1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP'nin Kars gerçeği
CHPnin Kars gerçeği

CHP'nin Kars gerçeği

Baki Karakol, "CHP'nin Kars gerçeği" ni yazdı...

A+A-

İşte Karakol'un o yazısı :

CHP’nin önceki günkü Kars mitinginde, kalabalığın azlığından, dokunulsa ağlayacak CHP’liler, İl Başkanı Çetin Bilgir’e öfke kustular…

 

Öfke kusanlar yalnız onlar değillerdi... İki aydır aynı havayı birlikte soluduğum hemşerilerim de kızgındılar…

 

Neden kızdıklarını öğrenmeye çalıştım…

 

Bir berber, “CHP’nin listesinde Çetin Bilgir ile Avukat Sürmeli Gönen olursa CHP’ye oy vermem, verdirmem…” dedi.

 

Av. Sürmeli Gönen, CHP’nin Kars eski il başkanlarındandır. Berber vatandaş, bana göre hoş bir insan olan Gönen’den neden söz ettiğini anlamlı bulmadım. Kaldı ki; Gönen’in, il başkanlığı, milletvekili adaylığı gibi istemleri yok…

 

“Neden?” soruma aldığım yanıt, “İkisi de il başkanlıklarında başarılı olamamıştır. Hele Çetin Bilir!.. Bilgir, CHP’lileri, CHP’den uzaklaştırmış biridir” oldu.

 

Bir başka Karslı, “Çetin Bilgir’, CHP’li değildir, CHP’ye karşı biridir” savında bulundu.

 

Bir diğer Karslının savı ise, “Çetin Bilgir’in CHP’liliği, milletvekili adayı listeleri açıklanıncaya kadardır. Çetin Bilgir, listede adını görmezse, CHP’liliğini bitirir” biçiminde…

 

Elini göğsüne vurarak, “Ben gerçek CHP’liyim. CHP için çalışırken, Çetin Bilgirler, karşımdaydı, bana parmak sallıyordu” diyen orta yaşlı Karslı hemşerim sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Çetin Bilgir eğer Kars’tan milletvekili listesine konursa, CHP Kars’tan bir milletvekili çıkaramayacak, son seçimdeki oylarının yarısını dahi alamayacak. Çetin Bilgir adı liste birde değil, liste iki ve üçte olsa bile Kars’tan CHP’ye oy çıkmayacak. Karslı kararlıdır, CHP’li olmayan birine oy vermeyecek. Genel Merkez, Karslının bu kararlılığını dikkate almak zorundadır. Bir Çetin Bilgir için, Kars’ı, biz Karlıları ve Kars’ta CHP’yi yakmasın…”

 

Çetin Bilgir’in, Kars DSP Milletvekilliği sırasında, Kars ve Karslı için çalışmadığının yaygın biçimde konuşulduğunu gözlemledim.

 

Kars Kafkas Üniversitesi’nden adını açıklamayacağım Profesörün şu sözleri ilgimi çekmiştir:

 

“Çetin Bilgir için ‘Terekemecilik yapıyor’ deniliyor, bir yerel gazete de ‘CHP, THP oldu’ diye yazıyor. Yani Terekeme Halk Partisi… Hayır, Çetin Bilgir bunları düşünüp taşınacak, yapacak kapasitede biri değildir. Çetin Bilgir avukattır ve avukatlılıkta da başarısızdır. Kısaca, Çetin Bilgir kendini anlatamayan bir boştur…”

 

CHP’nin iki il kongresi geçirmiş Kars İl Başkanı Çetin Bilgir’le ilgili Kars’taki tepki, bana, CHP’nin önceki Genel Başkanı Deniz Baykal’a Türkiye’de duyulan tepkiyi anımsattı… Nasıl ki, “Deniz Baykal, CHP’nin başında olursa oy vermeyeceğim” deniliyorduysa, aynısı Çetin Bilgir için konuşuluyor…

 

Çetin Bilgir’in akrabası, ablamın beyi emekli öğretmen Halil Kutluay, Milletvekili iken Kars’a ve Karslıya çok hizmetler yaptığını vurguladığı Bilgir’in en büyük yanlışının, yaptıklarını ve kendisini anlatamaması olduğunu söyledi.

 

Bütün bunları, Çetin Bilgir’le Kars CHP İl binasında konuştum.

 

Bilgir, vatandaşın yergilerine anlayışla yaklaştı. Yaptıklarını ve kendisini anlatamadığını kabullendi. Siyasetçinin en zayıf yanının da bu olduğunu belirtti, “Terekemeyim ya… Elimden gelen yardımı, insanlığımı yaptığım Terekemenin bir tanesinden dahi, ‘Milletvekilliğiniz sırasında bize de şunu yaptın’ sözünü duymadım” dedi.

 

Bilgir’i yerenlerin, Bilgir’e karşı çıkanların arasında Terekemelerin olması düşündürücüdür…

 

Buna, Bilgir’in yanıtı, “Ben de bir bilsem…” oldu.

 

Çetin Bilgir, Milletvekiliği yıllarında, bir işimi hızlandırmış ve sonlandırmıştı. Bilgir’i, Kamutay’da gene görmek isterim. Ama Kars’tan çok zor!..

 

Kendisine önerdim, “Liste birde yer alsan dahi, Kars’tan aday olma…”

 

Kurultaylarda oylarına gereksinim duydukları asker delegeler için Çetin Bilgir’e arka çıkan CHP Genel Merkez yönetimindeki birkaç kişi, Kars’taki CHP gerçeği iyi görsünler, ona göre Kars Milletvekili aday listesini yapsınlar… Durumun hiç iç açıcı olmadığını bilsinler…

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum