1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP Adayları Sarıkamış’ta
CHP Adayları Sarıkamış’ta

CHP Adayları Sarıkamış’ta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Milletvekili Adayları Sarıkamış İlçesi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldiler.

A+A-

CHP Kars eski Milletvekili Adayı Şener Özdemir ve Kars eski Belediye Başkanı Selahattin Filtekin’in de katıldığı Sarıkamış gezisi, çok sayıda araç konvoyuyla yapıldı.  

Sarıkamış’ta davul zurna ile karşılanan CHP Milletvekili Adayları Sarıkamış meydanında toplanan kalabalık bir guruba hitap ettiler. Cumhuriyet Halk Partisi Adaylarının yanı sıra CHP Kars eski Milletvekili Şener Özdemir, Kars eski Belediye Başkanı Selahattin Filtekin de adaylara eşlik ettiler. Esnafı dolaşarak sıkıntıların dinleyen CHP Adayları AK Parti il teşkilatını ve BDP il teşkilatını da ziyaret ederek, partililere başarı dilediler.

Sarıkamış’ın gereken değeri göremediğini vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi 1. sıra Milletvekili Adayı Naif Alibeyoğlu, “Sarıkamış bir maden, bir cevher ama layık olduğu yerde değil” diyerek şunları söyledi; “Sarıkamış değerlendirilseydi eğer bir dünya kenti olurdu. Sarıkamış bir maden, bir cevher ama layık olduğu yerde değil. Sarıkamış’ın diğer ülkelerdeki eşleri şu anda dünyanın bir numaralı kentleri arasındalar. O bölgede yaşayan insanlar dünyanın en gelişmiş, en zengin insanları durumundalar çünkü onlar kayak merkezlerini, kış sporlarını, kış olimpiyatlarını ön plana çıkarmayı biliyorlar. Bizim onlara göre bir artımız daha var. Burası şehitler diyarı Allahuekber Sarıkamış Şehitleri’nin diyarı burası neden bir Çanakkale olmadı, neden uluslar arası turizme açılmadı. Biz Kars Belediye Başkanı olduğumuz zamanda da tarihin küllenmiş sayfaları arasında kalan Sarıkamış Şehitleri unutulmuştu, resmi tören yapılmıyordu. Biz bu durumu gündeme taşıdık ve valiliğimizle birlikte bunu ilk biz başlattık” dedi.

Enver Paşa’nın da bir çılgın projesi vardı diyerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çılgın projesine yorum getiren Alibeyoğlu şu ifadeleri kullandı, “Çanakkale’deki Anzaklar, Avustralyalılar, İngilizler nasıl Çanakkale’ye geliyorlarsa burada kan döken halkların çocukları Rusların, Gürcülerin, Azerilerin, Ermenilerin, İngilizlerin çocukları da buraya gelsinler savaşa karşıt olduğumuzu göstermek adına hep birlikte barış türküleri söyleyelim. Bu şehitler diyarı, bu dram memleketi dünyaya bir barış sembolü olsun ve Sarıkamış eşittir barış diyelim. Enver Paşa kışın ortasında 40 yıllık işgal dönemindeyken burayı niçin kurtarmaya geldi? Onunda çılgın bir projesi vardı ve diyordu ki kış günü ta Türkistan’a gideceğim. Şimdi çılgın bir proje de doğuyu, Kars’ı, Sarıkamış’ı kurtaracağına sadece batıyı kurtarıyor hadi o zaman bizde hep beraber batıya göç edelim. İnsanların doğduğu yerde doymasının ve yaşamasının koşullarını yaratalım, Sarıkamışlılar çok inançlı insanlardır, inançlarımızdan ötürü iktidara gelelim diye, iktidarlıktan olalım diye Erzurum gibi iktidardan olalım, inançlarımızdan dolayı olalım ama gördük ki 9 yılda hiçbir şey gelmedi. Biz buradan neredeyse 3 milletvekili çıkarıyorduk, gidenlerde çaresiz, bir şey yapamıyorlar. Orada bir adam var o sadece kendisi konuşur öbürleri sadece el kaldırıp indirirler başka bir şey yapamazlar. Giden milletvekillerimizi suçlamayın onlarında içi yanıyordu ama yapamıyorlardı. Şimdi yine bir aday arkadaşımız çıkmış ve Şeker Fabrikasının özelleştirilmesine ne diyeceksin diyor? Diyor ki hükümet programı, Doğu Kapı’nın açılmasına ne diyeceksin? Hükümet programı, canlı hayvan ithalatına ne diyeceksin? O da hükümetin programı. Peki güzel kardeşim oraya ne yapmaya gidiyorsunuz oraya. Buraya zamanın birinde bir lider geldi ve sizlere hitap etti ve sizlere Sarıkamış’ın Davos olacağını söyledi peki ne oldu. Neden kış olimpiyatları Erzurum da yapıldı neden Sarıkamış bu fırsattan faydalanamadı. Dünyada olimpiyatlar farklı farklı bölgelerde yapılır ki o bölgeler o şehirler ihya olsunlar”

