1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Yorga,çalışmalara hızlı başladı
Yorga,çalışmalara hızlı başladı

Yorga,çalışmalara hızlı başladı

Milliyetçi Hareket Partisi Kars Milletvekili Aday Adayı Turgut Yorga, kulis çalışmalarını hızlandırdı. Kars'ın tanınmış ailelerinden Yorga, şehrimin hizmetkarı olmaya geliyorum, dedi.

A+A-

Gerek MHP genel merkezinde gerekse Kars’ta çalışmalarını sürdüren Yorga, Kars için elimizi taşın altına koyduk, ben Kars’ta hizmete talibim, diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Eski Genel Müdürü Turgut Yorga, ülke ve il gündemine yaklaşımı ve tespitlerini aktardı.

Yorga, ülkenin sıkıntılı bir dönem geçtiğini, Kars’ın yatırımlara muhtaç bırakıldığını ifade ederek, 2011 seçimlerine mükemmel bir kadro ile hazırlandıklarını, halka hizmet üretecek en ehil kadrolarla yola çıktıklarını, MHP kadrolarıyla bütün sorunların aşılacağını söyledi.

Kars'ın sosyoekonomik sorunlarına da değinen Yorga, ilin sosyoekonomik performans bakımından Türkiye sıralamasında 60'ıncı sıraya kadar gerilemesini, Kars sorunlarının ülke gündemine taşınamamış olması, ilin katma değer üretecek kabiliyet ve potansiyelinin değerlendirilmemesinden kaynaklandığını ifade etti.

TARIM SEKTÖRÜ ÖNCELİKLİ KILINMALI

Kars'ta ve bölgede tarım sektörünün öncelikli durumda bulunduğuna vurgu yapan Yorga," Kars'ın tarım vizyonu, bu alanda faaliyet veren kesime bir yol haritası oluşturulmadığı için sönmeye mahkum edilmiştir. Oysa Kars için tarım sektörü olmazsa olmaz, önemindedir. Tarım kesimi, sorunlarıyla baş başa bırakılmış, girdi maliyetlerinin yüksekliği ve pazar sorununu çözecek tedbirler alınmamıştır. Dahası, yerel tarım kabiliyetlerine uygun politikalar üretilmemiş, Kars çiftçisi, Aydın çiftçisiyle aynı şartlarda ele alınmıştır. Tarımsal sanayi oluşturmak yolunda, bu hükümet döneminde hiçbir çaba gösterilmemiş, bizim fevkalade önemli gördüğümüz Organize Hayvancılık Bölgesi Projesi hayata geçirilmemiştir. Kars tarımda katma değer üretemez hale sokulmuştur. Bunda köylerin yaşanabilir hale gelmesi için gösterilmesi gereken çaba ve yapılması gereken çalışmaların eksik bırakılmasının da payı vardır. Biz, tarım sektörünün bütünü içinde Kars'ı cazibe merkezi haline getirecek çalışmaları hayata geçireceğiz." dedi.

İŞSİZLİK SORUNU

Milliyetçi Hareket Partisi Kars Milletvekili aday adayı Turgut Yorga, Kars'ta artan işsizlik oranına temas ederek, çalışabilecek yaştaki her on Karslıdan yedisinin işsiz olduğunu, bunun da gençleri umutsuzluğa ittiğini söyledi. Kamuda istihdama yönelik yatırımların Kars'a yönelmesi için her türlü girişimi başlatacaklarını belirten Turgut Yorga, özel sektörün kabiliyetlerini ekonomiye kazandıracak destekleri de sağlayacaklarını ifade etti.

KARS FARKLILIĞI

Turgut Yorga,  Kars'ın kaliteli bir kültür ve tarih dokusu barındırdığını, fakat ilin içinde bulunduğu sosyoekonomik konumun tarihi görkemiyle bağdaştırılamaz olduğunu ifade etti. Yorga, Kars'ın yalnızca ekonomik değil sosyal değer ve potansiyellerinin de ülkeye kazandırılması gerektiği üzerinde durdu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.