1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Vali utanmakta haklı
Vali utanmakta haklı

Vali utanmakta haklı

İnternethaber Yazarı Baki Karakol, Kars Valisi Ahmet Kara’nın “Yeşil Kartlı sayımızdan utanıyorum” sözlerine atıfta bulundu.

A+A-

Kars Valisi Ahmet Kara utanmakta haklıdır diyen Karakol, “ama sayın Vali utandığı durumu yaratanların, halkı fakir bırakanların, yeşil karta muhtaç edenlerin ülkeyi yönetenler olduğunu söylemiyor! Söyleyemiyor!..” dedi.

 

Bugün ilginç bir yazı kaleme alan Baki Karakol, "Erdoğanizm” i yazdı.

 

İşte Karakol’un o yazısı…

 

12 Eylül 2010’daki halkoylamasıyla “Erdoğanizm” diye yepyeni bir “izm” oluştu; daha doğrusu, oluşturuldu. Siyasi gülmece sandım. Değilmiş! Haber, dün turktıme.com internet sitesinde okudum.

 

“El Cezire televizyonu, referandum sonuçlarının İsrail’de rahatsızlık yarattığını öne sürerek, ‘İsrail referandum sonuçlarıyla birlikte Erdoğanizmin güçlenmesinden endişe duyuyor’ yorumunu yaptı” başlıklı haber şöyleydi:

 

“El Cezire’nin internet sitesinde yer alan yoruma göre İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Pazar günkü referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından, yakın çevresine “Erdoğanizmin” güçlenmesinden dolayı duyduğu rahatsızlığı aktardı. İsrail’in, Türk ordusunun üst düzey kademelerini yakın müttefiki olarak gördüğünü savunan El Cezire, 1990’lı yıllarda Necmettin Erbakan’ın başında bulunduğu hükümet de dâhil olmak üzere seçilmiş yarı İslamcı başbakanların devrilmesinde İsrail’in de payı olduğunu öne sürdü. El Cezire, Türkiye’deki referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından, Başbakan Netanyahu’nun Türkiye’deki gelişmeleri görüşmek üzere kabineyi acil olarak toplantıya çağırdığını kaydetti. Ez Cezire’nin, İsrailli kaynaklara dayandırdığı iddiasına göre İsrail yönetimi, referandum sonuçlarından sonra Türkiye’nin, Tel Aviv’den daha da uzaklaşmasından endişe duyuyor.”

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üst yönetimine de “dokunduran” El Cezire kurumu, bu yorum haberi ile ne kadar ciddiye alınır bilemem. İsrail Başbakanı Netenyahu’nun, Türkiye’deki halkoylamasını değerlendirirken, “Erdoğanizm” diye yeni bir olgudan söz etmesi, o olgudan kaygı ve rahatsızlık duyması bana, bir hayli uçuk geldi…

 

Uçuk geldi ama artık dünyada ister gülmece, ister ciddi türde konuşulacak bir “izm”imiz var. Ad babası İsrail Başbakanı olsa da, o bizim...

 

“Erdoğanizm” neyin adıdır? Bir halkoylamasını yüzde 58’le kazanmanın mı?.. Böyle saçmalık olur mu? Adama gülerler.

 

Bana göre “Erdoğanizm”, halkını, emperyalistlerin çıkarları doğrultusunda kandırmaktır! Yüzü aydınlığa, çağdaşlığa, kalkınmışlığa dönük halkını karanlığa, açılığa, yokluğa, gericiliğe mahkûm etmektir! Baskı, zulüm, ayrımcılık, dışlamaktır! Ulus bütünlüğünü parçalamaktır! Ulus egemenliğini, emperyalistlere teslim etmektir!..

 

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun usundan zoru olmalı! Zoru olmalı ki, bir halkoylaması başarısıyla Başbakan’a “Erdoğanizm” adını armağan ediyor! Sanki Başbakan’ın da, kendisi gibi ABD’nin proje ve senaryoları doğrultusunda hareket ettiğinden, konuştuğundan habersiz!

 

Başbakancıların, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun bir “uyduruğu” olan “Erdoğanizm”e dört elle sarılacaklarını, evrensel ve bilimsel “izm”ler arasına katacaklarını kestiriyorum. Ama Türkiye gerçekleri onların hep “yalanlayıcıları” olacak!

 

Onları, El Cezre kurumunu ve “Erdoğanizm”in ad babası İsrail Başbakanı Netanyahu’yu ayıplayacak, utandıracak Türkiye gerçeklerinden bir örnek vereceğim:.

 

Kars’ta günlük yayınlanan Çağdaş Kars Haber Gazetesi’nin dünkü manşeti şöyleydi: “Kars’ta, Evetçi kadar yeşil kartlı var!”

 

Haberin içinde, köy muhtarlarıyla bir araya gelen Kars Valisi Ahmet Kara’nın sözlerine yer veriliyor. Vali Kara, “Bugün Karsımızın nüfusunun yüzde 60'ı yeşil kartlıdır. Böyle bir şey olur mu? Bir ilin valisiyle konuştuğum zaman utanıyorum. İlin yüzde 60'ı yeşil kartlı! Şu anda 186 bin 500 kişiye devlet bakıyor. Nüfusumuz 306 bin. Bu çok acı bir rakam. Hiçbir ilde böyle bir oran yoktur. Bunları sorduğumda diyorlar ki; 'muhtarlardan aldığımız bilgiler'.. Hakikaten onların içinde hali vakti iyi olduğu halde yeşil kart almış, yeşil karttan yararlananlar var.”

 

Vali Kara, utanmakta haklıdır! Ancak; utandığı durumu yaratanların, halkı fakir bırakanların, yeşil karta muhtaç edenlerin ülkeyi yönetenler olduğunu söylemiyor! Söyleyemiyor!..

 

"Erdoğanizm”, bu utanılacak durumun ta kendisidir! Ve ben bundan utanıyorum!.. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.