“Ben Kars sevdalısıyım, Sarıkamış’ın öz evladıyım. Yüreğim Sarıkamış ile çarpar. Bunu bilmenizi isterim” diyerek Sarıkamışlılardan destek isteyen Alibeyoğlu sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Kars’a uluslar arası çeşitli dev festivaller yaptım, Küba’dan Japonya’ya 60 ülkeden katılımcılar geliyordu, 150 tane büyükelçi getirdik ve bunların hepsini tanısınlar diye Sarıkamış’a getirdik. Dünyanın birçok kentinde kardeş kentimiz vardı bunlardan bir tanesi de Norveç’in Kirkenez kentiydi. Kirkenez kentine Sarıkamış başkan yardımcımızı, Sarıkamış Kaymakamı, Sarıkamış Belediye Başkanı’nı da oradaki turizmi görmeleri ve üzerinde değerlendirmeler yapmak üzere oraya gönderdik. Sarıkamış olarak biz milletvekili göndermedik demeyin, giden milletvekilleri orada çaresizler meclise giden milletvekili masaya yumruğunu vurabilmelidir, hesap sorabilmelidir. Ben Sarıkamış’ın öz evladıyım, yüreğim Sarıkamış ile çarpar, ben Kars sevdalısıyım bunu bilmenizi isterim. Bugün benden çok daha başarılı olan Selahattin Filtekin başkanımız da bizimle birlikte, bizi bir araya getiren ise Kars’a olan sevdamızdır. Bakanlık sayısı 81’e çıkacakmış sebebi ise her ilin milletvekili seçimlerde diyorlarmış ki ‘eğer biz burada tam çıkarırsak Başbakan’dan söz aldık buradan bakan çıkaracağız’ bu durumda İstanbul, Ankara, İzmir diyecekler ki buralarda bizden daha çok milletvekili çıkıyor ve daha fazla bakan çıkacak gelin şunu 100’e çıkaralım. İnsanları umutlandırıyorlar sonra da umutlarını alıp götürüyorlar. Otel köşelerinde kalıyorlar, misafir onlar, geldikleri gibi gidecekler ve bir daha göremeyeceğiz. Daha sonra bizler otobüslere atlayıp onların peşine gidip köylünün bittiğini, esnafın bittiğini anlatacağız eğer görebilirsek. Haklarını savunmak için oraya giden vatandaşlar kapının önünde polis engeliyle karşılaşıyorlar, coplanıyorlar, üzerlerine su sıkılıyor. İşçilerimiz, çiftçilerimiz bunların hiçbirini hak etmiyor. Biz misafir değiliz, biz sizin içinizden biriyiz, biz sizin kardeşiniziz, sizin askerleriniz gerekirse sizlerin uğrunda ölürüz" şeklinde konuştu.  

