydar Karsak, “Kars’tan milletvekili aday adayı olanlar mal varlıklarını açıklasınlar” çağrısında bulundu.

A+A-

İşte Haydar Karsak’ın Adaylara ; “Mal Varlığınızı Açıklayın” çağrısı…

12 Eylül 1980 Askeri darbeden sonra Kars ilimizde milletvekili seçilen hemşerilerimizin mal varlıklarındaki hızlı artışı nedeniyle halk bunlara tepkili olmuştur. 

Bunun temel nedeni de, milletvekili olmadan önce kirada ya da gecekonduda oturanların ne hikmetse milletvekili oldukları dönemde birkaç süper lüks konutlara sahip oldukları gibi, bir tarafta kendileri diğer tarafta aile fertleri son model otomobil sahibi olmuşlar, çocuklarını da özel okullarda ve ABD’de eğitim görmelerini sağlamışlardır. 

MİLLETVEKİLLERİNİN MAL BEYANLARI            

Yasa gereği milletvekilleri de diğer kamu görevlileri gibi göreve başladıklarında mal beyanı verdikleri halde,  sorumlu görevliler her yıl bunların mal beyanlarını denetime tabi tutmadıkları adına menkul ve gayrimenkullerinde artış olmuştur. Bu hortumcuların takipçisi olan Kars halkı bunların yeniden seçilmemesi için tepkilerini ortaya koysalar bile Parti Genel Merkezleri sorumsuzca davranarak bu marjinal aday adaylarına liste sıralamasında yer verme uğraşı içinde olmuşlardır. 

12 Eylül’den sonra TBMM’ne girenlerin Kars’a hiç bir kalıcı yatırımları olmadığı gibi Kars süt fabrikası, et kombinesi, Yem fabrikası, Sümerbank Ve Sarıkamış deri fabrikası ile çimento fabrikasının özelleştirilmesi adına çaba sarf etmişlerdir.  Bunun sonucunda bu KİT kuruluşlarında çalışan binlerce memur ve işçi hemşerilerimiz başka illere naklen geçtiler. Bu olumsuzluklar Kars ekonomisini bitirme noktasına getirmiştir. Oysaki Türkiye’nin Doğu ve Batı bölgelerinde bazı ilerin geliri artarken Kars ilinin gerilemesi 1980 yılından sonra Kars’ta iktisadi etkinliklerin ve istihdam düzeyinin gerilemesinden kaynaklanmaktadır. 

Kars’ta bir yandan yaşanan işsizlik, diğer yandan üreticinin elde ettiği ürünün değerinin çok altında satması ile tarım ve hayvancılık her geçen gün güncelliğini yitirmiştir. 

Devlet Destekleme politikası da yanlış uygulandığı ve bu yardımlardan politikacılarla yakınları yararlandığı için üretici bu yardımlardan mahrum bırakılmıştır. Bu anlayışı değiştirmek, iktisadi etkinliklerin, istihdam düzeyinin ve özelikle Kars gelirinin artmasını ve hemşerilerimizin gelir dağılımının iyileştirilmesini sağlama adına dürüst, namuslu isimleri şaibeli olaylara karışmamış, cesur milletvekillerini seçmek adına Kars halkı iradesi ile Hareket ederek genel seçimlerde oylarını sağlıklı bir şekilde kullanması gerekir. 

Ancak geçmişte olduğu gibi Haziran 2011’de de Parti Genel Merkezleri halkın istemi dışında keyfi uygumlalar sonucu şaibeli milletvekillerine yetki vermesi halinde Kars halkı birlik ve beraberlik içinde hareket ederek siyasi partilere bir şekilde gereken dersi vermek Kars’ın yararına olacaktır. 

Sonuç itibari ile; Haziran 2001’de yapılacak genel seçimlerde Kars’ta aday adayı olacak hemşerilerimiz mal varlıklarını kaynaklarıyla birlikte açıklamaları Kars’ın geleceği adına yararlı olacaktır. Biz bunların takipçisi olacağız. Çünkü milletvekillerimiz bugüne kadar zamanını kendi menfaatlerine harcadılar. Burada mağdur olan Kars halkı olmuştur.

Haydar Karsak                                                         

0532 314 52 13

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.