1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Usulsüz ihalelerle ilgili incelemeyi tamamlayacağız ve gereğini yapacağız”
“Usulsüz ihalelerle ilgili incelemeyi tamamlayacağız ve gereğini yapacağız”

“Usulsüz ihalelerle ilgili incelemeyi tamamlayacağız ve gereğini yapacağız”

Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen, “Burada her şeyi de götürseler, burada yerde de otursak bu usulsüz ihalelerle ilgili incelemeyi tamamlayacağız ve gereğini yapacağız” dedi.

A+A-

Ercüment DAŞDELEN 

Bilgen, medyaya yansıyan bir haciz vakası olduğunu hatırlatarak, “Bu haciz vakası gelindi ve binada bizim koltuklarımız dahil olmak üzere büro malzemelerinin tamamı kayda alındı ve yediemin olarak bize teslim edildi. Biz firmayla görüşerek zaman istedik. Bu alacakların hangilerinin gerçekten usulüne uygun alacaklar olup olmadığının henüz çalışmamız bitmediği için her hangi bir irade beyanında bulunacak değiliz. Gerçekten usulüne, ihale kanununa uygun alacaklarda olabilir, incelemede ki dosyalarda olabilir. Daha sonraki günlerde gelenler oldu. Neredeyse her gün birkaç kişi icraya yada kasa haczine yada içerdeki malzemeleri yeniden listelemek üzere gelenler oluyor. Belli ki her firma için bir şeye dönüşmüş durumda. Bu yöntemle o borçların kapanması mümkün değil. Böyle davranan firmalar, bu şekilde yaklaşan firmalarla ilgili bizde gayet tabi daha dikkatli, daha farklı bir yaklaşım içerisinde olacağız. Çünkü alacağında hiçbir şüphe olmayan firmalar, hiçbir tereddüdü olmayan firmalar bu konuda anlayış gösterirken, sabır edip alacağını belediyeyi de sıkıntıya sokmadan koşullar oluştuğunda alma niyeti taşırken özellikle usulsüz ihalelerdeki firmaların daha çok baskı yapması, neredeyse tacize çevirmesi, neredeyse bunun üzerinden psikolojik bir baskı kurup bizim belki denetleme, inceleme yapmamızı engelleyeceğini sanması boş bir hayaldir. Burada her şeyi de götürseler, burada yerde de otursak bu usulsüz ihalelerle ilgili incelemeyi tamamlayacağız ve gereğini yapacağız” 
Alacağı olanlara tersine çağrı yaptıklarını ifade eden Bilgen, şunları söyledi: “Diyoruz ki alacaklarınızla ilgili usulsüzlükleri bizden daha iyi biliyorsunuzdur. Bırakın bize baskıyla geri adım attırmayı tam tersine işi kolaylaştırın, kendi eksikliklerinizle ilgili durumu biliyorsunuz. Alacaklarınızla ilgili bu konuda gereğini yapın. Bu konuda çok netiz. İnceleme süreci bittikten sonra iki şeyi birlikte yapacağız. Hem yargıya intikal eden dosyaları paylaşacağız kamuoyuyla. Uzlaşmaya yanaşmayıp halen icrayla, hacizle parasını alacağını düşünen firmaları da kamuoyuyla paylaşacağız. Yargıya intikal ettikten sonrası bizi aşan bir süreç olacak.”
Belediyenin kendi alacaklarıyla ilgili incelemeleri de yaptıklarına değinen Bilgen, “Yani emlak alacakları, kira alacaklarında. Esnafımızı rencide etmek, onları küçük düşürmek, borçlu olanları mahcup edecek bir şey içerisinde değiliz. Ama iyi niyet sınırlarını aşan haksızlıklar var. 10 yıl boyunca hiç kirasını ödememiş, belediyeye 100 bin lira borç bırakıp gitmiş firmalar var. Bu büyük bir haksızlık. Küçük esnaf dışarıda kirasını ödemek için kıt kanaat uğraşırken, çaba sarf ederken belediyenin yerini kullananlar yada belediyenin ihaleyle verdiği hatta ihale kanununa aykırı biçimde kiraladığı, tahsis ettiği yerlerde çok uzun süreli kira alacaklarının tahsil edilmemiş olması hem buradaki birimler açısından büyük bir sorumluluktur, hem de dışarıdaki esnaf açısından şehre yapılmış büyük bir haksızlıktır. Bu karam bolden ve bu kaostan mutlaka çıkacağız. Alacaklarımızla ilgili de belli bir limitin üstünde ki firmaların yada işyerlerinin listesini yayınlayacağız. İster su borcu olsun, ister kira borcu olsun bunu değerlendireceğiz encümenimizle bu rakamın üstündeki borçlarını artık bir biçimde gelip ödeme niyeti taşımayan yani gelip burada taksitlendirme imkanı sunuyoruz, yardımcı oluyoruz, her türlü ödemelerini kolaylaştırıcı şeyler yapıyoruz ama buna rağmen rahat davrananlar, sorumsuz davrananlarla ilgili listeleri de kamuoyuyla paylaşacağız. Bu şehrin takdiri olacak biz elbette hukuki süreci işleteceğiz. Firmalarında bu konuda üzerine düşeni yapmalarını sağlayacağız” ifadelerini kullandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.