1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ASİMDER'den Başbakana Destek
ASİMDERden Başbakana Destek

ASİMDER'den Başbakana Destek

Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER) Başkanı Göksel Gülbey, İnsanlık Anıtı'nın Iğdır'daki Ermeni Soykırım anıtına karşılık yapıldığını iddia ederek, anıtın yıkılmasını isteyen Başbakan Erdoğan'a destek verdi.

A+A-

ANIT YIKILMALI

ASİM-DER Başkanı Göksel Gülbey, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ucube' sözlerini desteklediklerini ve anıtın bir an evvel yıkılması gerektiğini vurguladı. Başkan Gülbey, anıtın yapıldığı bölgede çok sayıda ermeni mezarının bulunduğunu ve Üçler Mahallesi'nin eski ermeni mahallesi olduğunu ileri sürdü. Anıtın yapılmasına ilk günden itibaren karşı olduklarını belirten Gülbey, "Biz bu anıtın iyi niyetle yapılmadığını biliyoruz. Bu anıtın asıl niyetinin Iğdır'daki Ermeniler tarafından şehit edilen Türklere ait anıta ve müzeye karşı yapılan bir anıt olduğunu defalarca dile getirdik" dedi.

ERMENİLERE BARIŞ ÇUBUĞU

Anıtın asıl yapılma amacının Ermenilere barış çubuğu uzatmak olduğunu kaydeden Gülbey, "Bu anıtın asıl yapılma maksadı Ermenilere barış çubuğu uzatma. Bu anıtın şehitlerimize hakaret olarak yapıldığını bildiğimiz için o zaman şiddetle kınadık. Ve şimdi de kınıyoruz. Geçen geldiğimizde şimdiki belediye başkanına sorduk. Bu anıtın sonucu ne oldu. Biz başvuruda bulunalım mı dedik. Belediye Başkanı da mahkemelik olduğunu mahkeme sonuçlandığında yıkılacağını belirtti" ifadelerini kullandı.

YAPILIŞ YERİ AMACI ORTAYA KOYUYOR

ASİM-DER Başkanı Gülbey, İnsanlık Anıtı adı altında yapılan anıtın Ermeni ve Hıristiyan Mezarlığı yanında yapılmasının ne amaçla yapıldığını açıkça ortaya koyduğunu ifade etti. Gülbey, "Bizde bu anıtın yıkılmasını bekledik. Bugünlerde Başbakanımızın açıklamasını duyduktan sonra hem memnun olduk, hem de Sayın Başbakanı destekliyoruz. Bu anıtın yıkılması Ermeniler tarafından şehit edilen şehitlerimizin ruhlarını şad edecektir. Bu konuyu dile getirdiği, için Başbakanımıza teşekkür ediyoruz dernek olarak. O anıtın Ermeni ve Hıristiyan Mezarlığı yanında yapılması niçin yapıldığını açıkça ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu.

Son günlerde ülke gündemine oturan İnsanlık Anıtı'nın olduğu bölgede çok sayıda ermeni mezarı bulunuyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ucube' dediği ve yıkılmasını istediği İnsanlık Anıtı'nın yapıldığı Üçler Mahallesi'nin, eski Ermeni Mahallesi olması ve anıtın 100 metre karşısında üzerinde haç işaretleri bulunan çok sayıda mezar olması dikkat çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.