1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Yorga’dan bayanlara müjde
Yorga’dan bayanlara müjde

Yorga’dan bayanlara müjde

MHP Kars Milletvekili Aday Adayı Turgut Yorga, Kars’ın en büyük sorunlarından biri olan işsizliğe karşı, ilk projesini açıkladı.

A+A-

Yalnızca kadınlara yönelik “Nobel” ödüllü “Mikrokredi Projesi”ni Kars’ta hayata geçireceklerini söyleyen Yorga, Kars için çalışmaya ve proje üretmeye devam edeceğiz, dedi.

Önümüzdeki süreç içerisinde diğer projelerini de açıklayacağını söyleyen Yorga, “Mikrokredi Projesi” ile ilgili şu bilgileri verdi :

“Halen fahri danışmanlığını yürüttüğüm Nobel ödüllü projeyi Kars’ta hayata geçireceğim. Dünyanın 115 ülkesinde uygulanan mikrokredi projesi, 2006 yılında ‘Nobel Barış Ödülü almış başarılı bir projedir.

Türkiye’de 2003 yılında başlatılan proje halen 46 ilimizde başarıyla uygulanmaktadır. Türkiye’de 50.000’in üzerinde dar gelirli hanım mikrokredi projesinden faydalanarak el işi, ticaret, tarım, hayvancılık ve çeşitli meslek dallarında başarılar sağlamıştır.

Hayat şartlarının zorluklarından en fazla etkilenen kesim kadınlarımız ve Kars nüfusunun %49’unu kadınlarımız oluşturmaktadır.

Kars’ın en büyük sorunlarından biri olan işsizliğe karşı kadınlarımıza gelir getirici bir faaliyette bulunarak aile bütçelerine katkı sağlamaları adına 1000-5000.-Tl arası krediler vererek iş imkânı sunacağım. Kefilsiz, senetsiz, teminatsız tamamıyla güvene dayalı verilen kredilerle kadınlarımızın güçlenmesini sağlayacağım.”

Turgut YORGA KİMDİR :

1955 Kars doğumlu olan Turgut YORGA sırasıyla Kars’ta Fevzi Paşa İlköğretim Okulu’nu ve Alpaslan Lisesi’ni bitirerek, yüksek öğrenimini Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde tamamladı.

Daha sonra PETKİM Petrokimya Holding A.Ş. de Müdürlük, Ankara Belediyesinde İmar ve Fen İşleri Daire Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğünde Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Turizm Bakanlığı’nda Yatırımlar Daire Başkanlığı ve Hizmet İçi Eğitim Dairesi Başkanlığı ve yine Turizm Bakanlığı’nda Turizm Eğitimi Genel Müdürlüğü yapmıştır.

Aynı zamanda Turaş Turizm ve Ticaret A.Ş de Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış olan Turgut YORGA, Milli Güvenlik Akademisi mezunudur.

Turgut YORGA, halen Ankara’daki üç büyük firmada da danışmanlık yapmaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.