1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İş adamları sonuçtan ümitli
İş adamları sonuçtan ümitli

İş adamları sonuçtan ümitli

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) Başkanı Mustafa Yıldız, referandumdan çıkan sonucun ekonomiyi canlandıracağını belirterek, bunun en somut örneğinin borsada görüldüğünü söyledi.

A+A-

1982 Anaysası'nda önemli değişiklikler içeren anayasa değişikliğinin halk oylamasına sunulduğu referandumdan 'evet' soncunun çıkması, Doğu'daki birçok iş adamını da ümitlendirdi. Aralarında Hakkari, Van, Kars, Erzurum, Erzincan'ın da bulunduğu 12 ildeki sivil toplum örgütünün bağlı bulunduğu DASİDEF yetkilileri, referandumdan çıkan sonucun Doğu'daki ticari hayatı canlandıracağını ümit ettiğini söyledi.

 

Yüksek yargı vesayetinin kalkmasının yargıya güveni getireceğini belirten DASİDEF Başkanı Mustafa Yıldız, bunun ekonomik hayata olumlu yansıyacağını ve ekonomiyi canlandıracağına inandığını dile getirdi. Referandumun ertesi günü borsada olumlu değişim yaşandığını ifade eden Yıldız, şunları ifade etti:

 

"Sonuçta milletimiz kararını verdi. Referandumdan çıkan sonuç demokrasiyi özümsediğimizi gösterdi. Milletimiz vesayeti kaldırmıştır. Ülkemizin itibarı her alanda artacaktır. Doğu illerinin kalkınması açısından hayvancılığın önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda hükümet sıfır faizli hayvancılık kredisi sağlıyor, bunun değerlendirilmesi lazım. Doğu'daki iş adamları olarak referandumdan çıkan 'evet'in bölgede ekonomik anlamda hareketlilik kazandıracağını ümit ediyoruz. Ancak Doğu illerinde ekonomik kalkınma yanında şehirleşme sıkıntısı da var. Doğu illerine belediyecilik konusunda hükümet ayrıca bir el atmasının önemli olduğunu düşünüyoruz."

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.