1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer : "​​​​​​​Turizm, gülen yüz ve içtenlik ile büyür, samimiyet ile gelişir"
Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer : "​​​​​​​Turizm, gülen yüz ve içtenlik ile büyür, samimiyet ile gelişir"

Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer : "​​​​​​​Turizm, gülen yüz ve içtenlik ile büyür, samimiyet ile gelişir"

Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

A+A-

Turizm, gülen yüz ve içtenlik ile büyür, samimiyet ile gelişir, diyen Özer mesajında şu görüşlere yer verdi : “Her yıl ülkemiz de coşku ile kutlanan “Turizm Haftası” yaklaşık 15 yıldır ilimiz Kars’ta da çeşitli etkinlik be programlar ile kutlanırdı. Ancak Dünya’yı etkisi altına alan Covit-19 hastalığı nedeni ile iki yıldır tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de kutlanmamakta.

Tüm heyecan ve özverili çalışmalarımız ile umut ediyoruz ki ; salgın hastalığı sonrası hayatın normalleşmesi ile birlikte tekrardan tüm coşku ile kutlayacağımızı ayrıca belirtelim.

Bu sebeple başta Kars turizmine emek veren gerçek kahramanlar, öz verili esnaflarımız, sektör çalışanları ve temsilcilerimiz, oda başkanlarımız ayrıca İdari ve Mülki amirlerimizin, turizm haftasını kutlar, tüm halkımıza esenlikler dilerim.”

Haftanın Tarihçesi

“Turizm Haftası” Etkinlik Programı 26.07.1976 tarih ve 1893 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisinde yayımlanarak yürürlüğe girmiş, 1977 yılından itibaren Mart ayının ikinci Pazartesi günü olarak kutlanmıştır. 1983 yılından itibaren olumsuz hava şartları ve turizm sezonunun açılışı gerekçesiyle 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmasına karar verilmiştir.

Ancak; Önceleri turizm sezonunun açılışı olarak kutlanılan hafta, günümüzde anlamını da değiştirmiştir. Turizmin bütün bir yıla yaygınlaştırılması, alternatif turizm türleri ile bu konuda Bakanlık ve turizm sektörü tarafından yapılan çalışmalar, projeler hafta boyunca çeşitli etkinliklerle gençlere ve halka anlatılmakta, turizmden en yüksek geliri sağlamada yapılması gerekenler ve elimizdeki değerlere sahip çıkma konusunda halkımız bilinçlendirilmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.