1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türk doktor Ömer Faruk Doğan tıp literatürüne adını yazdırdı
Türk doktor Ömer Faruk Doğan tıp literatürüne adını yazdırdı

Türk doktor Ömer Faruk Doğan tıp literatürüne adını yazdırdı

Türk doktoru Ömer Faruk Doğan'ın, koroner bypass cerrahisiyle ilgili geliştirdiği ''Dogan Tekniği'' ve ''Demircin-Dogan Tekniği'' dünya tıp literatürüne geçti. Doğan, ameliyatlarda damarların erken tıkanmasını önleyen bir solüsyon da icat etti...

A+A-

Münevver ÇAKIRTAŞ

ABD'de yayınlanan ve kalp cerrahisi alanında uluslararası başvuru kaynağı olan "The Heart Surgery Forum" dergisi bir Türk doktorunu kapak konusu yaptı.

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Doğan'ın, koroner bypass cerrahisiyle ilgili geliştirdiği yöntemler yankı uyandırdı. Çoğunluğu yurtdışında yayınlanmış 200'ün üzerinde araştırma makalesi bulunan doktorun, 'Dogan Tekniği'' ve ''Demircin-Dogan Tekniği'' olarak adlandırılan ameliyat teknikleri dünya tıp literatürüne de geçti.

Doğan, "Geliştirdiğimiz teknikleri kullanarak çok iyi sonuçlar aldık. Başarılarımızın uluslararası platformda da kabul görmesi bizi çok mutlu ediyor" dedi. Bypass ameliyatlarında damarların erken tıkanmasını önleyen bir solusyon da icat ettiğini söyleyen Doğan, "Bu solüsyon da literatüre, Doğan Solüsyonu olarak geçti" şeklinde konuştu.

BAŞARI YÜZDE 100

Dünyada ilk kez kendi ekibiyle "parsiyel perikardiotomi yöntemini" hastalar üzerinde uyguladığını söyleyen ve yüzde 100 başarı elde ettiğini aktaran Doğan, "Çoklu damar hastalıklarında çarpan kalbi saran zarın çok küçük parçalarda kesilmesiyle ameliyat yapıyoruz" dedi. Kalp ve damar cerrahisinin bir ekip işi olduğunu söyleyen Doğan, Türk doktorlarının dünyayla yarıştığına dikkat çekti. Doğan, "Artık hastalarımızın, yurtdışına gitmesine gerek kalmadı. Halkımızın da Türk doktorlarına güvenmelerini istiyoruz" diye konuştu.

HEDEF NOBEL

Yeni doğan çocuktan 94 yaşına kadar bütün hastalarda kalp ve damar ameliyatlarını başarıyla gerçekleştiren Doğan şöyle konuştu: "Çalışmalarımızla bir gün Nobel'i alacağız. Türkiye birkaç yıl içinde dünyanın tıp merkezi olabilir. Birçok ülke bizim geliştirdiğimiz teknikleri hayranlıkla izliyor. Türkiye'nin tıp merkezi olması için herhangi bir eksiğimizin olduğunu düşünmüyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.