1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Doğu Ekspresi devam edecek, ek olarak turizm treni de Kars’a gelecek
Doğu Ekspresi devam edecek, ek olarak turizm treni de Kars’a gelecek

Doğu Ekspresi devam edecek, ek olarak turizm treni de Kars’a gelecek

Son günlerde Kars’ta merak konusu olan Doğu Ekspresi treni sefer sayısı artacak mı, azalacak mı? belirsizliği üzerine TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Erol Arıkan, açıklama yaptı.

A+A-

Ercüment DAŞDELEN 
Arıkan, “Yoğun ilgi karşında kalan trene ek olarak turizm treni ekledik. Doğu ekspresi treni Kars’a rutin olarak gelmeye devam edecektir.  Buna ek olarak turizm treni ekledik. Turizm treni haftanın üç günü gelecek ve artık gecikmeler yaşanmaması için ek koyduk” dedi.
TCDD  Taşımacılık Genel Müdürü Erol Arıkan ve beraberindeki heyet, Kars’ta KORSOD Turizm Birliği Başkanı Halit Özer ve üyeleriyle bir araya geldi.
KARSOD Başkanı Özer, TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Arıkan ve heyeti ile Doğu Ekspresi hakkında son günlerde merak konusu olan sefer sayısı artacak mı, azalacak mı?, artık seyrek olarak mı gelecek?, turizme ne gibi yarar getirecek belirsizliği ve tanıtım videosunda Kars’ın neden yer almadığı konularını görüştü.
TCD Genel Müdürü Arıkan, Doğu Ekspresi treninin turizm kenti Kars ta güzel bir ivme kazanmışken daha neler yapabilecekleri için yola çıktıklarını belirterek, “Yoğun ilgi karşında kalan trene ek olarak turizm treni ekledik. Doğu ekspresi treni Kars’a rutin olarak gelmeye devam edecektir.  Buna ek olarak turizm trenini ekledik. Turizm treni haftanın üç günü gelecek ve artık gecikmeler yaşanmaması için ek koyduk. Kaliteyi de arttırmak adına turizm treni koyduk. Yine isteyen istediği fiyata tren ile seyahat edebilecek. Böylelikle gece ve gündüz şeklinde gelecek olan kişi sayısını artırdık. Doğu Ekspresi tam gaz devam edecek” dedi.
TCDD Genel Müdürü Arıkan, Doğu Ekspresi turizm treni tanıtım videosunda Kars’ın olmayışı yönündeki soru üzerine şu cevabı verdi; “Yapılan tanıtım filmi 2 parttan oluşturuldu. Birinci partta 2-3 il ve anlatımı, ikinci partta ise sadece Kars, Anı, Çıldır ve Sarıkamış olacak. Yakın zamanda yayınlanacak.”
KARSOD Başkanı Özer, TCDD Genel Müdürü Arıkan ve heyetine bilgilendirme için teşekkür ederek, “Gerek turizmci arkadaşlarım, gerekse de Kars halkının beklediği sevindirici haber bu yöndeydi” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.