FİLTEKİN: CHP %42’LERE KOŞUYOR

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sarıkamış ziyaretine eşlik eden Kars eski Belediye Başkanı Selahattin Filtekin ise Sarıkamışlılara şöyle seslendi; “Ben inanıyorum ki şu genç milletvekili adayları sizlere her şeyi, her şekilde, en doğrusuyla anlatacaklardır. Söyledikleri sözleri yerine getirmeleri konusunda da en ufak bir kuşkum yoktur. Sayın Başbakanımız eline bir kağıt alarak Kılıçdaroğlu Sosyal Sigortalar Genel Müdürü iken yandaşlarını işe aldığını iddia ediyor. Kılıçdaroğlu’nun hiçbir kusurunu bulamadığı için böyle basit şeylerle uğraşıyor. Videolarla, kameralarla, 70 insanı Sosyal Sigortalara almakla suçluyor. Et Balık Kurumunda Genel Müdürlük yaptığım dönemde samimiyetimle söyleyeyim 3 bin insanı göreve adım. Eğer bir genel müdür 70 hemşerisini ise bu sayının çok az olduğunu ve görevini yapamadığını düşünüyorum. Şunu da ifade etmeliyim ki Kılıçdaroğlu hak etmeyeni göreve getirmedi, hiçbir ilkokul mezununu şef yapmadı, hiçbir hak etmeyeni şube müdürü yapmadı. Kılıçdaroğlu 70 işçiyi işe almakla suçlanıyorsa bu da onun büyük olduğunun göstergesidir. Başbakan artık Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara geldiğini bildiği halde 276’yı bulamayacağını ve yanında bir parti olması gerektiğini söylüyor. Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 42’lere doğru yürüyor ve iktidar olacaktır. Benimde sizlerden istediğim Cumhuriyet Halk Partisi iktidarlığı döneminde Kars’ımızdan 3 milletvekili olsun 3’ü de Kars için hizmet vermek isteyen bu genç kardeşlerimiz olsun. Bende bu kardeşlerimizin başaracağına inanıyor, kendilerine başarılar diliyorum”

ÖZDEMİR, MECLİSE TEMİZ KADRO SOKMAK BORCUMUZDUR

Sarıkamış’ta CHP Milletvekillerine destek için yanlarında bulunan Kars eski CHP Milletvekili Şener Özdemir, CHP’li adayların en iyisini yapmak için çalışacaklarına inandığını ifade ederek, Sarıkamışlı hemşerilerinden desteklerini esirgememelerini istedi.

Şener Özdemir, “Ben bürokrat hayatımda memuriyetime son verdikten sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ne hizmet etme aşkıyla Karslı hemşerilerimin arzularını, ihtiyaçlarını ilgili yerlere duyurmak amacıyla elimden gelen gayreti göstermeye çalıştım. 1999 seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi 1. sıra Milletvekili Adayıydım Kars’a çalışmalarımı yaptım o günden bu güne aralıksız her seçimde Kars’ı, ilçelerini ve köylerini adım adım dolaştım. Temiz kadrolarımızı meclise taşımak, onlarla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını kurmak, ezilen halkımızı daha yüksek noktalara çıkarmak hepimizin namus borcudur. Siyaset kişilere kaim değildir, kim gelirse gelsin, kim olursa olsun ama Cumhuriyet Halk Partili olsun, halktan olsun, derdinizi bilsin ve kucak açsın. Ben mecliste görev yaptığım dönemde Karslı hemşerilerimiz boyunları bükün gelirlerdi. Nerede Kars’ta fabrikalar, nerede Kars’ta iş gücünü artıracak sanayi tesisleri. Sarıkamış’ta dolaşırken sanayi bölgesini gördük ve durum içler acısı. Büyük işyerleri küçük işlerlerini, küçük esnafımızı öldürmüş durumda. Hayvancılık bitmiş noktada, Kars Türkiye’nin her yerine canlı hayvan gönderirken bugün ithal et geliyor Allah bunun hesabını başbakana sorsun. Kurban bayramında bile ithal kurban kestik, ithal eti bir yana bıraktık şimdi ise ithal öğretmen, doktorlar getirecek. Peki bizim insanlarımız ne yapacaklar, bizim okuyanımıza, bizim gençlerimize kim sahip çıkacak. Sizlerden isteğimiz bu genç kardeşimizi düşünerek hareket edelim ve onlara hak ettikleri değerleri verelim. CHP iktidar olacak ve bu iktidarda hepimizin payı olacak ve bundan sonra anlımız ak, başımız dik dolaşacağız” diye konuştu.

CHP 2. sıra Milletvekili Adayı Cengiz Daşdemir, Başbakan Erdoğan’ın cezaevleri açmakla övünmesini eleştirerek, “biz cezaevleri değil fabrikalar açacağız” dedi.

