1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Yılmazel: "Kars’ta bir tren hikâyesi"
Yılmazel: Kars’ta bir tren hikâyesi

Yılmazel: "Kars’ta bir tren hikâyesi"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Milletvekili Adayı Dr. Ümit Yılmazel, Akyaka Treniyle ilgili açıklama yaptı.

A+A-

Yılmazel, “Tıpkı insanlık anıtı konusu gibi Kars’ta birde tren hikâyesi var. Örnekleri çoğaltmak elbette ki mümkün ama şu anda gündem teşkil eden konulardan örnek vermek çok daha akılda kalıcı olur. İnsanlık anıtını zamanında muhalefet partisi (MHP) neden durdurmuyorsunuz diye sorduğunda, bütçe hazır dediler. Sorun yok sonuca ulaşacağız dediler. Anıt yapıldı, bitirildi. Baktılar olmadı, vazgeçtiler. Sonucunda yapım harcamasına bir miktar daha eklediler, heba olan paranın miktarı biraz daha artmış oldu. Tüm kamuoyu da bunu gözlemledi. Gün geçmedi başka bir konu gündeme geldi. Yine muhalefet partisi (MHP) sordu, Akyaka treninin seferlerini neden başlatmıyorsunuz? Halk mağdur dedi.” dedi.

Yılmazel daha sonra şunları söyledi:

“İktidar cevap verdi. Orada ihtiyaç yok, treni dolduracak insan yok. Buraya bu tren yaptığımız planlama doğrultusunda fazla. Biz tasarruf yaptık, böyle bir karar aldık.

 Sonra basında “Arslan şöyle konuştu: “Başbakan Erdoğan 8 Ocak’ta ki Kars ziyareti sırasında “Tabi ki tren Akyakalılar için çok önemlidir. Ancak Akyaka için yeniden tren seferi başlatacağız ama bu tren eskisi gibi olmayacak” demişti. Gördüğünüz gibi Ankara – Kırıkkale arası, İzmir – Aydın arası, Mersin – Adana arasında sefer yapan raybüslerden olan modern, klimalı, tam bir otobüs konforunda bir treni Akyakalıların hizmetine soktuk. Bu tren gürültüsü az olan, son derece rahat aynı zaman da da çok daha hızlı bir trendir. Tren yıllardan beri Akyaka için olmazsa olmazlardandır. Serhat şehrimiz Kars’ın serhat ilçesinde Türkiye’nin bayrağını dalgalandıran Akyaka’nın son derece modern bir trenle Kars’a gidip gelmesi hepimiz için son derece önemlidir.” haberi çıktı.

Eş zamanlı olarak eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yolun bakıma alınması nedeniyle bu hattaki tren seferlerinin durdurulduğunu, bakım yapıldığını ve bu günden itibaren Kars- Akyaka tren seferlerinin tekrar başlatıldığını belirterek, “Serhat şehrimiz Kars’ımıza hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.” haberi yer aldı.

Yani tren bakanın ifadesine göre yolun bakıma alınması nedeniyle durdurulmuş. Halbuki MHP vekili zamanında sorduğunda ekonomik olarak, ihtiyaç fazlası cevabı verilmişti.

Ayrıca Başbakanın “ama bu tren eskisi gibi olmayacak” ifadesi de sanki yenileme yapmanın trenin durdurulduğu zamanda halkın çektiği eziyeti giderdiği manası içermekte.

Söz bu ya vatandaş tren seferde değilken çektiği sıkıntıyı, trenin bu yeni klimalı haliyle unutacak.

Son olarak konuyla ilgili birde eski Bakanımız Sayın Yıldırım’ın “Akyaka trenini seferden kaldırılmasıyla sadece yolların bakımının yapılmakla kalmadığını ifade eden Eski Bakan Yıldırım, önceki tren yerine son derece konforlu ve klimalı rayotobüsünün sefere konulduğunu, yeni trenin ihtiyaç duyulduğu kadar sefer yapacağını kaydederek, “Siz treninize sahip çıkın tren sizin için istediğiniz kadar sefer yapmaya hazır” diye konuştu.” ifadeleri halka iletildi.

Eski Bakan Yıldırım’ın “Siz treninize sahip çıkın tren sizin için istediğiniz kadar sefer yapmaya hazır” ifadesi düşündürücüdür. Bir trene nasıl sahip çıkılır ? trene bineceğimiz yoksa, sırf sahip çıkabilmek için evimizden kalkıp tren yolculuğumu yapalım?

 

Bu tren Akyaka için yolcu sayısı açısından uygun görülmesi üzerine tekrar faaliyete alınmış olmalı. Bu durumda ekstradan trene binme gayretine ihtiyaç olamaz. Zaten bir ulaşım aracının bu şekilde bir mantıkla devlet tarafından halka veriliyor olması mümkün değildir. Dolayısıyla ekstra bir gayretle değil de ihtiyacımız olduğu sürece trene binmemiz uygundur. Sahip çıkmadan kasıt bu olmamalıdır.

Acaba trenimiz yenilendi, zarar görmesin diye başında nöbetleşe birilerini mi bekletelim. Sahip çıkmamız bu anlamda bir şey mi? Memleketin hangi köşesinde, kimler örnek olarak bu şekilde bir sahiplenme yapıyorsa, bu Akyaka ya gösterilsin. Çünkü daha evvel Akyaka halkı bu şekilde bir sahiplenme yapmadı. Görevde kusur olmasın.

Yoksa burada mecazi bir anlam mı var? Sahip çıkılması gereken Kars’ı yap boz tahtasına çevirenler midir? Yani bir gün treni insanlar kullanmıyor, yeterli kişi sayısına ulaşamadık diyerek kaldıran. Bunu muhalefet partisine de tasarruf olarak beyan eden.

Ertesi zamanda halka biz yolları yapmak için bu treni kaldırmıştık diye açıklama yaptıktan sonra tekrar işlevine başlatan insanlar mı? Tabi burada birde sorulması gereken bir konu daha çıkıyor ortaya. MHP vekiline yapılan tasarruf açıklamasının son durumu nedir? Ekonomik olarak treninin yolcu sayısının uygun olması durumu nasıl oluşmuştur? Akyaka’da insan sayısı mı artmıştır? Seçim öncesinde artan nüfus birden bire ortaya nasıl çıkmıştır?

Özetle, MHP vekiline zamanında konuyla ilgili tasarruf açıklaması yapılmıştı. Şimdi tam da seçim arifesinde tasarruftan hangi gerekçeyle vazgeçildi? Yerine “Tabi ki tren Akyakalılar için çok önemlidir” ifadesi nasıl kullanıldı. Trenin önemi şimdi mi anlaşıldı.

Esas sorumuza dönecek olursak, acaba trenin hizmetine devam etmesi için sahiplenmemiz kelimesiyle anlaşılması gereken mesaj hangisi?

Tüm bunlar arasında önemli olan konu ise Kars’ın bu şekilde yapboz tahtası gibi muamele görmesinin gerekçesi nedir? Sorusu da kime sorulmalıdır?”         

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.