1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Vural:'Kars Valisi'ni Not Ettik'
Vural:Kars Valisini Not Ettik

Vural:'Kars Valisi'ni Not Ettik'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP'nin il başkanı gibi çalışan Valileri sert bir dille eleştirdi. Kars Valisi Ahmet Kara da bu eleştiriden nasibini aldı.

A+A-

VALİLERİ UYARDI

 

Aydın Valisi ve Kars Valisi’nin tutumundan şikayet eden Vural, "AKP döneminde devletimiz Baas rejimi devleti gibi yönetiliyor. Mülki amirleri partinin ilçe başkanı, il başkanı gibi davranıyor" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın valilerle yaptığı toplantıda söylediği sözleri de eleştiren Vural, "Başbakan ve AKP, kaymakamları ve valileri parti görevlisi gibi kullanmak istiyor. Bunun örnekleri çok var" dedi.

 

"COŞ AVNİ COŞ AKP’YE KOŞ"

 

Vural, Aydın Valisi Aydın Coş’a da, "Coş Avni Coş, AKP’ye koş, coş Vali coş AKP’ye koş. Sen devletin Valisi misin, partinin Valisi misin? Ey Vali devletin Valisi misin, Tayyip Erdoğan’ın Valisi misin, önce bunu kararlaştır.

 

"KARS VALİSİNE SESLENİYORUM"

 

Kars Valisi’ne de sesleniyorum; Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığından gitmiş, hangi partiden aday olmuşsan ol, devletin gücünü milletine karşı kullanan zihniyet yaşayamaz. Valiler siyasetten elini ayağını çeksin, adam gibi milletine hizmet edecekse etsin, yoksa koltuğu makamı bıraksınlar, AKP il başkanı olsunlar" diye seslendi.

 

"VALİLERİ TAKİP EDİYORUZ, NOT EDİYORUZ"

 

Vali ve kaymakları uyaran Vural, şöyle dedi: "Bütün valileri ve kaymakamları uyarıyoruz, siyasi faaliyet içinde olmayınız. Devletin gücüyle MHP ile mücadele ediyorlar. Bu zorba devlet anlayışının getirdiği bir husustur. MHP olarak bu valileri yakından takip ediyoruz, bu valileri, not ediyoruz. Açıkçası herkesi uyarıyoruz. Bu devir bitecek, bu hesap sorulacak. Artık sona yaklaşıyoruz, bütün kamu görevlilerini ve bürokratları uyarıyoruz, kanunlar ekseninin de görev yapınız, Mızrak çuvala sığmıyor" dedi.

 

"35. MADDE DARBE YAPMAYI MEŞRU GÖSTEREN MADDE DEĞİL"

 

TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in 35’inci madde ile ilgili sözlerini şu sözlerle eleştirdi: "Kanuna dayalı olarak mı darbe yapılmış, böyle bir şey olabilir mi? Önce darbelerin hukuku meşruiyeti olmadığını kabul etmek lazım. Madem kaldıracaksınız getirin bir kanun teklifi, yani minibüsçülerin cezasını azaltmak için 2 günde kanun çıkarttığınıza göre koskocaman Meclis Başkanı da bununla ilgili karnından konuşmadan atılacak adım varsa atar, anlaşılıyor ki bu konu siyaset üretmek için kullanılıyor. Ama biz MHP olarak darbelerin, baskıların hukuki meşruiyeti olmadığını düşünüyoruz. 35’inci madde de darbe yapmayı meşru gösteren bir madde değildir."

 

ABD BÜYÜKELÇİSİ’NE YANIT

 

ABD Büyükelçisi James Jeffrey’in 13 Temmuz’da büyükelçilik rezidansında verdiği ve Vural’ın da katıldığı yemekte Büyükelçi’nin, BDP’li Sırrı Sakık’a, "Ayrılırsanız 3. sınıf bir Ortadoğu ülkesi olursunuz" uyarısı yapıp yapmadığı sorusuna da Oktay Vural, "Yemeğe 1 saat geç gittim. Böyle bir şeyi hatırlamıyorum" dedi. "Kimin neyine düşmüş Türkiye’nin bölünmesi ile ilgili hususlarda tavsiyelerde bulunmak" diyen Vural, "Hiçbir yabancı elçinin Türkiye’nin bölünmesi ile ilgili birtakım yerlere tavsiyelerde bulunması kabul edilebilir değildir" diye konuştu.

 

"PROJENİN ALT YAPISI ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İLE TEMİN EDİLMEK İSTENİYOR"

 

Türkiye’yi etnik temelli tanımlamaya doğru götüren bir proje olduğuna işaret eden Vural, "Böyle bir projeye karşı duruşumuz kamuoyu tarafından bilinmektedir. Evet, böyle bir proje var. Türkiye’yi özerkliğe doğru götürmek isteyen belli bölgelerde özerklik ve muhtariyet oluşturmak isteyen bir proje var. Bu projenin yasal alt yapısı da Anayasa değişikliği ile temin edilmek isteniyor" dedi.

Kaynak : Milliyet Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.