1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Toraman, Bakan Pakdemirli’ye çağrıda bulundu
Toraman, Bakan Pakdemirli’ye çağrıda bulundu

Toraman, Bakan Pakdemirli’ye çağrıda bulundu

Başkan Toraman, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çağrıda bulunarak, Koronovirüsün gölgesinde çiftçinin başta tohum ve mazot olmak üzere çeşitli sorunlarının çözülmesini istedi.

A+A-

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, ölümcül Koronavirüsün ilimizde de baş göstermesi üzerine yaptığı açıklamada, yeni ve etkili üretim politikalarının hayata geçirilerek, ulusça kendimize yetecek ürünlerin ekimi için önemli tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Başkan Toraman, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çağrıda bulunarak, Koronovirüsün gölgesinde çiftçinin başta tohum ve mazot olmak üzere çeşitli sorunlarının çözülmesini istedi.

Çiftçilerimize ve muhtarlara çağrıda bulunan Toraman, ilkbaharın gelmesiyle birlikte ilimiz genelinde başlayan ekim çalışmalarının ülkemizin de içinde olduğu dünyayı doğrudan etkisi altına alan Koronavirüs belası ortamında devam etmekte olduğunu hatırlattı.

Bu nedenle başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere, devletimizin ilgili kurumları, sağlık emekçileri ve kamu görevi yapan çeşitli kurumların Koronavirüs ile mücadeleyi sürdürüldüğünü söyleyen Toraman, üretim politikalarının önemine değindi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çağrıda bulunan CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman; “Elbette ki diğer alanlarda bu tedbirler alınıyor. Ancak 21 İlde tarım bakanlığımızın basın yoluyla açıklamalarında çiftçilerimizin mağduriyetlerini gidermek için belirli tohum ekimlerinde yüzde 75 hibe desteği uygulayacağız projesi bölgemizde ve ilimizde heyecan uyandırmıştı.

Ancak il ve ilçe tarım müdürlüklerine müracaat eden, soran muhtar ve çiftçilerimize herkese tohum dağıtılması gibi bir proje yok. Bu proje zaten ekim yapacak çiftçiler için uygulanmıyor. ‘İlave ekimler için varsa yazlık çeşitlerle ekim yapacağız ve boş kalan, nadasa bırakılmış ekilmeyen arazilerin değerlendirilmesi için şayet uygun tohum bulursak uygulayacağız’ denilmektedir.

Bizler ilimizin temel geçim kaynaklarının yüzde 80 oranında tarım ve hayvancılık olduğunu biliyoruz. Tohum, ilaç, mazot ve gübre fiyatlarının pahalılığı nedeniyle çiftçilerimizin zorlanacağını görmekteyiz. Ayrıca hayvan yetiştiricilerimiz 2019 buzağı paralarını da alırlarsa ekimde ve hayvanlarını meraya çıkaracakları zaman rahatlayacaklardır. Sayın Tarım Bakanlığımızın bu konuya duyarlılığını bekliyoruz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.