Daşdemir şunları söyledi; “Ayakkabı Fabrikası elinden alınmış Sarıkamışlılar, ormanı burada olduğu halde Orman Müdürlüğü Erzurum’da olan Sarıkamışlılar sizler iktidardan yana tavır sergileyerek parlamentoya gönderdiniz peki gönderdikleriniz buraya ne yaptı? Sarıkamış’ta dolaşırken girişte Sayın Başbakan’ın fotoğrafını gördüm altına şimdi kitaplar bedava yazısı yazılmış. Sayın Başbakan Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kitaplar bedava olmayacak, eğitim ve sağlık bedava olacak. Halkı tehdit ettiğin yeşil kart tarihe gömülecek Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal devlet ilkesi gereği herkes sosyal güvenlik hakkına sahip olacak, eğitim ve sağlık parasız olacak. Valiler, kaymakamlar, bölge müdürleri toplanmış köy köy gezerek, seçimde oylar çıkmadığı takdirde yollarının yapılmayacağı, sularının gelmeyeceği tehdidini yapıyorlar. Hükümetin görevi halkına hizmet etmektir, halkını tehdit etmek değildir. Hiçbir hükümeti haddine ve hakkına değildir halkını tehdit ederek oy almak, hiçbir kamu görevlisinin haddine ve hakkına değildir hükümetin adamı gibi tavır sergilemek. Hükümet devletin bir parçasıdır ve devlet devletliğini bilmelidir.

Yarın Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldiğinde devlet gibi davranmayacak, hükümet gibi davranacak. Onun valisi, onun kaymakamı halkını tehdit etmeyecek, halkını sevecek ve sayacak. Sayın başbakan Türkiye’ye dünyanın en büyük ceza evlerini yaptırdığı için övünürken, biz CHP iktidarı döneminde Türkiye’ye dünyanın en büyük cezaevlerini açmayacağız, biz bu ülkeye dünyanın en büyük fabrikalarını yapacağız. Biz korkuyla değil, sevgiyle, saygıyla, dayanışmayla ve özgürlüğün herkes tarafından tadı çıkarıldığı bir dünya yaratmak için buradayız ve bunun için iktidara talibiz. Bizim için hangi partili olması önemli değil sağcısıyla solcusuyla AKP’lisiyle CHP’lisiyle halkın iktidarında, halka hizmet etmek için yola çıkmış neferleriz.

Kars ve Sarıkamış’ın birçok değeri vardı. Fabrikalarımız vardı ayrıca bizim ülkemizin insanı kendi ürettiği tahıl, arpa, mısır, pirinç gibi ürünlerle geçinebilen ve bunları dışarıya satabilen bir ülkeydi. Bizim ülkemizde yetişen küçük ve büyükbaş hayvanlar buradan Irak’a, İran’a, Suriye’ye mal ve koyun satılırdı. AKP hükümeti ise bize kurbanlığı Venezuella’dan getirterek, kurbanda angus kestirdi. CHP döneminde ise halkın ürettiği malını kendisinin tüketmesi, kendi beslediği hayvanı kurbanlık yapabilmelerinin yollarını açacağız. Uluslar arası sermayenin çok önemli bir projesi vardır. Bu proje bizim gibi ülkelerde tarım ve hayvancılığı bitirmektir, bunun içinde iktidara getirdikleri yetkililere görevler vererek tarım ve hayvancılığı bitirme yolunda gereken her politikayı uygulamalarını istiyorlar. Bu ülkede doğrudan gelir desteğini kestiler. Bunun nedeni ise çiftçinin, üreticinin dünya kapitalistleri karşısında, büyük para babaları karşısında rekabetini önlemek için. Amerika’da ve Avrupa’da tarım ve hayvancılık 36 kalemde desteklenmektedir.

Bizim ülkemizde doğrudan gelir desteği adı altında sadece tapu sahiplerine tapularının miktarı kadar teşvik vermişlerdir. Verilen bu teşvikler tarlada çalışarak emek eden, alın teri döken insanlarımızın hakkıdır. Eskiden çiftçiler harmanlarını dövdükten sonra kendi tohumlarını alarak kuyularına koyarlardı, şimdi ise hiç kimsenin böyle bir şansı yok. Bunun sebebi de AKP hükümetinin zaman zaman ‘one minute’ diyerek hedef gösterdiği, yurttaşın duygularını istismar ederek karşı durduğu İsrail’den aldığı genetiğiyle oynanmış tohumlar sayesinde sizler tohumunuzu kuyuya koyamıyorsunuz. İsrail yarın bize buğday tohumu vermediğinde bizler buğday ekemeyeceğiz. CHP çok önemli bir projeyi hayata geçirecek, mazottaki KDV ve ÖTV kaldırılacaktır.

Deniz işletmelerinde kullanılan mazotta KDV ve ÖTV yok, özel yatlarda kullanılan mazotta KDV ve ÖTV yok, uçak şirketlerinde kullanılan mazotta KDV ve ÖTV yok, peki neden tarım sektöründe kullanılan mazotta ÖTV ve KDV uygulanıyor. Bunun sebebi ise bizler tarımı yok etmek gibi bir görevle görevlendirilmişiz diyor hükümet. CHP döneminde bu KDV ve ÖTV kaldırılacak ve gerekirse başbakanın kızının pırlanta ticaretindeki olmayan KDV ve ÖTV uygulamasını biz pırlanta ticaretine koyacağız. Hepiniz çoluk, çocuğunuzu okutabilmek için yemiyor yediriyor, giymiyor giydiriyorsunuz. Boğazınızdan kesip çocuğunuz üniversite sınavına hazırlansın diye dershanelere paralar yatırıyorsunuz. YGS sınavında bu emeklerle okutmak istediğiniz çocuklarınızın birileri tarafından yendi, ihtirazlar sonrasında 120 puan alan bir çocuğun puanı 400 puana yükselebildi. Bizim çocuklarımızın alın terine, sizlerin göz nuru olan çocuklarınızın emeklerine saygısız bir iktidarın, saygısız bir anlayışın daha fazla yürümesine izin vermeyeceğinize inanıyorum.

Kars ve Sarıkamış halkının bir başka sorunu da olan TEDAŞ belasıdır. Köylüsüyle, çiftçisiyle, işçisiyle, yoksuluyla Sarıkamış dahil olmak üzere TEDAŞ tüm halkımızı icraya vermiştir. CHP döneminde kimsenin kapısına kullandıkları elektrikten dolayı icra gelmeyecektir. Çiftçinin elektrik borçları silinecek, sanayicinin elektriğinin yüzde 50’Si destekleme anlamında bedava olacak diğer yüzde 50’si de kademeli olarak fiyatlandırılacaktır. Ben inanıyorum ki Sarıkamış halkı sevgiye, barışa, umuda ve güzel günler için Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vereceklerdir”

 “CHP Genel Merkezde oturup ahkam kesen değil, meydanlara inen bir partidir” diyerek söze başlayan CHP 3. sıra Milletvekili Adayı Saffet Özdemir’in gündeminde ise dış borçlar ve çiftçinin ekonomisi vardı.

Türkiye’yi, esnafı, işçiyi, çiftçiyi ve Sarıkamış’ı bitiren AKP’ye artık dur demenin zamanıdır diyen Özdemir şunları konuştu; “Sarıkamış halkı buna yürekten inanın, Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geliyor. Keşke birilerinin Davos olacak dediği Sarıkamış’ta sizlere hitap edebilseydim ama hepsi yalandı, hep kandırdılar. Sarıkamış halkı artık yalanların farkında ve bundan sonra kandırılamayacaklarını söylüyorlar buradan. Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezinde oturarak Sarıkamış’a ahkam kesen parti değil, Sarıkamış’ın meydanına inen partidir. Cumhuriyet Halk Partisi projeleri olan bir partidir, Cumhuriyet Halk Partisi gerçekçi, dürüst partidir ve Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet’i kuran partidir. Ben bu ülkenin geleceğiyle ilgili kaygı sahibi olduğum için buradayım. Türkiye hani çağ atlamıştı? Öyle bir şey yok hepsi yalan. Yıl 2002 Aralık ayı AKP iktidara geldiği zaman Türkiye’nin dış borcu 148,5 milyar dolar, bugün ise 306 milyar dolar neredeyse üç katı. Bu mu kalkınma? bu mu ilerleme? AKP iktidara geldiğinde bir kişinin dış borcu 2249 dolar, bugün kişi başına düşen dış borç 4150 dolar. Tayyip Erdoğan 1 yılda kişi başına düşen milli gelirin 2500 dolardan 20 bin dolara çıktığını söylüyor, cebinde 20 bin doları olan vatandaşımız var mı? Bu söylenenlerin hepsi yalan. AKP iktidara geldiğinde 2002 yılında çiftçilerin banka borcu 5.1 milyardı, bugün çiftçilerin banka borcu 23 milyar dolar, yani yaklaşık 5 katı. Memuru kandıran, işçiyi kandıran, küçük esnafı bitiren, Sarıkamış’ı bitiren, Türkiye’yi bitiren AKP’ye artık dur dememiz gerekiyor”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.