1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Tekin'e karşı infaz timi mi?
Tekine karşı infaz timi mi?

Tekin'e karşı infaz timi mi?

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Gürsel Tekin'e karşı hangi taktiği uygulayacak?

A+A-

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP PM Üyesi Gürsel Tekin'in MYK'ya alınıp alınmayacağının belli olacağı toplantı öncesi son kozlarını oynayacak.

 

CHP'ye yakın kaynaklara göre Önder Sav, MYK üyeleri Şahin Mengü ile Mahmut Duyan'ın Parti Meclisi toplantısında konuşması için talimat verdi. Mengü ile Duyan, PM toplantısında Gürsel Tekin'i eleştirecek. Mengü, Kemal Kılıçdaroğlu'nun MYK'ya Tekin'i aday göstermesine itiraz edecek. Mahmut Duyan ise, Gürsel Tekin'in bir süre önce yaptığı bir konuşmayı hatırlatacak.

 

NEDEN KÜRT RAPORU DEMİYORUZ?

 

Tekin, aralarında Mahmut Duyan'ın da bulunduğu ekibin hazırladığı raporun ismini eleştirmiş, "Neden Kürt Raporu demiyoruz da Güneydoğu raporu diyoruz?" sözlerini sarf etmişti. Duyan'ın bu sözleri eleştireceği ve "Tekin parti politikamızın dışına çıkıyor. Raporun adı Kürt Raporu olmaz" diyeceği öğrenildi.

 

KILIÇDAROĞLU'NA YOĞUN MARKAJ!

 

Önder Sav'ın talimatı üzerine yarınki PM'de konuşacak olan Mengü ile Duyan, Gürsel Tekin'in seçtirilmemesi için Kılıçdaroğlu'na karşı "bayrak açacak." Mengü ile Duyan PM içinden destek alabilirse, Tekin'in seçilmemesi için çaba gösterecek. Destek alınamadığı taktirde ise devreye Önder Sav girecek ve tartışmayı bitirecek. Sav böylece "kriz çözen adam" pozisyonuna girecek. CHP'den edinilen bilgiye göre, Gürsel Tekin'in Genel Başkan Yardımcılığı görevine getireleceğinin belli olması üzerine, Sav'a yakın bazı isimlerin "Kars'tan gelip bizi mi yönetecek?" dediği öğrenildi.

 

ÇETİN SOYSAL İHTİYATLI

 

Gözler adaylığı konuşulan Çetin Soysal'da. İstanbul Milletvekili Soysal ihtiyatlı davranıyor. Yakın çevresine "Kaybedeceğim bir yarışa girmek istemiyorum. Duruma bakacağım" diyen Soysal İnternethaber'e de "Örgütlerden ilçelerden büyük baskı var. Durumu değerlendiriyorum. Parti Meclisi karar verecek" yanıtı verdi.

 

Kaynak : İNTERNETHABER

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.