1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Meyvecilik Geliştirilmeli
Kars’ta Meyvecilik Geliştirilmeli

Kars’ta Meyvecilik Geliştirilmeli

Kars Valisi Ahmet Kara, Karslıların mera hayvancılığına çakılıp kaldıklarını söyleyerek, yeniliklere açılmamalarına yakındı ve meyvecilik geliştirilmeli, dedi.

A+A-

Vali Kara ilk olarak toprak damlı evlerden yakındı. Karslı’nın artık toprak damlı evlerden vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Vali Kara, “Kars’ta dönüşüm yapmamız lazım. Çatıları düzeltmemiz lazım. Tezek konusunda da çok ciddi bir proje var. Köylerle anlaşma yapıyorlar. Kafkas Üniversitesi de bu işin içinde. Biyogaz, ondanda elektrik üretecekler. Devlete de satacaklar. 5 ineğe 1 ton kömür verecekler ve tezeğini bize ver diyecekler. Projeleri bu. Bir vatandaş geldi bana. O da arsa istedi. Plastik şişeleri toplayacakmış, onları değerlendirecekmiş. Adam diyor ki: “Ben yığınla pet şişe görüyorum, caddeler hep pet şişe, bedava kaynak ben bunu kullanacağım”. Enteresan şeyler var arkadaşlar.” dedi.

 

Artık toplumun değişik sektörlere kaydığını da vurgulayan Vali Kara, şunları söyledi:

 

“Bizim insanımız da mera hayvancılığına çakılmış kalmış. Besleme yöntemini de değiştirmeli, yemleme yöntemini de değiştirmeli. Hayvancılıktan ayrı sektörlere de, sebzeciliğe de, Turizme de el atmalı. Karslı’nın ilerde seyri icraat sebebi de turizm. Bu gün Antalyalı diyor ki: “Yabancılar turizm yapıyor, biz seyrediyoruz”. Kars’ta yarın seyreder duruma gelir çünkü Kars’ta potansiyel olarak şu anda kültür turizmi, doğa turizmi, kış turizmi, eko turizm yönlerinden turizmin olmazsa olmaz her şeyi var. Karslı duracak duracak zamanla bakacak ki koca koca otelciler geldiler, ellerinden turistlerin kazançlarını da aldılar. Karslı yine seyredecek. Yusufelililerin gelip kendi tarlalarında Arpaçaylıları çalıştırdığı gibi turizmcilerde gelip kendi otellerinde Karslıları çalıştıracaklar.”

 

Bu nedenlerden dolayı Karslı’nın turizme de ilgi göstermesi gerektiğinin altını çizen Vali Kara, “Kars’ta bir turizm meslek lisesi yok. Sarıkamış’ta var, Kars’ta da olmasını arzu ediyorum.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.