1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Vekillerden Karslılara Teşekkür
Vekillerden Karslılara Teşekkür

Vekillerden Karslılara Teşekkür

AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven, Kars halkına ve basın mensuplarına göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ettiler.

A+A-

Karabayır ve Güven, öğretmenevinde düzenledikleri kahvaltıda 8,5 yıllık AK parti iktidarı dönemlerinde, Türkiye genelinde olduğu gibi Kars’ta da vaat ettikleri hizmetleri birer birer gerçekleştirdiklerini söylediler.

Yatırımların 2002 yılına kadar gerçekleştirilmiş tüm yatırımlardan daha fazla olduğunu ifade eden Karabayır ve Güven, “Öncelikle 2 bin 458 kilometrelik ağa sahip köy yollarımızın tümü stabilize haline getirildi. Kaynak sıkıntısı olan birkaç köyümüz hariç tüm köylerimiz şebekeli suya kavuşturuldu. Yayla ve arazi yollarımızın bir çoğu yapıldı. Kalanların yapım çalışmaları devam ediyor. 550 civarında menfez, 10’un üzerinde köprü yapıldı. Milli eğitim alanında çok büyük yatırımlar gerçekleştirildi. Onlarca okul, yüzlerce derslik, YİBO’lar öğretmenevleri, yurtlar yapıldı. Tüm okullarımız çağımıza uygun olarak bilgisayarlar ve modern cihazlarla donatıldı. Kars merkezde yeni bir ilköğretim okulu ile, 300 öğrencilik pansiyonlu fen lisesi 2010 yılı içerisinde bitirildi. Kars merkezde yeni bir gündüzlü Anadolu öğretmen lisesi açıldı” diye konuştular.

Sağlık alanında devrim niteliğinde yatırımlar yapıldığını ve yapılmaya da devam edileceğini belirten Karabayır ve Güven, şöyle konuştular: “250 yataklı Kars Devlet Hastanesi, Kağızman devlet hastanesi Selim ve Digor ilçelerimizde ki sağlık ocakları entegre hastanelere dönüştürüldü. Kapalı olan tüm sağlık ocakları onarılarak yeniden faaliyete geçirildi. Susuz ilçesine ve Kars merkeze yeni bir sağlık ocağı yapıldı. 200 yataklı Kafkas Üniversitesi Araştırma hastanesi inşaatı bitirildi ve kısa sürede hizmete açılacak. 200 yataklı yeni bir Kadın Doğumevi hastanesi ihale ediliyor. 2009 yılı içerisinde ihalesi yapılan Sarıkamış ilçesinde ki devlet hastanesi inşaatı 2001’de bitirilecek. Doktor ve sağlık personeli sayısı beş katına çıkarıldı. Hastaneler modern cihazlarla donatıldı. Devlet hastanesine yeni üniteler ilave edildi.”

Bir dünya projesi olan Pekin’i Londra’ya bağlayacak olan Kars-Tiflis-Bakü demiryolu projesinin inşaatının yapım çalışmalarının hızla devam ettiğine dikkati çeken Karabayır ve Güven, ‘’Kars-Iğdır-İran demiryolu ile ilgili uygulama projeleri yapılıyor. Ankara-Sivas arası yapımına başlanan Ankara-Kars hızlı tren projesi ile ilgili olarak Sivas-Kars arası proje çalışmaları devam ediyor. Kars havaalanı pisti yenilendi ve yedek bir pistin yapımına başlanacak. İç ve dış hat terminal binasının inşaatı devam ediyor ve 2011’de bitirilecek. Karayollarımızın tamamına yakınında duble yol çalışmaları devam ediyor. Selim-Göle bağlantılı yol çalışmaları bitmek üzere. Kars ve çevre illere daha etkin hizmet vermek amacıyla Kars’ta Karayolları 18. bölge müdürlüğü kuruldu.Kars merkez ve Sarıkamış ilçesi doğalgaza kavuştu. AK parti iktidarı ile, Türkiye her alanda kendisinden övgü ile söz edilen, dünyada itibarı yüksek, sözüne güven duyulan, dünya dengelerine etkisi büyük, her konuda ciddiye alınması gerekli bir ülke haline geldi’’ şeklinde konuştular.

Karabayır ve Güven, daha sonra şunları söylediler: “Bizim başlattığımız projeleri, bizim yaptıklarımız üzerine koyarak şimdi bizden görevi devralacak milletvekili adaylarımızın yapacağından eminiz. Biz arkadaşlarımıza her türlü desteği ağabeyleri olarak vermeye hazırız. AK Parti bir ailedir. Biz bu ailenin fertleriyiz. Her zaman arkadaşlarımızın yanındayız. Bizlere hakkınızı helal edin. Siz basın mensuplarıyla acı tatlı anılarımız oldu.”

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da, AK Parti Milletvekilleri Karabayır ve Güven’in Kars’ın sorunlarına Ankara’da birebir ilgilenerek çözüme kavuşturduklarını söyledi.

Kahvaltılı toplantıya; AK Parti Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Yağcı, yerel ve ulusal basının temsilcileri katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.