1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Vatan Partisi Belediye Başkan Adayı Tuncay Mutluer’den adaylara çağrı
Vatan Partisi Belediye Başkan Adayı Tuncay Mutluer’den adaylara çağrı

Vatan Partisi Belediye Başkan Adayı Tuncay Mutluer’den adaylara çağrı

​​​​​​​"Sözde Ermeni Soykırımı Emperyalist Yalanına ve Psikolojik Harekatına Karşı Tavır Almaya Çağırıyorum!"

A+A-

Vatan Partisi Kars Belediye Başkan Adayı Tuncay Mutluer, Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel  Macron’un 24 Nisan'ı "Ermeni Soykırımını Anma Günü" olarak ilan etmesine karşı sert tepki gösterdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Fransa Ermeni Organizasyonları Koordinasyon Konseyi’nin senelik yemek davetinde, Fransız Takvimi’ne sözde “Ermeni Soykırımı Anma Günü” ekleyeceğini vaat etti.

Bu açıklamalara sert bir dille yanıt veren Mutluer, yaptığı yazılı açıklamada, “Ülkemize yönelen bu emperyalist yalan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek üstün mücadelesi sonucu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi İkinci Daire ve Büyük Daire’de belgeleriyle çürütmüştür.” dedi.

Hukuksuz ve Temelsiz Soykırım Yalanı

Mutluer, “1948’te kabul edilen ‘Birleşmiş Milletler Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi’ni  üç maddede ele almak  mümkündür. Kanun çok açıktır:

1-Nazi Almanyası döneminde ‘Yahudi Soykırımı’nı esas alarak çıkmıştır. Kanunlar geriye değil, ileriye dönük olarak çıkar. Yani 1917 sözde Ermeni Soykırımı yalanıyla bu kanunu ilişkilendirmezsiniz.

2-Soykırım, kişilere atfedilir. Milletlere değil. Hiçbir millete ‘soykırım yaptı’ diyemezsiniz.

3-Bunu yapamadığınız gibi ‘Soykırım’ kararını veren o ülkenin Ulusal Mahkemesi veyahut Uluslararası Ceza Mahkemesi olmalıdır.

Hatırlayalım, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 17 Aralık 2013 günlü kararını ve AİHM Büyük Dairesinin 15 Ekim 2015 günlü kararlarla bu emperyalist yalanı çürütmüş. AİHM’nin kararlarından sonra 25 Ağustos 2016 tarihinde İsviçre Federal Mahkemesi de, Doğu Perinçek hakkında Lozan Sulh Ceza Mahkemesinin verdiği mahkumiyet kararını kaldırmıştı.

Fransa Anayasa Konseyi’nin Kararı Açık

Yine, Fransız Parlamentosu tarafından 2012 Ocak ayında kabul edilen, “Ermeni soykırımını inkar edenlerin cezalandırılmasına dair kanunu”, Fransa Anayasa Konseyi tarafından anayasaya ve düşünceyi ifade özgürlüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etmişti.

Amaç: Bölge ülkelerini Kafkasya’dan kuşatmak.

Kars’ı, Iğdır ve Ardahan’ı Kafkaslarda ABD’ye alan yaratmak için set çekmeye çalışanların amacıyla, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un hedefleri örtüşmektedir. Sözde Ermeni Soykırımı, ABD ve İsrail merkezli emperyalist bir yalandır. ABD ve onun taşeron güçleri, Türkiye’yi, İran’ı, Irak’ı ve Suriye’yi bölme planları Batı Asya’da bozguna uğramıştır. Bu plan Kafkaslar üzerinden nihai amacına ulaştırılmak istenmektedir.

Vatan Partisi, Türkiye’yi parçalamaya zemin yaratacak sözde Ermeni Soykırımı yalanın çürütülmesi için bütün gücüyle seferber olmuştu. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, TBMM’nin, Başbakanlık’ın ve Cumhurbaşkanlığı’nın yapamadığını yapmıştır. Türk Milleti’ne sorumluluk hissedenler memleketimizi yönetmeye talip olmalıdır.

Mehmetçiğimizin Zaferini Dört Gözle Bekliyoruz

Fransa’nın korkusu ve yaratmak istediği psikolojik harekatın temeli, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Suriye’nin Kuzeyine yapılması planlanan harekatın, Amerikan taşeronu kuvvetleri bitirecek olmasından kaynaklıdır. Vatan Partisi, Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarından geçtiği bu dönemde, milletimize ve vatanımıza yönelen psikolojik harekatlara göğüs germektedir. Mehmetçiğimizin zaferini dört gözle beklemektedir. Soykırım yalanına sarılanlar, Türk Milleti’nin iradesinde yenilgiye mahkumdurlar!

Hep Birlikte Tavır Alalım!

İçinde bulunduğumuz tarihi eşikte, bu sorumluluğu ve kararlılığı paylaşmak adına Kars’ımızda ki bütün belediye başkan adaylarımızı, bu emperyalist yalana ve psikolojik harekata karşı tavır almaya çağırıyorum!” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.