1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. ​​​​​​​Settar Kaya :  “İki değil beyler, üç seçim kaybettim”
​​​​​​​Settar Kaya :  “İki değil beyler, üç seçim kaybettim”

​​​​​​​Settar Kaya :  “İki değil beyler, üç seçim kaybettim”

​​​​​​​İYİ Parti Kars Belediye Başkan aday adayı Settar Kaya, “İki değil beyler, üç seçim kaybettim” diyerek, seçim süreçlerindeki durumu anlattı.

A+A-

Settar Kaya’nın değerlendirmesi şöyle:

“Settar Kaya 2 seçim kaybetti diye zıplayıp düşenler var ya, onlara bir müjdem var, 2 değil 3 seçim kaybettim.

Anlatayım.

12 Eylül 1980 darbesinden sonra MHP'nin toparlanarak tek başına girdiği ilk seçim 1995 yılı seçimleriydi.Kültür müdürlüğünde şube müdürü olarak görev yapmaktaydım.Bir gün odamda otururken, şimdi MHP İstanbul milletvekili olan Mehmet Bülent Karataş elinde bir dilekçeyle odama geldi."Abi bunu imzala"dedi."Bu nedir"dedim."Milletvekili adayımızsın ,görevden istifa dilekçesi"dedi..İmzaladım.

Rahmetli Başbuğ'un son seçimiydi. Listeler açıklandı. 4.sıraya yazmışlar. O vakit Kars'ın Milletvekili sayısı 4 tü.

1994 model Kırmızı Fairway aracımla gece gündüz durmadan çalıştım. 14 bin oy aldık. MHP’nin tarihinde ulaştığı en yüksek oy oranıydı. Kendi köyümden 300 oy almıştım.

Partimiz Barajı aşamadı. Dolayısıyla 4. sırada olan ben de seçilemedim. Bu ilk kaybedişimdi.

Yıllar yılları kovaladı. Bütün gençliğimi vakfettiğim MHP için çalışmaya devam ettim. Ocak geceleri, parti toplantıları, seçim çalışmaları, köy gezileri,görevden alınmalar,sürgünler.. daha birçok meşakkat.

Partimiz 1999 yılı seçiminde elinde bulundurduğu Kars belediyesini 5200 oyla kaybetti.

2004 yılında belediye başkan adayı oldum. MHP meclis dışında, AKP yeni iktidara gelmiş, AKP’nin adayı mevcut belediye başkanı. HDP ve FETÖ Topyekun AKP'nin yanında ,bir önceki seçimde 5200 olan oyumuzu 9.500’e çıkardım.Yüzde 34 oy aldım. Fakat bu oy seçimi kazanmama yetmedi.

2009 seçimlerinde partimiz bir önceki seçimdeki performansım nedeniyle beni tekrar aday gösterdi. HDP’nin bugünkü gücüne henüz ulaşamadığı ve FETÖ'nün AKP'ye desteğinin devam ettiği bir seçimdi. Müthiş bir tempoyla çalıştık, her şeye rağmen oyumuzu artırdık, 10.500 oy aldım. AKP 11.000 bin oy aldı. Çok az bir farkla seçimleri kaybettik.

Seçimleri kaybetmiştik, ancak MHP'yi sağlam bir zeminde, ciddi bir oy potansiyeline ulaştırmıştık. Bu süreci bir film şeridi gibi gözünüzün önüne getirin, kolay şeyler mi?

O gayret ve emek 2014'te meyvesini verdi ve MHP belediyeyi kazandı.

Denilebilir ki; ”senin girmediğin seçimde kazandı.” Doğrudur. Ancak 2004 ve 2009 seçimlerinde MHP o yükseliş trendini yakalamamış olsaydı,2014 başarısı olmazdı. Seçmene “MHP kazanır” güveni veren önceki seçimlerin yüksek oy oranlarıydı.

Aynı mantıkla düşünürsek. Başbuğ’un genel başkanlığında girdiğimiz 1995 seçimlerinde yüzde 8.5 oy alarak baraj altında kaldık, Bahçeli’nin genel başkanlığında girdiğimiz bir sonraki seçimde yüzde 16 ile 129 vekil çıkardık. Bu başarı Bahçeli’nin Başbuğ’dan daha büyük siyasetçi olduğu için değil,1995 yılı seçiminde ulaşılan oy oranı nedeniyle yakalandı.

Sonuç olarak;1995 seçimlerinde baraj altında kalan MHP’nin 4. sırasından seçilememek,1999 yılında 5200 olay oy sayısını önce 9500’e, sonrada 10500’e çıkarmak başarısızlık ve hataysa, herkesten özür dilerim.

Unutulmasın ki, Bugün Cumhurbaşkanlığı makamında oturan Tayyip Erdoğan 1986 ve 1991 yılında girdiği milletvekili seçimlerinin ikisini de kaybetmiş. Mansur Yavaş Ankara belediye başkanlığı 2009 ve 2014 seçimlerinin ikisini de kaybetti. Bugün Türkiye’nin en popüler siyasetçisi. Sebesi ise oyunu sürekli artırması, sürekli başa güreşmesi. Tıpkı benim gibi değil mi?

Sadece şunun bilinmesini isterim, MHP’de görev yaptığım süre içinde ülkücü hareketin misyonuna, tarihine, şanına, şerefine gölge düşürecek hiçbir çirkin işin içinde olmadım. Bayrağı her girdiğim seçimde biraz daha yükseğe çıkardım. Şahsiyetli bir temsil görevi gerçekleştirmeye dikkat ettim.Kimsenin hakkına tenezzül etmedim.

Bu seçimlere İYİ Parti’nin adayı olarak katılacağım, çok büyük farkla kazanacağıma inanıyorum. Kazanırım veya kaybederim, ancak partimin vereceği görevi şerefimle, onurumla yerine getirmenin, İYİ bir belediye başkanı olacağıma hemşehrilerimi ikna etmenin gayreti içinde olacağım. Seçimden sonra da yüklenip kaçmadan,hariçten gazel okumadan, yine bu şehirde, yine hemşehrilerimle kol kola, omuz omuza, iyi ve kötü günlerimizde birlikte yaşamaya, devam edeceğim.

İşte seçim yaklaştı,ben kaybetmiştim, buyurun siz kazanın elinizi tutan mı var?

Siz bundan sonrada sahte sitelerinizden, sahte yorumlarla istediğiniz kadar”Settar Kaya 3 seçim kaybetti, yine kaybedecek” diye yazabilirsiniz,klavye başında seçim kazanabilirsiniz.Boş işlerle avunmanızda benim açımdan bir sakınca yok.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.